Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.06.2004, 16:42   #61
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pawel_k
widac brakuje tam zarzadzania z jakies dobrej akademii
Chciałbym cholera dla odmiany zobaczyć dobre zarządzania, bo naprawdę, to co się tam dzieje, zakrawa czasami na kpinę... Zresztą, idąc od jednego dyrektora do dziekanatu, porozmawiałem sobie po drodze z jednym doktorem (naprawdę w porządku człowiek - można z nim sensownie porozmawiać) i dowiedziałem się jeszcze kilku rzeczy na temat organizacji... Naprawdę, jest źle. A wcale nie zapowiada się, żeby miałobyć lepiej...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.07.2004, 17:15   #62
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
wszystko i tak jest wielka sciema
ja jestem technik elektronik, a nawet lutownicy w domu nie mam
Nawet się nie przyznawaj hehe Ja to mam pół pokoju zawalone jakimiś elektronicznymi częściami. Ale to głównie przez znajomych... wiedzą ze jestem elektronikiem to mi znaszą rózne rzeczy. Przynajmniej mam części do majsterkowania za friko

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 17:25   #63
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ziele
Nawet się nie przyznawaj hehe Ja to mam pół pokoju zawalone jakimiś elektronicznymi częściami. Ale to głównie przez znajomych... wiedzą ze jestem elektronikiem to mi znaszą rózne rzeczy. Przynajmniej mam części do majsterkowania za friko
A ja za 4 lata o ile dobrze pójdzie również bede technikiem elektronikiem

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 17:43   #64
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus_anonim
A ja za 4 lata o ile dobrze pójdzie również bede technikiem elektronikiem
ja nim jestem od kilku tygodni... i mysle tak sobie, ze jesli wszyscy koncza technikum z takimi umiejstnosciami jaki ja mam, to za chwile swiat stanie w miejscu
Stary 05.07.2004, 18:31   #65
Ziele

Ja tak samo od kilku tygodni ale i tak to co umiem to w 90% sam się nauczyłem. Tylko ja i jeden kumpel umieliśmy elektronike jak przyszliśmy do technikum... reszta przyszła bo nie wiedziała gdzie. Na dobrą sprawe to nic konkretnego mnie nie nauczyli. Ja conieco umiem naprawić ale cała reszta to kompletnie nic juz nie mówiąc o konstruowaniu własnych układów czy programowaniu mikrokontrolerów . Są tak samo lewi z elektroniki jak i przed przyjściem do technikum... no moze poza 3-4 osobami które cos załapały. Fajnie wyglądały prace dyplomowe. Prawie wszyscy kupili zestawy do składania lub robili jakieś proste układziki z jednym scalakiem czy paroma tranzystorami. Wyglądu układów po montażu nie bede komantował hehe. Nie skłamię jak powiem ze moje układy z podstawówki o wiele lepiej wyglądały

przy okazji jekie mieliście tematy prac dyplomowych? Ja robiłem układ dostepu do pomieszczeń na klucze takie jak w imobilajzerze. Projekt oraz program sam robiłem... heh musiałem sie pochwialić

Stary 05.07.2004, 20:14   #66
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez Ziele
Ja tak samo od kilku tygodni ale i tak to co umiem to w 90% sam się nauczyłem. Tylko ja i jeden kumpel umieliśmy elektronike jak przyszliśmy do technikum... reszta przyszła bo nie wiedziała gdzie. Na dobrą sprawe to nic konkretnego mnie nie nauczyli. Ja conieco umiem naprawić ale cała reszta to kompletnie nic juz nie mówiąc o konstruowaniu własnych układów czy programowaniu mikrokontrolerów . Są tak samo lewi z elektroniki jak i przed przyjściem do technikum... no moze poza 3-4 osobami które cos załapały. Fajnie wyglądały prace dyplomowe. Prawie wszyscy kupili zestawy do składania lub robili jakieś proste układziki z jednym scalakiem czy paroma tranzystorami. Wyglądu układów po montażu nie bede komantował hehe. Nie skłamię jak powiem ze moje układy z podstawówki o wiele lepiej wyglądały

przy okazji jekie mieliście tematy prac dyplomowych? Ja robiłem układ dostepu do pomieszczeń na klucze takie jak w imobilajzerze. Projekt oraz program sam robiłem... heh musiałem sie pochwialić
ja mialem temat "Technologia zapisu optycznego - plyty CD" nawet zrobilem model, rozabrany CD-roman... komisji wcisnolem ze to nagrywara.
Troche posciemnialem i 4 dostalem. Kumple robili skomlikowany uklad do badania wzmacniacza... takie pytania dostali, ze znow w sierpniu sie bronia. Same 2 i 3je, dwie 6ki w klasie. Wiekszosc zlych ocen to wina promotora-*****a.
Kumplowi przyjol prace, powiedzial ze wszystko jest OK, a przed komisji zgrywal zarzenowanego.
Jedyne co, to nauczyli mnie tam interpretowac schematy, laczyc na pracowni. Teoretycznie prawie nic
Stary 05.07.2004, 21:18   #67
Ziele

Czyli praca bardziej teoretyczna niż praktyczna... Ja swoja zamierzam sprzedać zeby kaska się zwróciła. Ale jako układ a nie pracę dyplomową bo narazie nie mam zamiaru rozstawać się z programem który jakby nie było pisałem 3 miechy

U mnie na szczęście komisja nie była nastawiona na uwalanie. Ja oraz 3 innych kumpli dostało po 6.. reszta po 5 i 4.

Stary 05.07.2004, 21:28   #68
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ziele
Czyli praca bardziej teoretyczna niż praktyczna... Ja swoja zamierzam sprzedać zeby kaska się zwróciła. Ale jako układ a nie pracę dyplomową bo narazie nie mam zamiaru rozstawać się z programem który jakby nie było pisałem 3 miechy

U mnie na szczęście komisja nie była nastawiona na uwalanie. Ja oraz 3 innych kumpli dostało po 6.. reszta po 5 i 4.
A można wiedzieć jaki program pisales ??
Pozdro

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 21:39   #69
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Pozdro
no jak to jaki...? program telewizyjny

Ziele - nie moglem zrobic cos ciekawszego, najpier mial byc wzmacniacz.
Nie chcialem wchodzic w koszta... cala praca kosztowala mnei 16zl (oprawa/okladka pracy)
+ 2,50 (zalaminowanie karteczki z nazwiskiem do przyklajenia na pracy) Wszysko inne mialem - deske dociolem po znajomosci, naped w domku byl.
4 to nie jakas rewelacja, ale poszedlem zupelnie nie przygotowany i nawet niezle mi poszlo
Stary 05.07.2004, 22:09   #70
Ziele

Cytat:
Pozdro
Na mikrokontroler (dla wtajemniczonych ATmega32)... kupujesz pusty jak płyte cd i potem zapisujsz w nim program program.

@mr_spock mi wyszło około 200zł za same części dlatego chce to sprzedać

Stary 05.07.2004, 22:17   #71
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez Ziele
...
@mr_spock mi wyszło około 200zł za same części dlatego chce to sprzedać
typ z klasy zrobil subwoofer za 800zl
inny zamowil prace u kogos, zaplacil 350zl i na obronie nie zadzialala

w mojej szkole mozna bylo dostac zwrot kosztow, ale warunkiem bylo oplacanie kominetu regularne - wiekszosc mojej klasy uciekla zostawiajac dlug 250zl wiec to nei wchodzilo w gre
Stary 05.07.2004, 22:48   #72
Ziele

U mnie koles ale z innej klasy zrobił zasilacz za 1800zł. No ale co to za praca jak sobie sprowadził wszystkie części. Złożyć kazdy potrafi...

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: