![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Ja mam MSI K7T PRO 2 TURBO na 133A i chodzil na niej 2600+ bez problemu i w biosie byl widziany jako 2600+ teraz mam 2000+ na Thortonie i w biosie widzi tylko czestotliwosc czyli 1666mhz chodzily tez wszystki durony tylko w biosie byly krzaczki ale pod windowsem pokyzawalo i chodzil tak jak powinien .
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
roznie jest z roznymi plytami u jaednych tak u innych inaczej ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
no i dupa!! 300 poszły w kibel!! płyta uruchomiła się z 2200+ ale winzgrozaXP już nie odpaliła
![]() procesor wykrywa jako "nieznane 2000MHz" lecz tylko po skasowaniu cmos'a. po rebocie wywala co o niesprawności cpu lub biosu. zobaczym w poniedziałek czy kasiora wywalona w błotko czy też nie. naszczęście kumpel ma nowszą płytkę to może się wymienimy na procesory (duron 1300, oczywiście mi dopłaci)
![]() |
#19 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
PS. Athlon 2200+ ma 1800 MHZ ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
czyli jak 2000MHz to jest to 2400+ a co do vcore to sprobuj je podwyzszyc tak ja radzi ci @memo bo na abicie napewno sie da to zrobic |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
PiwoWar
![]() |
zobaczymy co to będzie jak podniose napięcia. wczotaj tylko na chybcika wpakowałem proce w plytę i kilka razy popróbowałem. jednoczesna walka ze sprzętem i opieka nad rocznym brzdącem to zajęcie istnie syzyfowe
![]() ![]()
![]() |
#23 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
ale przynajmniej dziecko byc magnesem trzymal ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale jaki final... czy procesor zaskoczyl? Moim zdaniem nie powinno byc problemow... winda mogla nie wystartowac, naturalnie, bo wstawilaes nowa czesc, a winda 2000, XP i 2003 ma to do siebie ze jak nowa czesc to musisz reinstalowac...
![]() |
#25 |
PiwoWar
![]() |
no i dupa blada! wszelkie rady nie spowodowały poprawnego odpalenia systemu. próbowałem wszystkiego, zmian napięcia jądra i I/O, częstotliwości szyny oraz mnoznika i niestety nic.
sprawa dopiero rozwiązałem w sposób siłowy czyli kupiłem nową MoBo i 256MB w DDR333 i działa, ale kasiorka poszła ![]() jak sie okazało procesor to XP 2200+ Throughbred z zegarem 1800MHz. podejżewam, że ten proc był juz zbyt nowy aby KT133A mógł go prawidłowo rozpoznać (te 2000MHz). co ciekawe AIDA32 podaje maksymalny zegar dla tego proca 2250MHz a aktualnie używany 1800MHz. Jak te 450MHz wyciągnąc? Jak podniosłem na nowej MoBo mnożnik i napięcie w biosie to bestia nie odpalił.
![]() ![]() ![]() darmowa muzyka http://rtfm.killfile.pl/ Ostatnio zmieniany przez Igloo : 18.10.2004 o godz. 06:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Procesor ma zablokowany mnożnik, dlatego komputer nie wstał. Normalne... też mam A2000XP z zablokowanym mnożnikiem i próba zmiany mnożnika w BIOS'ie skutkuje tym samym, co u Ciebie. Trzeba BIOS resetować po takiej akcji. Jedyną metodą o/c jest zmiana magistrali z 266 na 333MHz (jeśli masz płytę na VIA i nie chcesz przetaktowywać AGP i PCI). Spokojnie ten procek powienien pójść na tej magistrali. Ewentualnie, gdyby miał problemy, to zwiększ mu napięcie na rdzeniu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
PiwoWar
![]() |
Cytat:
![]() teraz starego windowsa XP wsadziłem na nowy sprzęt i ruszył bez najmniejszego zająknięcia. przy 1 odpaleniu strukturę plików na wszystkich dyskach posprawdzał, ponaprawiał jakieś powiązania plików w c:/windows/system32/ i po restarcie pełny stan gotowości bojowej ![]()
![]() |
![]() |
|
|