Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.09.2005, 20:58   #31
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
nie slyszysz po raz ostatni i tego mozesz byc pewien bo zostalo jeszcze dobrych kilkaset tysiecy ludzi nie majacych komputera badz majacy jakis stary lub tez bardzo stary a nie majacy pojecia o sprzecie komputerowym i sadze ze jeszcze bardzo wiele osob sie da nabrac na ten "superkomputer"
NIESTETY

a jak to ukrucic? np niech napisze kilka osob z tym samym problemem czyli firma komputery sp zoo do kolejnej gazety a nie tylko wyborczej np rzeczpospolita lub tez wprost bo oni chetni pisza o takich rzeczach
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM

Ostatnio zmieniany przez demek : 22.09.2005 o godz. 21:02
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.09.2005, 21:08   #32
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
zgodze sie z toba ale nie do konca
owszem nie kazdy musi sie znac na wszystkim a w tym przypadku na komputerach...ale zawsze mozna wziasc wykaz czesci i isc do innego sklepu prawda? sama umowa gdzie wyraznie widac juz oszustwo gdyz twoj podpis praktycznie pozbawia cie prawa do jakichkolwiek roszczen
zeruja na ludzkiej glupocie co juz na samym poczatku tej dyskusji napisalem
ludzie w naszym nie czytaja co podpisuja i takie sa potem finaly takich akcji
Widzisz.. tu właśnie o to chodzi, że może, ale nie musi.. Powinien, jeśli będzie oczekiwał tego, że ktoś chce go oszukać, ale mając świadomość tego, że żyje się w kraju prawa, coś takiego byłoby niepotrzebną stratą czasu. Reklama w Polsce nie może wprowadzać konsumenta w błąd - i jest to istniejący przepis prawny. A że tutaj z czymś takim mamy do czynienia, nie miałby chyba wątpliwości najbardziej początkujący nawet prawnik.

@ Arepo

To też jest dla mnie istotnym elementem całej tej sprawy - jak ludzie za tym stojący mogą rano spojrzeć na siebie w lustrze.. Studiuję marketing, znam się na socjotechnikach, studiowałem metody sprzedaży i wpływania na konsumentów i posiadam pewną wiedzę, którą potrafiłbym wykorzystać w identyczny sposób. Ale nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby to rzeczywiście robić. Oszukując innych ludzi w celu własnego zysku?!

ps. Robiłem też swego czasu projekt mający na celu udowodnienie możliwości manipulacji przy sprzedarzy sprzętu komputerowego. Było to jeszcze zanim powstała omawiana tutaj firma, a badania przeprowadzałem między innymi na forum. Poszukam tego i może tu jako ciekawostkę umieszczę. Bo wnioski z badań były jednoznaczne..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2005, 10:19   #33
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Właśnie wczoraj wpadła mi w ręce ulotka o tym "super" komputerze.
Nie wiem jak w innych miastach ale jak byscie zobaczyli ten sklepik w Łodzi to można się wystraszyć.
Wyglada jak po ostrzale z jakiegoś karabinu maszymnowego. Gdyby nie to że maja pancerne szyby to dawno by ich tam nie było.
Myślę że chociaż to spowoduje, że klient zanim wejdzie tam poważnie się zastanowi...

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2005, 14:06   #34
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
polecam przeczytanie co stoi za firma komputery sp zoo a sorki za firma salon komputerowy bo juz nazwe zmienili
www.uwagakomputery.pl
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 05.11.2005, 19:50   #35
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Arepo
(...)

Dziwię się jednak ludziom, którzy podpisują z nimi umowę. Nie wyobrażam sobie, że ktoś kupuje w naszym kraju sprzęt za parę tysięcy złotych nie mając o tym zielonego pojęcia. Nie wyobrażam sobie, że idzie tylko do jednego sklepu i nie kalkuluje dokładnie wszystkich kosztów. Nie wyobrażam sobie, że wierzy, iż dostanie w prezencie urządzenia warte kilka tysięcy (np.: cyfrowa kamera video) za darmo !. Oszustwo jest tutaj przecież tak bardzo widoczne, że aż kłuje w oczy. Nie mówię tutaj tylko o aspektach technicznych sprzętu, ale o samej umowie i otoczce jaka jej towarzyszy. Każdy, kto choć raz podpisywał ***8222;świadomie***8221; jakąś umowę od razu by stamtąd uciekł.

(...)
pozdrawiam
Witam !
Ja też się dziwię - ale nie tak do końca. Sam znam osoby, które na widok pierwszej z reklamówek tej firmy byli pozytywnie zaskoczeni - w przeciwieństwie do mnie - zaraz wyglądało mi to podejrzanie.
Trzeba uwzględnić, że dziś komputery kupują nie tylko tacy co się na tym znają (choć trochę ) - ale też starsi - i niektórych z nich łatwo przekonać, otumanić itd. A co do wspomnianej specyfikacji - żeby porównać - tak to prawda, tylko jak już wspomniałem - dla części dzisiejszych nabywców, komputer to całość - a nie zbiór elementów - sam dobrze znam osoby, które traktują komputer jak telewizor - mówiąc - "taki model" - i czy można się później dziwić, że dają się one nabrać takim oszustom ??

Pozdrawiam
ro29

P.S. Jeśli ktoś czytał moją niepełną wypowiedź - to przepraszam za zamieszanie !

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 05.11.2005 o godz. 20:07
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 23:08   #36
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Ja też się dziwię - ale nie tak do końca. Sam znam osoby, które na widok pierwszej z reklamówek tej firmy byli pozytywnie zaskoczeni - w przeciwieństwie do mnie - zaraz wyglądało mi to podejrzanie.
Trzeba uwzględnić, że dziś komputery kupują nie tylko tacy co się na tym znają (choć trochę ) - ale też starsi - i niektórych z nich łatwo przekonać, otumanić itd. A co do wspomnianej specyfikacji - żeby porównać - tak to prawda, tylko jak już wspomniałem - dla części dzisiejszych nabywców, komputer to całość - a nie zbiór elementów - sam dobrze znam osoby, które traktują komputer jak telewizor - mówiąc - "taki model" - i czy można się później dziwić, że dają się one nabrać takim oszustom ??
Witam

Ilość oszukanych ludzi świadczy jednoznacznie o tym, że masz rację. Z przykrością muszę stwierdzić, że takie osoby będą zapewne jeszcze wielokrotnie oszukiwane w swoim życiu przez wszelakiego rodzaju oszustów i naciągaczy.

Wszyscy wiemy, że nie ma takiego człowieka, który zna się na wszystkim. Są jednak pewne podstawowe zasady bezpieczeństwa, które trzeba zachowywać. Jedną z nich jest kupno towaru w powszechnie znanym i polecanym punkcie. Ja na przykład nie mam zielonego pojęcia o zmywarkach do naczyń, ale mając zamiar takową kupić zrobiłbym to w dużej sieci sklepów z AGD, a nie w norze z szyldem ZMYWARKI z jednym dostępnym modelem o podejrzanym pochodzeniu i marce. Ale to JA bym tak zrobił ...

Cóż, czytając nowinki na www.uwagakomputery.pl i oglądając wykres firm stojących za całym procederem zaczynam pomału wątpić w szczęśliwe zakończenie tej historii. Przecież cały czas czytamy, że to już niedługo się skończy, że ludzie się skarżą, że wszyscy patrzą im na ręce ... i co ?, i nic, kompletnie NIC !. Kolejna wersja ulotki zawitała do mojej skrzynki pocztowej w zeszłym tygodniu.

Sprawa jest chyba bardziej skomplikowana niż mogłoby się wydawać. Małe oszustwa dokonywane przez duże firmy są normalnością właściwie wszędzie i tak naprawdę każdy ma to gdzieś. Zawyżanie cen to codzienność, a wciskanie kitu w ulotce można zinterpretować na 1000 sposobów, nawet jako żart - zdolny prawnik będzie miał pole do popisu. Nikt nie będzie ryzykował wieloletniego procesu z niewiadomym zakończeniem tylko dlatego, że jakaś emerytka zapłaciła za komputer trochę za dużo. Przecież nikt nikomu broni przy głowie nie trzymał, nikt nie kazał jechać i zawierać umowę, a to, że było głośno nie jest usprawiedliwieniem nie przeczytania tego co się podpisuje ...

Co więc pozostaje ?, chyba tylko możliwie duże nagłośnienie sprawy i wiara w sprawiedliwość, która może kiedyś nadejdzie ...

Pozdrawiam
Stary 07.11.2005, 00:59   #37
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

nitkt tego nie naglosni chyba ze skrzykniemy kilka powaznych gazet zeby o tym napisaly na pierwszej stronie - wyborcza, rzeczpospolita a moze nawet wprost, neewsweek i polityka - fakt odpada bo wzieli juz swoje w kieszen, jest jeszcze dziennik zachodni i inne tego typu gazety - pogadam z gazetami odemnie z miasta i moze uda sie cos zrobic
Stary 07.11.2005, 09:24   #38
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wydaje mi sie ze najlepiej, masowo (tzn. duza ilosc osob, ale kazdy po 1) wysylac maile do uwagi. Jak oni zrobia o tym program to juz dalej samo poleci.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.11.2005, 10:15   #39
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
wydaje mi sie ze najlepiej, masowo (tzn. duza ilosc osob, ale kazdy po 1) wysylac maile do uwagi. Jak oni zrobia o tym program to juz dalej samo poleci.
pomysł przedni - ja już posłałem maila.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.11.2005, 10:53   #40
georg
Smakosz... Heinekena!

Data rejestracji: 03.01.2003
georg niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie wiem jak jest w tej chwili z tą firmą w innych miastach, ale w Poznaniu są raczej nie do ruszenia, a to z takiego powodu, że pomijając to co na ulotce przed zakupem dokładnie informują co się kupuje.
Np: system operacyjny linux, monitor płaski, ale crt (bo tamtych nie ma) itd.. itp...
Wiadomość z samego źródła, bo kumpel też miał na nich chrapkę (pracuje w branży it) i udawał wieśniaka chcącego kupić tego kompa
georg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.11.2005, 12:37   #41
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Arepo
Przecież nikt nikomu broni przy głowie nie trzymał, nikt nie kazał jechać i zawierać umowę, a to, że było głośno nie jest usprawiedliwieniem nie przeczytania tego co się podpisuje ...
Nie mówimy o napaści, porwaniu itp. ale o "zwykłym" oszustwie. A takowym to jest na pewno i nie trzeba tu daleko szukać - wystarczy, że reklama wyraźnie wprowadza potencjalnego klienta w błąd, co już samo w sobie jest przestępstwem.

@ demek

Nie wiem, czy jest to gazeta, którą uważasz za poważną , ale od pewnego czasu pisze o tym Komputer Świat, który poprzez osobę prywatną dokonał zakupu w tej firmie i teraz próbuje zwrócić komputer (który swoją drogą na dodatek był wadliwy). Oni mają swoich prawników i na pewno też nie przestraszą się i nie odpuszczą, co w wykonaniu przeciętnego konsumenta jest najlepszą zachęta dla takich firm do dalszych oszustw, więc może coś z tego wyniknie. W każdym razie sprawa jest w toku.

Tymczasem temat, który kiedyś założyłem, a w którym udowadniam to, z czego później zaczęła korzystać ta firma (mam nadzieję, że nie przeze mnie ). Ostatecznie nie umieściłem tam wyników, ale poszukam później ich opracowania i postaram się umieścić.

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46541

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 07.11.2005 o godz. 13:06
Stary 07.11.2005, 12:49   #42
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

sa 2 gazety
obie to gazety lokalne z mojego miasta ale maja bardzo duzo poczytnosc a ze do katowic mam blisko a miasto zalewane jest ulotkami to chyba warto to zrobic
Stary 07.11.2005, 22:18   #43
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie mówimy o napaści, porwaniu itp. ale o "zwykłym" oszustwie. A takowym to jest na pewno i nie trzeba tu daleko szukać - wystarczy, że reklama wyraźnie wprowadza potencjalnego klienta w błąd, co już samo w sobie jest przestępstwem.
No tak, tylko reklam wprowadzających w błąd jest wszędzie pełno. Jest to powszechnie akceptowane i niemożliwe do zlikwidowania. Niedawno słyszałem w telewizji, że każdy człowiek na Świecie kłamie średnio 3 razy dziennie, więc pewnie tyle samo razy (jak nie więcej) jest okłamywany przez kogoś innego. Każdego można oszukać, tylko jednych łatwiej a innych trudniej. Działa tu indywidualny instynkt samozachowawczy, o którym wspominałem już wcześniej.

Weźmy pokazywane w telewizji oprocentowanie kredytów mieszkaniowych (w różnych bankach) poniżej 2% w CHF. Jest to tzw. prawda niepełna . W skrócie wygląda to tak, że aby w ogóle myśleć o zejściu poniżej tego pułapu musimy mieć co najmniej 70% środków własnych, o czym oczywiście dowiadujemy się w ostatniej chwili. Zresztą numery z oprocentowaniem dotyczą wszelakich kredytów, nie tylko mieszkaniowych.

Inny przykład to występujące w reklamach zup w proszku słowa, zdrowe i pożywne. Spytaj dietetyka co o tym sądzi . Jednak w tym przypadku prawie każdy wie ***8222;o co biega***8221; i traktuje to z przymrużeniem oka.

Wracając do tematu, to okazuje się, że sprawa superkomputera jest już dość dobrze znana wśród ludzi i bardzo dobrze. Prasa komputerowa, w postaci KŚ poruszyła tą kwestię i chwała im za to. Jednak ktoś, kto czyta KŚ lub inne pismo komputerowe na pewno nie nabierze się na ten ***8222;super produkt***8221;. Muszą się tym zająć gazety docierające codziennie do domów ludzi, którzy nie są zorientowani w temacie, a chcieliby powiedzmy zrobić prezent dziecku.

Pomysł z meilami do uwagi jest dobry, każdą ulotkę w swoim domu traktuję jako próbę oszustwa więc mam pełne prawo do interwencji .

Pozdrawiam
Stary 08.11.2005, 08:25   #44
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Arepo
No tak, tylko reklam wprowadzających w błąd jest wszędzie pełno. Jest to powszechnie akceptowane i niemożliwe do zlikwidowania. Niedawno słyszałem w telewizji, że każdy człowiek na Świecie kłamie średnio 3 razy dziennie, więc pewnie tyle samo razy (jak nie więcej) jest okłamywany przez kogoś innego. Każdego można oszukać, tylko jednych łatwiej a innych trudniej. Działa tu indywidualny instynkt samozachowawczy, o którym wspominałem już wcześniej.

Weźmy pokazywane w telewizji oprocentowanie kredytów mieszkaniowych (w różnych bankach) poniżej 2% w CHF. Jest to tzw. prawda niepełna . W skrócie wygląda to tak, że aby w ogóle myśleć o zejściu poniżej tego pułapu musimy mieć co najmniej 70% środków własnych, o czym oczywiście dowiadujemy się w ostatniej chwili. Zresztą numery z oprocentowaniem dotyczą wszelakich kredytów, nie tylko mieszkaniowych.

Inny przykład to występujące w reklamach zup w proszku słowa, zdrowe i pożywne. Spytaj dietetyka co o tym sądzi . Jednak w tym przypadku prawie każdy wie ***8222;o co biega***8221; i traktuje to z przymrużeniem oka.
Heh, nie muszę pytać dietetyka..

Ale generalnie masz rację. Praktycznie każda reklama "lekko" nagina rzeczywistość, żeby ukazać produkt w jak najlepszym świetle. Zresztą, gdyby był on taki wspaniały sam w sobie, to wystarczyłaby kilkukrotna emisja spotu tylko informacyjnego, a reszta potoczyłaby się już sama..

Mam wrażenie jednak, że w przypadku tej konkretnej firmy jest coś więcej. Muszę przypomnieć sobie te artykuły w KŚ, ale teraz przyszło mi do głowy, że firma posługuje się fałszywymi certyfikatami, których w rzeczywistości nigdy nie otrzymała, co już jest swego rodzaju oszustwem i jak dla mnie może być powodem rozwiązania umowy przez klienta (wystarczy udowodnić, że kupując komputer kierował sie nimi, czego właściwie obalić się nie da). A tego typu "nieścisłości" jest w tym przypadku dużo więcej..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 08.11.2005 o godz. 08:28
Stary 08.11.2005, 09:23   #45
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ulotka tej firmy ma za zadanie tylko wprowadzać w błąd, mało tego przy wizycie u nich łżą w żywe oczy (o serwisie, systemie itd.) więc jest to coś więcej niż powiedzieć, że 'ten proszek jest lepszy od zwykłego'
co do zupek to każdy wie co to jest (nie słyszałem aby ktoś umarł ), ale już sprawa smaku jest subiektywna.

edit: i na opakowaniu zupek podane są składniki a co będzie w 'super komputerze' to nikt nie wie

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 08.11.2005 o godz. 09:27
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: