Cytat:
Napisany przez Sunna
Nie bylo nigdy tak zle. Ale jak skoncza to bedzie super. Tyle drog to jeszzce nigdy nie wyremontowali. Nie wiem czy wiecej niz w warszawie, ale jakby to podliczyc to wyjdzie imponujaca liczba. Lepiej teraz postac w korku i miec dobre drogi niz miec zle drogi i narzekac ze dziurawe.
|
Chyba żartujesz.. Oczywiście, że lepiej mieć wyremontowane drogi niż to coś, co w większości miejsc Wrocławia za drogi uchodzi, ale jakim kosztem? Wiele jest teraz miejsc we Wrocławiu, przez które nic nie może się przecisnąć. I nie mówię tu o zwykłych samochodach, które po prostu muszą w nich stać, ale o karetkach, policji.. A co się stanie jak karetka na miejsce nie dojedzie, albo dojedzie za późno nie muszę chyba mówić. Do tego jeszcze dochodzi organizacja samych remontów taka, że jazda drogami tymczasowymi rozwala samochód całkowicie.
Dobrze, że drogi są robione, ale sposób, w jaki jest to we Wrocławiu zorganizowane zarówno czasowo (zamykanie wzajemnie od siebie zależnych ulic jednocześnie), jak i właśnie organizacyjnie jest naganny i powinien się spotkać z bardzo poważnymi konsekwencjami. Tyle, że tak oczywiście nie będzie..
A ja właśnie się zastanawiam.. Muszę dostać się w miejsce oddalone od mojego domu o ok. 4 km i muszę tam pojechać samochodem. Ile przed czasem powinienem wyjść, godzinę? Dwie..?