![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#15136 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A na dzwonek nie należy się obrażać, bo to dla dobra pieszego, który idąc przed nami nie widzi, a nasmarowanego roweru na oponach na asfalt nie usłyszy.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#15137 |
Użytkowniczka
Data rejestracji: 05.02.2010
![]() ![]() ![]() ![]() |
Rowery po chodniku w ogóle nie powinny jeździć, a jeżeli już muszą, to na tyle wolno, by rowerzysta mógł w razie nieprzewidzianego manewru pieszego wyhamować. Są bowiem też tacy piesi, którzy nie usłyszą ani samego pojazdu, ani nawet tego dzwonka. Zrobi ktoś taki nagle krok w bok i zdziwiony będzie zarówno poszkodowany jak i rowerzysta, bo pierwszemu do głowy nie przyszło, że coś za nim jedzie, a drugi ***8230; przecież ostrzegawczo dzwonił.
Włos mi się jeży na głowie, kiedy obserwuję rowerzystów uprawiających slalom wśród pieszych.
![]() |
#15138 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W wieku 15-25 lat najfajniej jest jechać rowerem na kompletnej bańce, wioząc na kierownicy 17-letnią piękność.
W wieku starszym najfajniej jest latać na moto i straszyć ojczulków co sobie jadą na weekend nad Zalew Zegrzyński z żoną, nygusem i córeczką. Ale ja jestem jeszcze starszy i nie mam żadnych rozrywek, żeby nie było. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15139 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Nigdy nie jeżdżę po chodnikach na których jest nawet mało pieszych (no chyba, że gdzieś z musu kawałek, wtedy bardzo wolno, a jak jest tłoczno, to złażę z roweru), ale po chodniku, gdzie spotykam pieszego co pół kilometra, a jazda jezdnią pachnie cmentarzem, to zasuwam ile mam sił akurat i dzwonię wcześniej, obserwuję, czy pieszy zareagował, nigdy nie miałem jeszcze niebezpiecznej sytuacji z pieszymi, z rowerzystami mam co trochę, i jako pieszy i jako rowerzysta, niedawno minąłem się z dziewczyną prawie na obcierkę, było ostre hamowanie, ja byłem z prawej, ale co mi po tym by było jakbym się rozwalił, i tak mało przez kierownice nie przeleciałem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15140 | |
Użytkowniczka
Cytat:
![]() |
![]() |
#15141 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
łażenie po ścieżce rowerowej jest jak najbardziej niewłaściwe ! Zgadzam się z tym. Ostrzeganie dzwonkiem jest OK. Ale poganianie pieszego już nie. Jak jest jezdnia i chodnik to zap.... po jezdni rowerem - masz dwa koła i jesteś pojazdem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15142 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikt tu nie pisze o chodniku, po tych krzywych płytach 30x30 też żadna frajda jechać.
No chyba, że masz na myśli ścieżkę rowerową- to jesteś w błędzie. Druga sprawa, ja również nie miałbym ochoty jechać drogą np. wylotową z miasta, żeby mnie tir mijał 70km/h, też wtedy jadę chodnikiem, ale jak człowiek nie jak wariat ![]()
![]() |
#15143 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Jeszcze dochodzi do tego, to że w Warszawie, aby odtrąbić sukces ile to kilometrów ścieżek rowerowych nie nabudowali, o na wielu chodnikach postawili znaki, że jest to "wspólna droga" i tu jest dopiero fajnie, wszyscy są wściekli.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15144 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na rolkach nawet niezla laska potrafi jechac +20kmh
(mam filmik, nagralem moja kamerka na kasku) (moge zamiescic...)
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#15145 | ||
Użytkowniczka
Cytat:
Ale po chodnikach rowerzyści też jeżdżą i mają na to przyzwolenie. Często też jeżdżą bardzo szybko i są zagrożeniem dla pieszych. Wiem, ze czasami nie mają innej możliwości, ale wtedy powinni uważać przede wszystkim oni. Irytuje cię, że ktoś nie stosuje się do przepisów wchodząc Ci na ścieżkę rowerową, ale też nie wszyscy rowerzyści zachowują te przepisy jadąc chodnikiem. Cytat:
A mój post był odpowiedzią na post Eda, w którym pisał o ostrzeganiu dzwonkiem pieszego idącego przed nim Chodziło mi głównie o ten ostrzegawczy sygnał dzwonka, który chodź jest OK, dla wielu starszych osób może być po prostu niesłyszalny (zresztą ***8211; czasem nie tylko starszych). Komuś się wydaje, że zasygnalizował swoją obecność za czyimiś plecami, a tymczasem idący nie ma o tej obecności zielonego pojęcia. Dobrze, że jeździsz jak człowiek, ale nie wszyscy tak jeżdża i nie wszyscy chodzą tak, jak powinni. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15146 |
Wczoraj na siódemce za Mławą natknąłem się na "młodzież" jadącą na wakacje, w sumie około 10 samochodami, głównie ople - jak sprawdziłem numery rejestracyjne wycieczka ze Stalowej Woli. Jak ja kocham dzisiejszą młodzież! Nie spieszyło im się, jechali z prędkością 70-90 km/h, więc niby zgodnie z przepisami. No, ale nastrój odpowiedni, bo z okien pasażerów wystawały brudne giczoły towarzystwa, a od czasu do czasu leciały przez nie jakiej papiery i puszki. Jechali dupka w dupkę, więc ciężko było ich wyprzedzić. W dodatku okazało się, że młodzież ma doskonały humor i skłonność do żartów objawiającą się np. przyspieszaniem gdy ktoś ich wyprzedzał, czy zjeżdżaniem na lewą stronę, gdy sygnalizowałem zamiar wyprzedzania. Normalnie boki zrywać!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15147 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
bywa mgliste polaczenie? u mnie w miescie po przebudowe centrum, jest Droga Dla Rowerow za przystankiem, 2m DDR i 10m chodnika...przewaznie wiecej pieszych jest na DDR niz chodniku a ulica nie wolno bo jest zakaz. zeby bylo smieszniej, gdyby kogos potracic na DDR (prawnie wina pieszego bo ma zakaz przebywania na DDR poza dwoma czy trzema sytuacjami wyjatkowymi) to taki pieszy moze podwazyc...prawidlowosc tej DDR...bo jest z kostki a nie asfaltu wiec DDR byc nie powinna... od 2:10 http://www.youtube.com/watch?v=gW6ZGAUc3uw BTW jest temat od dyskusji rowerowych
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 05.08.2012 o godz. 14:46 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15148 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() A na rowerku, to faktycznie, jak już był kawałeczek ścieżki rowerowej, to ludziska ją za chodnik traktują, mało tego, tam im lepiej niż na chodniku. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15149 |
ZnakJaworznickiegoBikera
jaki zboczencu ;/
nikogo nie gonilem...nagrywalem widoki... ![]() http://www.youtube.com/watch?v=YLGWTpa1ytE
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#15150 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Byłem w sobotę w południowym Lublinie i jestem w szoku.
Tam są ścieżki rowerowe ![]() ![]() Całkiem sporo! a Centrum? a Sławinek ![]() ![]() Przecież nie każdy mieszka na Czubach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |