![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: W roku 2003 przeczytałem ... książek. | |||
1-5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 28.36% |
6-10 |
15 | 22.39% |
11-15 |
7 | 10.45% |
16-20 |
5 | 7.46% |
więcej |
14 | 20.90% |
mów mi Lepper, James Lepper... ZERO |
7 | 10.45% |
Wszystkich głosów: 67. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Ile książek przeczytałeś w roku 2003?
Doznałem ostatnio szoku, gdy przeczytałem w jednym z opracowań dla nauczycieli, że statystyczny Polak czyta średnio 1 książkę w roku (oczywiście wliczając w to podręczniki szkolne). Osobiście nie wyobrażam sobie życia bez czytania, czytam dużo i chciałbym się dowiedzieć ile osób podziela moją pasję.
A może ktoś zechce podzielić się z kolegami co według niego warto przeczytac. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
nie liczac podrecznikow akademickich to 0 (slownie zero) - czemu nie ma takiej odpowiedzi w ankiecie? nie znaczy to, ze nie lubie ksiazek... lubie, owszem, ale tylko naukowe np. Daniken'a, M. Cremo, publikacje A. C. Clark'a itp. ale po prostu nie mam czasu
#3 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
No cóż, z wiekem niestety czytam coraz mniej - ok. czterech na miesiąc. Jeszcze jakieś 10 lat temu człowiek wchłaniał z 10-15 na miesiąc, czytając nawet w tramwaju lub autobusie. Teraz niestety istnieją inne pokusy i inne obowiązki - takie życie.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wstyd sie przyznac, ale czytam coraz mniej
najwiecej czytalo sie w liceum - nie mialem kompa wiec chlonolem ksiazki, stowke rocznie leciutko przekraczalem teraz czasu nie ma... ![]() zaznaczam ze 15, ale nie licze wszelakich instrukcji do softu/podrecznikow itp bo sie czyta wybiorczo, wiec nie wiemjak liczyc ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
z 10 ksiazek bylo - dlaczego tak malo - bo kurcze Clancyego przawie calego przeczyalem Cussler tez juz dawno poskromiony, Tolkien obalony i nie ma co czytac
![]() ![]()
#7 |
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
Było tego tyle że człowiek nawet nie może policzyć ile, na pewno grubo powyżej 100. Niektóre książki czytam po 2 albo więcej razy (takie hobby
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ankiete poprawilem...
ksiazki? a co to sa ksiazki? sporo czytam z monitora, ale takich zwyklych normalnych ksiazek... malo - ostatnio zmeczylem wreszcie Churchila i jestem na wykonczeniu harrego potera nr 5 (kto nazwie to ksiazka dla dzieci jest idota) - ps. musze popracowac nad angielskim bo ta ksiazka mnie chwilami przerasta
![]() |
#9 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
W tym roku przeczytalem z 5 ksiazek z czego 4 to byly lektury
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
motyla noga! przypomnieliscie mi, ze w tym roku calkiem olalem te "mniej wirtualne" ksiazki
nawet nie wiem dokladnie ile ich bylo, bo mi sie lata myla, ale chyba cos ok. 3 albo 4 jedyne moje usprawiedliwienie, takie jak kolegow wyzej: brak czasu ![]() no coz, kolejne noworoczne postanowienie: mniej piwa i podobnych pierdul, wiecej ksiazek ps. za to Symfonie C++ (3 tomy) przeczytalem 2 razy ![]()
"Chciałam powiedzieć tak, że 90% oprogramowania w Europie rzeczywiście pisanych jest w Microsoft Office, natomiast ok. 5% w Linuksie." Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Edukacji Narodowej i Sportu Hanna Kuzińska |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
nie licząc lektur to przeczytalem jakies 10ksiązek, z lekturami było by pare sztuk wiecej ale w ankiecie zaznaczyłem 5-10.
Ostatnio zajarałem sie Agatką Christie. Przeczytałem tylko jedną książke 4.50 Peddington ale napewno na tym nie spoczne ![]() W tej chwili czytam "W obliczu oszustwa" Iris Johansen.
#12 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Książki hmm...chyba dwie
Król Szczurów... Jamesa Clavella Okręt ... Lothar-Gunther Buchheim Niestety brak czasu ...rodzina ,praca. więcej czytam czasopism o wszelkiej tematyce ![]()
#13 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to ja nabijam za, chyba polowe forum i jeszcze dokladke
![]() -przeczytalem: ok. 200 (nie jestem w stznie dokladnie podac) -przejzalem:ok. 200-300 (oznacza to, ze przejzalem ksiazke na tyle zeby zapoznac sie z trescia i bohaterami) -Zapoznalem sie: wow! 500! (wziolem do reki, przekartkowalem, przeczytalem notke biblofilska). O tytuly nie pytajcie, pamietam moze 50-60 z tych ksiazek. |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Coś około 10. Większość to lektury szkolne
![]()
![]() |
#15 |
21st Schizoid Man
Data rejestracji: 07.07.2003
![]() |
Z tego co widzę to nieżle nabijacie średnią.Ja sam przyznam ,że z wiekiem czytam coraz mniej ,kiedyś w latach szkolnych wręcz połykałem książki szczególnie historyczne.Ostatnio u mnie na TOP'ie jest B.Wołoszański i jego cykl Sensacje XX wieku.Pozdrawiam wszystkich i życzę wielu nowych tytułów w nowym 2004 roku!!
|
![]() |
![]() |
|
|