![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wow a gdzie sie podziala strona ATi :/ ? no niewazne, i tak od niedawna mam znowu nvidie
![]() Radeon 9550 jest z technicznego punktu widzenia praktycznie 100% zgodny z R9600 (ktory jest wymieniony w sterownikach), wiec nie widze powodu (innego niz zerowa dbalosc firmy ATi o posiadaczy starszych modeli kart) dlaczego Twoj sprzet mialby nie dzialac. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 12.11.2006 o godz. 20:59 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#63 |
Jukebox Hero
Spokojnie, nie unos sie. Faktycznie przesadzilem z tym "zerowe", ale w porownaniu z nvidia wypada znacznie gorzej. I nie chodzi mi o R9550. Mialem ATI przez 4 lata i wyrobilem sobie o nich pewne zdanie - w swych sterownikach dbaja zawsze jedynie o najnowsza rodzine produktow.
Podczas gdy ostatnio nvidia dodala funkcje 'transparency antialiasing' do znikajacych z rynku kart GF6, ATi po prostu ucielo calkowicie support dla wszystkich posiadajacych sprzet ponizej DX9, (ForceWare mozesz zainstalowac nawet na Rivie TNT). Pomijam kwestie jakosci tych sterownikow. Do tej pory nie wiem czemu stery do radeona zabieraly mi kilkadziesiat MB RAMu (im nowsze tym wiecej), i to mimo ze nie mialem tego beznadziejnego CCC (niestety z tego co wiem uzytkownicy X1xxx sa na niego skazani - wspolczuje. Podobno polyka jeszcze ponad 200MB pamieci). Nie mam nic do procesorow graficznych ATi - sa bardzo dobre, nieraz bywaly znacznie lepsze niz chipy nvidii (R9700 vs GFFX), ale ich oprogramowanie i support stoi moim zdaniem na znacznie gorszym poziomie. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 12.11.2006 o godz. 22:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to wyobraz sobie, ze po przejeciu przez amd jest jeszcze gozej
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
ps. Proponuje zainstalowac Forceware na Rivie - zainstaluje sie po prostu stary driver nic wiecej - tak jak bys pobral stary supportujacy to driver i zainstalowal, pytanie tylko po co?
![]() |
![]() |
#66 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Dzięki Panowie, jednak przemyślałem sprawę i zastanawiam się nad GF7300GT, a 7600GS, bo obie wspierają sprzętowo dekodowanie h264 i wmv HD, a to może się przydać. Jest tylko jedno ale, czy to 7300GT nie jest przypadkiem lepsze od tego 7600, bo wygląda na podrasowane? Za 7600GS przemawia większa pamięć, a za 7300GT wyższe taktowanie. Mam dylemat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
ZnakJaworznickiegoBikera
7300gt od galaxy jest na tym samym rdzeniu co 7600gs i gt
7600 ma wiecej potokow i bedziesz w stanie do odczuc tylko w grach
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
już za niedługo moja legal vista
![]()
![]() |
#69 |
Jukebox Hero
obie wspieraj***261; sprz***281;towo dekodowanie h264 i wmv HD, ale tylko przy uzyciu platnego sterownika od nvidii
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
ZnakJaworznickiegoBikera
jak platnego? nv pure video jest/bylo darmowe
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Czy***380;by***347; rozszyfrowa***322; tajemnic***281; voucher'***243;w?
![]() Nie pochwali***322;e***347; si***281; tym ![]() A tak na serio, to jak ca***322;a ta sprawa wygl***261;da w praktyce?
![]() |
![]() |
#72 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@kraluk - niebawem wszystko napisz***281; w moim temacie o voucherze - czekam na szczegoly od MS.
Narazie jestem w posiadaniu oem system buildera xp pro.
![]() |
#73 |
Jukebox Hero
@demek
http://www.nvidia.com/object/dvd_decoder.html mysle ze wersja HD tez ma platny dekoder. Ale fakt decoder to nie wszystko... jezeli cos jest darmowego to w takim razie o***347;wie***263; mnie i napisz jak to w***322;***261;czyc i czego potrzebuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
ZnakJaworznickiegoBikera
hmmm
dziwne bo wspomaga odtwarzanie ale sie cos chyba zmienilo wracam za godzine to pogadamy
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
nv pure video zawsze byl platny
![]() |
|
|