![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...Zydowskim.html
"Nacjonaliści zaatakowali historyka ŻIH, doktor Alinę Całą, z powodu jej wywiadu dla "Rzeczpospolitej". Cała na pytanie "Czy Polacy są współodpowiedzialni za Holokaust?" odpowiedziała: "W pewnym stopniu tak. Przyczyną tego był przedwojenny antysemityzm, który nie przygotował ich moralnie do tego, co miało się dziać podczas Zagłady. Nośnikiem tego antysemityzmu były dwie instytucje. Ugrupowania tworzące obóz narodowy oraz Kościół katolicki. Ten ostatni mniej więcej od 1935 roku zaczął sprzyjać endecji. W efekcie wysokonakładowe pisma konfesyjne zaczęły głosić propagandę antysemicką. Choćby <Mały Dziennik> Kolbego." " Taaa, zawsze oskarżamy Polaków i Kościół. O wszystko, nawet o głód w Kenii. A Naziści, Niemcy, hitlerowcy są cacy. W każdym razie ani ja ani moja Mama ani moja Babcia i Dziadek (którzy przeżyli okupację) nie czujemy sie za to odpowiedzialni. Za to odpowiedzialni są NIEMCY. Za Holokaust i za wywożenie Polaków na roboty (jak siostrę babci) i rozstrzelania. A gadanie lewaków mam gdzieś. Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 26.06.2009 o godz. 23:11 |
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |