![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Musisz przypisać litery napędom na stałe.
Robi się to dziecinnie prosto z poziomu windy: w9x: Panel sterowania: System: menadżer urządzeń: stacje dysków: właściwości: przpisujesz literę na stałe. I to by było na tyle. 8)
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
CBN=co bylo napisane
![]() Ps: tam jest cos o poczatkowej i koncowej literze dysku? Nie pamietam jak jest w 98/Me bo juz dawno tam nie zagladalem
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Sorry, Yahol: nie wszyscy opanowali sztukę czytania: jest to wina Pana Bill'ego G.: pismo obrazkowe (czyli windows) RULEZ. Będziemy niedługo krajem analfabetów (obrazkowców). 8)
|
|
|
|
|
#19 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@esem
![]() Pamietaj, ze jestem humanista ![]() I to jest moja wada i zaleta jednoczesnie ![]() (czasami wyrazam sie w sposob zagmatwany i niejasny).
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
Cytat:
Hmm, Zelea nie zrozumiales mnie, ja mam jakby odwrotny problem...... .......Kiedys, dawno, dawno temu, kiedy mialem 1 komputer(i bylo O.K.), mialem w nim dwa dyski: C: (1szy dysk), D: (2gi - szuflada ktora wyjmuje), E: (1szy dysk), F: (1szy dysk), G: (1szy dysk)......I w takiej kofiguracji Sprzetowo-dyskowej, instalowalem sobie rozne np. programy na partycji F: , instalowalem tez roznie gry na partycji E: .....i tak dalej....... ....Ale nadszedl czas proroctwa mojego starszego(czyt. Taty), ktory powiadal ze jak sprawi sobie kompa to bedzie przemieszczal swoj dysk(2gi - wlasnie ta szuflada) z mojego sprzetu, do swojego, problem polega na tym ze ja zainstalowalem win i inny soft z jego dyskiem(Starszy trzymal w nim dokumenty), i teraz gdy on ma juz kompa i spelnia swoje proroctwo, to ja nie moge kozystac z praktycznie wiekszosci programow i gier, nie wspomianajac juz o sluchaniu muzyki... Oczywiscie gdy zamontuje jego dysk to wszystko jest wporzadku tj. tak jak powinno byc...... .......Naped virtualny chcie wlasnie ustawic po to na D: aby dzialaly... Zelea moze tym twoim sposobem tez da to sie jakos zrobic...............
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
ej bez kitu nie kapuje juz teraz nic... wydawalo mi sie ze wiem o co Ci chodzi ale teraz wiem ze sie mylilem...
hehe
|
|
|
#22 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
.....a wiec mam juz Partition Magic tylko ze 8.0....... .....i nie bardzo wiem jak teraz zmienic te litery dyskow(bez formatu albo jakiej kolwiek utraty danych).......... .......przegladalem delikatnie PM, i nic tam takiego nie znalazlem, nie bardzo chce eksperymentowac, bo boje sie PM.......... ..........PS. jak by ktos nie wiedzial o co chodzi to, prosze o przeczytanie topica od poczatku......... ......albo prosze o link do tego tematu.....(CIAPEK napisał.......) |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
W pytaniu chodziło będzie o napędy wirtualne.
Problem jest taki że zarówno w użytkowaniu napędów utworzonych przez VirtualCD jak i Alcohol 120% zauważyłem pewną niepokojącą prawidłowość. Otóż jeśli zainstaluje coś wykorzystując napęd oznaczonym literką np. M:\ to muszę korzystać z programu zamontowanego TAKŻE w napędzie M:\ - broń Boże w innym bo nie znajdzie płyty! Co ciekawe prawidłowość dotyczy także wielopłytowych aplikacji gdzie jedna płyta to instalka a inne to soft właściwy. Przykładem jest tu Sprachkurs Deutsch. Twórcy tych programów zapewniają że virtual drives mają takie same cechy jak napędy fizyczne a przecież w napędach fizycznych nie ma powiązania między napędem przy pomocy którego instalujemny soft i tym którego używamy w trakcie korzystania, prawda? Jak zrobić by to było obojętne? Np. instaluję z napędu X:\ a korzystam w sytuacji gdy program jest w napędzie Y:\?? Chciałbym podkreślić iż problem ten dotyczy softu takiego jak: Sprachkurs Millenium, słownik Collins 2.0 (a'propos: ma ktoś na sprzedaż 2.5 lub słowniki Techlandu?), czy słownik Langenscheidt. Nie jest to stary soft a rzeczy dzieją się diabelne! Słyszałem o przywiązaniu "chłopa do ziemi", ale żeby program miał konszachty z napędem?! z góry dzięki za sugestie pozdrawiam absorb |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Problem Ci się też pojawi przy napędach fizycznych: dodasz następny napęd i litery Ci się przesuwają. Stosowane przeze mnie rozwiązanie: przerwy w literach napędów, np. CD-ROMo podobne mają u mnie litery od N, wirtualne od Q. 8)
|
|
|
|
|
#27 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
|