Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.09.2002, 00:08   #16
TOMMYx
Gość

Panowie, Panowie, bo sie pogubię, juz się gubie
Kazdy ma swoje propozycje i prawie każdy inne. Co ja mam z Wami zrobić
Nie wiem jak u Was wygląda sytuacja cenowa podzespołów komputerowych, ale podaję Wam trzy strony opolskich sklepów komputerowych, które ( wg mnie) mają najniższe ceny.
1. HMS Computers: http://www.hms.pl/
2. Centrum Komputerowe: http://www.komputerowe.opole.pl/html/cennik.html
3. AGE Computer:
http://www.sklep.age.pl/list.php?m_g...m_sort=m_nazwa

Ten ostatni to oddział wrocławskiej firmy.
Jak czegos poszukuję, to zawsze zaglądam do tych trzech sklepów, czasami w jednym to jest troche tańsze a czasami w innym tamto

Jak będziecie mieli chwilę to zajrzyjcie i powiedzcie, co mógłbym ewentualnie brać pod uwagę.

Sid na tych powyzszych stronkach jest karta "Radeon 9000 Atlantis 64MB DDR TV, VIVO Sapphire, RAMDAC 400MHz" za 399,00 pln, to o tym wspominałeś wcześniej ?

Acha i powiedzcie mi czy karta "GeForce 2 GTS Titanium 64 DDR TV-OUT" (dwumiesięczna, gwarancja do lipca 2003r.) jest warta 260 pln (+ koszty wysyłki)

PS" Dzięki chłopaki za zainteresowanie, jesteście WIELCY"
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.09.2002, 10:18   #17
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak, to ta karta - jest to najnowszy model radeona - wersj Econo - testy i opisy sa jak najbardziej ZE ta karta (praktyki niestety nie mialem) - obraz i osiagi zadowalajace

moj kolega kupil na gieldzie nowego Ti GTS za prawie 540 zeta (8 miesiecy temu) - wiec ja bym za niego TERAZ byl gotow dac 260+koszty
Stary 28.09.2002, 15:13   #18
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak sobie myślę, że jednak GeForce 4 MX jest lepszą kartą od Geforce 2 Titanium. Gdybym miał wybierać między tymi dwoma, wybrałbym GF4 MX, ale tylko 440 albo 460, za to nigdy nie wziąłbym 420, bo jest to bardzo słaby model.
Stary 28.09.2002, 15:29   #19
onmagarol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.09.2002
onmagarol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja swoja nagrywarke kupilem w sklepie internetowym:
http://rom.pl/sklep/index.html

Ceny tanie i sprzet dostalem na drugi dzien dostarczony przez kuriera.
I co ciekawsze do wersji OEM Teac'a dostalem srobki, kabelek do karty dzwiekowej oraz tasme . Fakt ze sie wystraszylem jak zobaczylem pudelko Liteona ale na szczescie w srodku byl moj Teac.

Pozdrawiam
Onmagarol

Ostatnio zmieniany przez onmagarol : 28.09.2002 o godz. 15:31
onmagarol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2002, 22:23   #20
TOMMYx
Gość

Z tego co zauwazyłem, przedział zaczyna sie zmniejszać.
Na dzień dzisiejszy pozostaje mi wybór:
1. GF4 MX440 64 DDR TVout
2. GF2 GTS Titanium 64 DDR TV-OUT
3. RADEON XXX (ale który dokładnie, to nie wiem, chyba któryś z tych 7500)
Chyba żebym poczekał trochę i uzbierał na Radeon'a 9000 Atlantis 64MB DDR TV, VIVO Sapphire, RAMDAC 400MHz za 399 pln.

Co o tym myslicie ?
Która z nich ??
Stary 02.10.2002, 23:03   #21
ZiP
Wyjadacz

ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zanim kupisz GeForce 4 MX, przeczytaj ten tekst:

"Chip NV17 czyli seria GeForce4 MX to zmodyfikowany chip GeForce2 MX, a wykonany w technologii 0.15 mikrona. Dodano tu:

Accuview Antialiasing - technika szybkiego wygładzanie pełnoekranowe

nView - czyli wyjście DVI zamieniane na D-Sub oraz wyjście TV

Light Speed Memory Architecture II - w wersji okrojonej do dwóch kontrolerów pamięci (w NV25 mamy cztery), techniki dotyczące bufora Z (kompresja, czyszczenie itp.) oraz pamięci podręczne dla tekstur, wertexow i danych pierwotnych.

Jako, że jest to modyfikacja GF2 MX więc i jednostka T&L nie posiada programowalnego Pixel Shadera czyli nie jest w pełni zgodna z DirectX 8.0. Mamy więc do czynienia z dziwną sytuacją kiedy to model teoretycznie wyższy (GeForce4 MX) jest technologicznie słabszy od modelu poprzedniego (GeForce3)."
Stary 03.10.2002, 08:28   #22
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
macio.men napisa***322;(a)
ej ej, DAYTON to tzw. podroba, podobnie jak PALIT i chyba PROLINK czy jakos tak, tzn. mają zaniżane mhz core i pamięci, czyli taki GF3, a jednak wydajność GF2mx200, noooo mx400, więc radzę kupować jakieś Creative, WINFAST itp. nie wiem czy to prawda, ale kiedyś na www.nvidia.com.pl na forum był o tym topic, więc strzeż się takich tanich kart!

no i ja mam takiego gf2mx400 od PALIT, zapomnij o dobrych wynikach (jak na tą karte), to jest porownywalne do gf2mx200 od Creative'a...
który prolink ma zanizone? bo na żadnym który miałem nie zauważyłem tego ale co do palita i daytony to się zgodzę / i nie dlatego zę taktowania sa niskie tylko dlatetgo zę jakosć obrazu jest cienka, bo prolinkt natomiast w ciągu last 3 generacji swoich kart bardzo poprawił jakość obrazu/
a co do porówniamia wydajności to sorki ale przeginasz bo:
1. nawet jak gf3 firmy x ma niższe taktowania niż powinna mieć to i tak dzieki dodatkom w hardwarwe jest i tak lepsza od gf2 full nie mówiąc już o mx-ach
2. taktowania to są po prostu dobierane do jakości komponentów / jak pamiątki i inne podzespoły słabsze to i niższe taktowania / ale przecież zawsze jest zapas mocy i można kartę podkręcić / i tak np gf4 4200 64mb /128mb już nie bo alles mają gorsze pamiątki/ można spokojowo kręcić prawie do poziomu 4600 <to tylko kwestia pamieci bo scalaczek wytrzyma duuużo więcej>

nadzień dzisiejszy najlepiej jakiegoś najsłabszego gf3 albo radusia 8500
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.10.2002, 08:48   #23
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
MINT to też taki "lewy" producent... tanie i słabe części sprzedają...

Ten GF4Mx 420 64 DDR tv-out firmy MSI za 300 zł nie jest taki zły. Na athlonie 1.8 xp 128 ddr 333MHz i płycie MSI kt-400 pod windowsem 98 se w 3d marku 2001se, miał wynik ok. <<<<3920>>>.

Co ciekawe, mój Ge Force 256 DDR Creativa miał wynik o 200 pkt mniejszy (oczywiście na w/w sprzęcie), ale ta karta i tak jest warta ceny. Jest to wersja BOX poza tym z kablem s-video, s-video-chinch, sterwoniki, płyta z demówkami , płyta z grą full, płyta z jakimś oprogramowaniem do DVD no i user manual..., a wszystko to w kolorowym pudełku
Stary 04.10.2002, 23:32   #24
TOMMYx
Gość

Panowie,

Czy znacie jakies linki do stron, gdzie mogę znaleźć testy, porównania i opisy kart graficznych.
Mam na myśli głównie RADEON'y (7500, 8500, 9000) i ewentualnie porównania do GeForce (2,3,4).
Stary 05.10.2002, 01:40   #25
Ice
***Fakt jest faktem..***

Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Panowie,

Czy znacie jakies linki do stron, gdzie mogę znaleźć testy, porównania i opisy kart graficznych.
Mam na myśli głównie RADEON'y (7500, 8500, 9000) i ewentualnie porównania do GeForce (2,3,4).
Zobacz tu ...
http://www.tomshardware.pl/
http://www.benchmark.pl/

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2002, 02:08   #26
TOMMYx
Gość

Cytat:
Ice napisa***322;(a)

Zobacz tu ...
http://www.tomshardware.pl/
http://www.benchmark.pl/
Dziękuję.
Stary 17.10.2002, 00:54   #27
TOMMYx
Gość

Smile

... No i kupiłem

RADEON 9000 64DDR TV BOX

I muszę się podzielić z Wami moją radością - ta karta zaskoczyła mnie baaardzo pozytywnie.
Nie żałuję, że ją wybrałem.
Teraz przekonałem się na własnej skórze, że karty ze stajni NVIDIA nie są takie "najlepsze" ( oczywiście z tego przedziału cenowego)

@ Sid : jak będziesz miał kupić ( bo pamiętam, że miałeś taki zamiar) to nie zastanawiaj się, no chyba, że będziesz wybierał coś z 'wyższej półki'.

TVout działa wyśmienicie, obraz super i nie potrzeba żadnych dodatków typu TVTool czy inne takie.

Jeżeli będzie ktoś zainteresowany jakimiś info n/t tej karty - dajcie znać.

Osobiście POLECAM !
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: