![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przecież forma UZ śmieciówka to bardzo popularna forma umowy w Polsce,
forma nie powinna mieć znaczenia, a jeśli aparatowi państwowemu nagle przeszkadza UZ, to niech to naprawią u podstaw, a nie tłamszą ludzi bo nagle UZ się nie liczy. Też słyszałem, że PUPy to niezła patologia. Rozumiem, że uprawnienia mu cofnięto u podstaw tj. policja przy kontroli ma notkę brak uprawnień? Fizycznie dokumentu nie musieli mu zabierać bo zabrały miśki podczas kontroli? Rozumiem, że gdyby udał się "zdawać" do czeskich sąsiadów, to z czeskim prawkiem aparat państwowy może go już serdecznie cmoknąć?
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 06.01.2016 o godz. 00:19 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Problem polega na tym, że w tym kraju z biurokracją przerośniętą o kilkaset procent większość pracowników budżetówki symuluje, że robi coś pożytecznego. Ba - ci, co naprawdę robią coś pożytecznego nie mają w rzeczywistości za dużo czasu na rzetelną pracę, bo zamiast tego wypełniają kwity, żeby mieć podstawkę, że zasłużyli na wypłatę.
|
|
|
#3 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Nie znam tych przepisów o odbieraniu prawka za alimenty, ale wydaje mi się (a mogę być w błędzie) że nie odbierają jeśli jest źródłem utrzymania i szansą na ich płacenie. Chyba, że uznają że utrzymuje się z innych dochodów i nie płaci bo nie chce.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bo mial sie pierw zarejestrowac, jako znak dobrej woli a pozniej isc na zlecenie. I by mu nic nie wzieli.
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
W papierach nie liczy sie, ze szukasz pracy sam, bo sadzisz, ze PUP to syf, mowic sobie mozesz co tylko chcesz.
Gdyby byl zarejestrowany w PUP, znalazl prace sam, chocby na zlecenie, poszedl do PUP i sie wypisal (bo musi) to by dalej jezdzil. Czy mu urzednicy powiedzieli po co ma isc do PUP to nie wiem. Moze to zrobili a moze nie. Teraz gowno sie zrzuca na urzednikow, bez wiedzy czy zrobili co mogli czy nie. Ale u nas urzednik to zlo wcielone i nierob na garnuszku. (jestem madrzejszy po rozmowie z ksiegowa)
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pingwin specjalista.
Problem jest w tym, że o tym, że zrobiłeś źle, dowiadujesz się jak już zrobiłeś źle...
No a czyja to wina jak nie urzędników? Jak ktoś nie wie to się sam nie dowie, bo nie wie, że ma się dowiedzieć i koło się zamyka. Ja też nie wiedziałem Na szczęście nie miałem tego typu sytuacji.Poza tym moja noga w PUP nigdy nie stanie, czego sobie i wszystkim życzę.
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PUP przeprosisz - jak nie będziesz miał innego wyjścia.
|
|
|
#9 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
A mozna gdzies przeczytac stenogramy z rozmow lub nagrania czy mu powiedziano czy nie powiedziano?
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
Musiałoby IT upaść
|
|
|
|
#11 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Wlasnie dlatego przestalem rzucac miesem, szczegolnie po SKO i SA.
Tez tak kiedys mowilem...jak przestalem pracowac tam gdzie @max
|
|
|
|
|
#13 | |||
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Cytat:
I tak jest już znacznie lepiej niż było kiedyś, ale wciąż co najmniej tak z 30% urzędników to osoby dbające tylko o to, żeby kawa była ciepła, żeby ich 15 przy pracy nie zastała i żeby na koncie pierwszego kasa się zgadzała. Ich kasa. W tych czasach które mamy każdy jeden może się tłumaczyć tym, że jest mu ciężko. To naprawdę żaden powód, żeby nie móc pomóc komuś innemu - szczególnie że na papierze po to właśnie urzędnicy są. Cytat:
Cytat:
![]() Na okoliczność poszukiwania pracy PUP może być przydatny, ale nie musi, oj nie musi. W tej materii to jedynie agregator treści z rynku pracy, tych samych, które można uzyskać w obiegu ogólnym, czyli w innych źródłach. Szczególnie, że zgodnie z ustawą o informacji publicznej, wszystkie oferty pracy gromadzone przez PUP muszą być obwieszczone (choćby na stronie czy tablicy ogłoszeń przed urzędem), a nie mogą być ekskluzywnie przeznaczone dla osób zarejestrowanych. Choćby dlatego, że mogą przydać się nie tylko bezrobotnym, ale również osobom niezarejestrowanym, które myślą nad zmianą miejsca pracy. Jest bardzo wiele stanowisk, odnośnie których nie zgłasza się zapotrzebowania do PUP, bo byłaby to zwyczajna strata czasu. Z kolei udowadnianie, że urzędnik PUP może szukać pracy - no nie wiem - menedżerowi z doświadczeniem lepiej niż on sam zakrawa o śmieszność. Wymyśliłem właśnie kawał, jak znam co niektórych z PUP to raczej anegdota. Wkurzony bezrobotny po kilku minutach bezcelowej dyskusji mówi podniesionym głosem do szeregowego urzędnika PUP: "Panie, pan żeś w życiu znalazł pracę jednej osobie. Sobie, w tym urzędzie!" Na co przechodzący akurat kierownik, z westchnieniem: "a gdzie tam, ciotka mu znalazła..."
|
|
|
|
#14 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Puenta ma byc inna. Zli urzednicy! Postapili jak mowi procedura - postapiliby inaczej to by ich pewnie wywalono parabola przez okno.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 17:57 |
| Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
| nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
| Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
| Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |