![]() |
Cytat:
|
No ja miałem swoje wesele w ostatnią sobotę.:)
W kopercie było 300 zł najmniej więc to taki standard i to jeszcze zależy czy to rodzina czy ktoś znajomy. |
Cytat:
|
Cytat:
Najlepiej jednak będzie jak młodzi sami sobie kupią to co im będzie odpowiadać, a nie uszczęśliwiać ich klamotami których sami nigdy by nie kupili, a jeśli już to inne. Znam ludzi którzy po własnym weselu stali potem na targu i wyprzedawali np 5 żelazek, 4 komplety sztućców (totalne szajse za może góra 50zl) i jakieś inne barachło. Albo czekali na inne wesela żeby tym gównem obdarować kolejnych nowożeńców :) Najlepiej popatrzeć na to z drugiej strony - co sam/sama wolałbyś dostać? Kasa zawsze jest najbezpieczniejsza. |
Cytat:
Z tym schroniskiem było wesoło... o północy przyjechali i przywieźli dla pary młodej szczeniaka (chyba labradora). Zresztą nie ma się co dziwić jak na konto wpłynęło kilkadziesiąt tysięcy złotych od gości wesela... |
Cytat:
tam mloda para roznoszac zaproszenia prosila aby zamiast im dawac pieniadze to wplacic kase na jakas fundacje, dostawali koperty rowniez a kasa poszla na parapetowe :) |
moja siostra jak wychodzila za maz 3 lata temu jakos tak to to samo robili z domem dziecka... i zamiast ewentualnych kwiatow to jakies miski zeby kupowac... a ja potem szedlem z takimi worami pelnymi miskow :)
|
ja tam ide na wesele i kupuje prezent do ok 150zl
Dlaczego tyle ? ja i moja osoba towarzyszaca nie pracujemy. Nie jestem nawet z rodziny "mlodych" tylko znajomym ;p i najwazniejsze ;p zostalem nakierowany na prezent przez panne mloda ;) wiec dostanie do co sama wybrala :) - i bedzie zadowolona ;d Ktos moze powiedziedziec ze to za malo? z tym sie moge zgodzic. Bo gdybym mial duzo kasy to pewnie dal bym ok300zl (lub kupil prezent o tej wartosci) |
nawet nie sadzilem ze bedzie taki odzew:), pytalem o pieniadze, bo wiem ze mlodzi ida w tym kierunku
|
Cytat:
dla mnie wazne jest aby Ci ktorych zapraszam znalezli chwile i przyszli, a czy mi cos dadza czy nie to nie ma znaczenie. uwazam ze najlepszym prezentem jest byc! |
daje si***281; pust***261; kopert***281;, zjada tatara przed wszystkimi, baluje do rana i jest git || :mruga:
|
@prometeusz
zrób jak radzi ed :rotfl: imho dobrze rozwiązanie:D edit malaczarna wybacz, za te zniewage odwdzięcze Ci sie w nocy :haha: tylko Ciiii ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Moje za rok :D Rozmawia***322;em z drug***261; po***322;***243;wk***261; - te***380; zrezygnujemy z kwiat***243;w, przeka***380;emy maskotki, s***322;odycze i co jeszcze wymy***347;limy, do domu dziecka... |
Cytat:
:piwo: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:41. |