![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
#16 |
|
Gość
|
Panowie, Panowie, bo sie pogubię, juz się gubie
![]() Kazdy ma swoje propozycje i prawie każdy inne. Co ja mam z Wami zrobić ![]() Nie wiem jak u Was wygląda sytuacja cenowa podzespołów komputerowych, ale podaję Wam trzy strony opolskich sklepów komputerowych, które ( wg mnie) mają najniższe ceny. 1. HMS Computers: http://www.hms.pl/ 2. Centrum Komputerowe: http://www.komputerowe.opole.pl/html/cennik.html 3. AGE Computer: http://www.sklep.age.pl/list.php?m_g...m_sort=m_nazwa Ten ostatni to oddział wrocławskiej firmy. Jak czegos poszukuję, to zawsze zaglądam do tych trzech sklepów, czasami w jednym to jest troche tańsze a czasami w innym tamto ![]() Jak będziecie mieli chwilę to zajrzyjcie i powiedzcie, co mógłbym ewentualnie brać pod uwagę. Sid na tych powyzszych stronkach jest karta "Radeon 9000 Atlantis 64MB DDR TV, VIVO Sapphire, RAMDAC 400MHz" za 399,00 pln, to o tym wspominałeś wcześniej ? Acha i powiedzcie mi czy karta "GeForce 2 GTS Titanium 64 DDR TV-OUT" (dwumiesięczna, gwarancja do lipca 2003r.) jest warta 260 pln (+ koszty wysyłki) ![]() PS" Dzięki chłopaki za zainteresowanie, jesteście WIELCY"
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Tak, to ta karta - jest to najnowszy model radeona - wersj Econo - testy i opisy sa jak najbardziej ZE ta karta (praktyki niestety nie mialem) - obraz i osiagi zadowalajace
moj kolega kupil na gieldzie nowego Ti GTS za prawie 540 zeta (8 miesiecy temu) - wiec ja bym za niego TERAZ byl gotow dac 260+koszty
|
|
|
|
#18 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Tak sobie myślę, że jednak GeForce 4 MX jest lepszą kartą od Geforce 2 Titanium. Gdybym miał wybierać między tymi dwoma, wybrałbym GF4 MX, ale tylko 440 albo 460, za to nigdy nie wziąłbym 420, bo jest to bardzo słaby model.
|
|
|
#19 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Ja swoja nagrywarke kupilem w sklepie internetowym:
http://rom.pl/sklep/index.html Ceny tanie i sprzet dostalem na drugi dzien dostarczony przez kuriera. I co ciekawsze do wersji OEM Teac'a dostalem srobki, kabelek do karty dzwiekowej oraz tasme . Fakt ze sie wystraszylem jak zobaczylem pudelko Liteona ale na szczescie w srodku byl moj Teac.Pozdrawiam Onmagarol Ostatnio zmieniany przez onmagarol : 28.09.2002 o godz. 15:31 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Gość
|
Z tego co zauwazyłem, przedział zaczyna sie zmniejszać.
Na dzień dzisiejszy pozostaje mi wybór: 1. GF4 MX440 64 DDR TVout 2. GF2 GTS Titanium 64 DDR TV-OUT 3. RADEON XXX (ale który dokładnie, to nie wiem, chyba któryś z tych 7500) Chyba żebym poczekał trochę i uzbierał na Radeon'a 9000 Atlantis 64MB DDR TV, VIVO Sapphire, RAMDAC 400MHz za 399 pln. Co o tym myslicie ? Która z nich ?? |
|
|
|
#21 |
|
Wyjadacz
![]() |
Zanim kupisz GeForce 4 MX, przeczytaj ten tekst:
"Chip NV17 czyli seria GeForce4 MX to zmodyfikowany chip GeForce2 MX, a wykonany w technologii 0.15 mikrona. Dodano tu: Accuview Antialiasing - technika szybkiego wygładzanie pełnoekranowe nView - czyli wyjście DVI zamieniane na D-Sub oraz wyjście TV Light Speed Memory Architecture II - w wersji okrojonej do dwóch kontrolerów pamięci (w NV25 mamy cztery), techniki dotyczące bufora Z (kompresja, czyszczenie itp.) oraz pamięci podręczne dla tekstur, wertexow i danych pierwotnych. Jako, że jest to modyfikacja GF2 MX więc i jednostka T&L nie posiada programowalnego Pixel Shadera czyli nie jest w pełni zgodna z DirectX 8.0. Mamy więc do czynienia z dziwną sytuacją kiedy to model teoretycznie wyższy (GeForce4 MX) jest technologicznie słabszy od modelu poprzedniego (GeForce3)."
|
|
|
#22 | |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
a co do porówniamia wydajności to sorki ale przeginasz bo: 1. nawet jak gf3 firmy x ma niższe taktowania niż powinna mieć to i tak dzieki dodatkom w hardwarwe jest i tak lepsza od gf2 full nie mówiąc już o mx-ach 2. taktowania to są po prostu dobierane do jakości komponentów / jak pamiątki i inne podzespoły słabsze to i niższe taktowania / ale przecież zawsze jest zapas mocy i można kartę podkręcić / i tak np gf4 4200 64mb /128mb już nie bo alles mają gorsze pamiątki/ można spokojowo kręcić prawie do poziomu 4600 <to tylko kwestia pamieci bo scalaczek wytrzyma duuużo więcej> nadzień dzisiejszy najlepiej jakiegoś najsłabszego gf3 albo radusia 8500
|
|
|
|
|
#23 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
MINT to też taki "lewy" producent... tanie i słabe części sprzedają...
Ten GF4Mx 420 64 DDR tv-out firmy MSI za 300 zł nie jest taki zły. Na athlonie 1.8 xp 128 ddr 333MHz i płycie MSI kt-400 pod windowsem 98 se w 3d marku 2001se, miał wynik ok. <<<<3920>>>. Co ciekawe, mój Ge Force 256 DDR Creativa miał wynik o 200 pkt mniejszy (oczywiście na w/w sprzęcie), ale ta karta i tak jest warta ceny. Jest to wersja BOX poza tym z kablem s-video, s-video-chinch, sterwoniki, płyta z demówkami , płyta z grą full, płyta z jakimś oprogramowaniem do DVD no i user manual..., a wszystko to w kolorowym pudełku
|
|
|
#24 |
|
Gość
|
Panowie,
Czy znacie jakies linki do stron, gdzie mogę znaleźć testy, porównania i opisy kart graficznych. Mam na myśli głównie RADEON'y (7500, 8500, 9000) i ewentualnie porównania do GeForce (2,3,4). |
|
|
|
#25 | |
|
***Fakt jest faktem..***
![]() |
Cytat:
http://www.tomshardware.pl/ http://www.benchmark.pl/ |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Gość
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27 |
|
Gość
|
... No i kupiłem
![]() RADEON 9000 64DDR TV BOX I muszę się podzielić z Wami moją radością - ta karta zaskoczyła mnie baaardzo pozytywnie. Nie żałuję, że ją wybrałem. Teraz przekonałem się na własnej skórze, że karty ze stajni NVIDIA nie są takie "najlepsze" ( oczywiście z tego przedziału cenowego) ![]() @ Sid : jak będziesz miał kupić ( bo pamiętam, że miałeś taki zamiar) to nie zastanawiaj się, no chyba, że będziesz wybierał coś z 'wyższej półki'. TVout działa wyśmienicie, obraz super i nie potrzeba żadnych dodatków typu TVTool czy inne takie. Jeżeli będzie ktoś zainteresowany jakimiś info n/t tej karty - dajcie znać. Osobiście POLECAM ! |
|
![]() |
|
|