Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.02.2009, 00:18   #8041
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@ro29

gdybym przepuszczal kazdego powyzej 60go roku zycia w kolejce np po pieczywo czy wedliny na targowisku u mnie to stawiajac sie o 7 rano w kolejce moze o 13 bym cos kupil o ile by nie braklo

taka jest brutalna prawda
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.02.2009, 00:48   #8042
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
@ro29

gdybym przepuszczal kazdego powyzej 60go roku zycia w kolejce np po pieczywo czy wedliny na targowisku u mnie to stawiajac sie o 7 rano w kolejce moze o 13 bym cos kupil o ile by nie braklo

taka jest brutalna prawda
Czy ja napisałem, że należy przepuszczać każdą osobę starszą w kolejce ?
Nie napisałem - i to logiczne, że tak nie można robić bo są granice "uprzejmości" ! Mnie samemu denerwuje jak jakaś "babcia" wpycha się w kolejkę na Poczcie na przykład - ale co innego zdenerwowanie czy stwierdzenie "czy tutaj nie obowiązuje kolejka ? " - a co innego słowa jakie tutaj padły pod adresem takich osób ... i to uogólniając na wszystkie takie osoby !
A po drugie - naprawdę nie można porównywać wszystkich osób po 60-tce czy 70-tce - tak samo jak osób niepełnosprawnych - sam znam osoby, które zalicząją się do tych grup a nie mają problemu by stać w kolejce - a wręcz nie chcą być przepuszczane !

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2009, 00:53   #8043
oddwor
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2005
oddwor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Każdy z nas będzie kiedyś starcem... o ile dożyje ... a wtedy z uśmiechem satysfakcji zobaczę na niegdyś młodych, butnych twarzach niedołęstwo, złość, zawiść i oburzenie jak to ta młodzież teraz wychowana...
Nie wiem czemu, mnie nigdy nie przeszkadzali/ubliżali starcy ani inwalidzi.
Może dlatego że jestem zadowolony z życia.

Tolerancja - trudne słowo.

O ile zarozumiałym małolatem można być z wyboru,
to starcami lub inwalidami stajemy się mimo woli.
Stary 19.02.2009, 06:17   #8044
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29 Podgląd Wiadomości
Może rzeczywiście było w tych wypowiedziach trochę ironii (ale nie wszystkich !) ale są granice ironii - tutaj one zostały mocno przekroczone - a wtedy z ironią mało ma to już wspólnego ...
dobra, w moim wykonaniu nazwijmy to sarkazmem... w innych wykonaniach, nazwijmy to cielęcym okresem w życiu.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 19.02.2009 o godz. 06:19
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2009, 07:59   #8045
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Fajnie, ale jak byłem nastolatkiem (czasy liceum) to starszy pan dosłownie wywalił mnie z autobusu ciągnąc za plecak, po czym przepuścił starsze panie i wszedł sam.
Coś pod nosem na mnie mówiąc, że niewychowany itp.

Tymczasem po prostu stałem na przystanku i czekałem na autobus. Jak przyjechał to chciałem wsiąść - nie wiedziałem ze za mną jest banda starszych agresywnych osób.
Ani też nie wepchałem się na siłe.

Sam niewychowany był stary rep.

Starsze osoby bywają bardzo niemiłe. Tak na dzień dobry. Pare razy oberwałem to się nie wychylam.
Jak widze że spokojna i ma siatki itp. to ustąpie miejsca. Albo jak ładnie poprosi.
A tak to siedze. Obowiązku nie ma.

Pomijając ze ostatni raz autobusem jechałem ze 2 lata temu.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 19.02.2009 o godz. 08:05
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2009, 08:02   #8046
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
młodzi dresiarze bywają bardziej niemili i trudniej ich pobić.
Stary 19.02.2009, 08:06   #8047
sobrus
Jukebox Hero

sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
zdecydowanie, ale przynajmniej tych łatwiej można poznać....
Stary 19.02.2009, 08:19   #8048
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Jechałem wczoraj autobusem, z grupą dresiarzy, nawet nie byli pijani/naćpani, zachowywali się znośnie, no może niektórym przeszkadzało to, że w wypowiedziach, braki w słownictwie uzupełniali nieśmiertelnym "****a"
Stary 19.02.2009, 08:23   #8049
sobrus
Jukebox Hero

Bo to byli mili, kurturarni dresiarze. To sie nazywa wychowanie.
A były z nimi bikejki w białych kurteczkach i kozaczkach ?
I czy słuchali przebojów, które wczoraj widziałem na Youtube w sekcji "polularne"?
Tytuły miały bardzo ciekawe : Peja - "Weź wypi****laj" oraz "K***wskie życie" (nie wiem kto śpiewa)...

Koncern tytoniowy zapłaci 8mln za śmierć palacza.
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...a,1262146,2943

Tak łatwo można położyć te koncerny.
Żeby nie wiem jak napisali "palenie szkodzi zdrowiu" to i tak palacz powie, ze nie wiedział ..
Głupie te koncerny, powinni jeszcze napisać "koncern nie odpowiada za twojego raka płuc ani żadną inną twoją chorobę".

"Utorowali droge dla tych, którzy szukają sprawiedliwości w sądzie". Jakiej sprawiedliwości .

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 19.02.2009 o godz. 08:27
Stary 19.02.2009, 08:27   #8050
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
o, mój koncern zapłaci
mam nadzieję, że mi pensji przez to odszkodowanie
nie obetną
Stary 19.02.2009, 08:48   #8051
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Kozaczki muszą być białe!

http://www.bialekozaczki.blog.pl/

Stary 19.02.2009, 10:03   #8052
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
(...)I czy słuchali przebojów, które wczoraj widziałem na Youtube w sekcji "polularne"?
Tytuły miały bardzo ciekawe : Peja - "Weź wypi****laj" oraz "K***wskie życie" (nie wiem kto śpiewa)...(...)
Po pierwsze - nie śpiewa, tylko rapuje ;-).
Po drugie - sam przecież napisałeś "kto to śpiewa", Peja, znany w Polsce hiphopowiec.
Niektóre teksty piosenek ma bardzo ciekawe, szczególnie polecam "Ona i on" - fenomenalnie opowiedziana historyjka. To chyba utwór Peji, który podoba mi się najbardziej, bo raczej nie przepadam za "ulicznym" hiphopem.

Jeśli ktoś chce posłuchać i zapoznać się z "intelektualnym" rapem to z całego serca polecam płytę "L.U.C - Planet LUC", moim zdaniem płyta roku 2008, a troszkę ten "polski rynek hiphopowy" śledzę :-). Nie jest to typowy hiphop, triphop ani nic z tych rzeczy, właściwie ciężko zdefiniować, bo jak "śpiewa" sam LUC:
"(...)z dala od meldunków / style mieszam jak koktajle z trunków o to ja / L.U.C niepoliczalny w żadnym rachunku / - słucham muzyki a nie gatunków(...)" ;-).
Samo wydanie płyty jest świetne - historia płyty podzielona na dwie części, wydana w książeczce w stylu "poczytaj mi mamo..." z tym, że: "Porymuj mi LUCu..." ;-). Książeczka zawiera wszystkie teksty i kilkudziesięciostronicową historyjkę wiążącą się z kawałkami na płycie. W sumie dosłuchałem się tylko jednego "przekleństwa" z ust LUCa, w jednym kawałku. I warto chyba wspomnieć o tym, że płyta luca była nominowana do "Paszportu Polityki 2008" - http://www.polityka.pl/nominacje-w-k...861,278167,36/. Poza tym LUC przerwał studia na 7. roku bodajże i śpiewa: "Zostaję dzieckiem, mimo, że mam magistra wiedzę".
W dodatku mamy na końcu płytkę DVD z godzinnym filmem o "historii tworzenia płytki" + o samym LUCu. Polecam.
Strasznie podobają mi się pomysły LUCa, jego teksty przepełnione metaforami, sarkazmem i porównaniami w najlepszym stylu :-).
Przykłady: http://www.youtube.com/watch?v=aoDGe...eature=related (ostatni kawałek z płyty),
http://www.youtube.com/watch?v=iRx1g...eature=related (tutaj wywiad, w którym wyjaśnia "Półobrot Czaka": http://www.hip-hop.pl/teksty/project...?id=1234441084)

Ostatnio zmieniany przez Smartek : 19.02.2009 o godz. 10:07
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2009, 10:06   #8053
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29 Podgląd Wiadomości
Czy ja napisałem, że należy przepuszczać każdą osobę starszą w kolejce ?
Nie napisałem - i to logiczne, że tak nie można robić bo są granice "uprzejmości" ! Mnie samemu denerwuje jak jakaś "babcia" wpycha się w kolejkę na Poczcie na przykład - ale co innego zdenerwowanie czy stwierdzenie "czy tutaj nie obowiązuje kolejka ? " - a co innego słowa jakie tutaj padły pod adresem takich osób ... i to uogólniając na wszystkie takie osoby !
A po drugie - naprawdę nie można porównywać wszystkich osób po 60-tce czy 70-tce - tak samo jak osób niepełnosprawnych - sam znam osoby, które zalicząją się do tych grup a nie mają problemu by stać w kolejce - a wręcz nie chcą być przepuszczane !
taka ludzka natura, ze sie uogolnia cala grupe
np
dresiarz to dresiarz, jest zawsze taki a nigdy inny, wiec jak ubiore dres bo ide pobiegac do lasu to i tak jestem dres
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2009, 10:16   #8054
Sunna
lołn łulf

Data rejestracji: 15.07.2005
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
Po pierwsze - nie śpiewa, tylko rapuje ;-).
Po drugie - sam przecież napisałeś "kto to śpiewa", Peja, znany w Polsce hiphopowiec.
Niektóre teksty piosenek ma bardzo ciekawe, szczególnie polecam "Ona i on" - fenomenalnie opowiedziana historyjka. To chyba utwór Peji, który podoba mi się najbardziej, bo raczej nie przepadam za "ulicznym" hiphopem.

Jeśli ktoś chce posłuchać i zapoznać się z "intelektualnym" rapem to z całego serca polecam płytę "L.U.C - Planet LUC", moim zdaniem płyta roku 2008, a troszkę ten "polski rynek hiphopowy" śledzę :-). Nie jest to typowy hiphop, triphop ani nic z tych rzeczy, właściwie ciężko zdefiniować, bo jak "śpiewa" sam LUC:
"(...)z dala od meldunków / style mieszam jak koktajle z trunków o to ja / L.U.C niepoliczalny w żadnym rachunku / - słucham muzyki a nie gatunków(...)" ;-).
Samo wydanie płyty jest świetne - historia płyty podzielona na dwie części, wydana w książeczce w stylu "poczytaj mi mamo..." z tym, że: "Porymuj mi LUCu..." ;-). Książeczka zawiera wszystkie teksty i kilkudziesięciostronicową historyjkę wiążącą się z kawałkami na płycie. W sumie dosłuchałem się tylko jednego "przekleństwa" z ust LUCa, w jednym kawałku. I warto chyba wspomnieć o tym, że płyta luca była nominowana do "Paszportu Polityki 2008" - http://www.polityka.pl/nominacje-w-k...861,278167,36/. Poza tym LUC przerwał studia na 7. roku bodajże i śpiewa: "Zostaję dzieckiem, mimo, że mam magistra wiedzę".
W dodatku mamy na końcu płytkę DVD z godzinnym filmem o "historii tworzenia płytki" + o samym LUCu. Polecam.
Strasznie podobają mi się pomysły LUCa, jego teksty przepełnione metaforami, sarkazmem i porównaniami w najlepszym stylu :-).
Przykłady: http://www.youtube.com/watch?v=aoDGe...eature=related (ostatni kawałek z płyty),
http://www.youtube.com/watch?v=iRx1g...eature=related (tutaj wywiad, w którym wyjaśnia "Półobrot Czaka": http://www.hip-hop.pl/teksty/project...?id=1234441084)
Wyjatek potwierdzajacy regule. Ogolnie to dno.
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2009, 11:04   #8055
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Nie chciałem o tym pisać, ale napiszę.
Jest mi bardzo przykro, młody syn sąsiada kupił stare BMW...
Odpowiedz na post

Tagi
newsy, polityka - won!, wiadomości

Twoje uprawnienia: