![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie trzeba sie az tak w czasie cofac - co amerykanie robia teraz w obozach na kubie, co rosjanie odwalaja w czeczenii, brytyjczycy... pewnie za rok znowu jakas afera wybuchnie na temat ich misji z afganistanu
to juz jest ludzka natura niestety |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
W oszołomie zrobili poniedziałek dniem emeryta. Każdy emeryt, który wyrobi sobie (bezpłatnie) kartę 'skarbonka emeryta', otrzyma w poniedziałki 5% rabatu na zakupiony towar (na alkohol i papierosy też
).------- Generalnie darzę szacunkiem osoby starsze - dzień dobry powiem, drzwi przytrzymam, miejsca ustąpię, zdarza mi się też ponieść zakupy... Ale czegoś takiego, to jeszcze nie widziałem... No i wpadłem. Żona poprosiła mnie o zrobienie zakupów, a tu proszę - promocja. Skąd oni się o tym dowiedzieli? W każdym bądź razie oblężenie oszołoma pełne. Ustawiłem się w kolejce po mięso kontemplując swój los nieszczęsny - tak ze 20 osób przede mną. Z zadumy wyrwał mnie atak koszykiem jakiejś (na oko) sześćdziesiątki w gustownym futerku z (chyba) norek. - Ja tu stałam! - obwieściła, zajmując powoli strategiczną pozycję przede mną po bezpardonowym odepchnięciu mojego wózka. - No, to szkoda, żeśmy się wcześniej nie spotkali... - Ja tu stałam za tym panem, tylko poszłam sprawdzić nabiał... Osobnik przede mną był tak samo zdziwiony jak ja. Pogodzony z losem rzuciłem tylko jeszcze: - Postaram się następnym razem być wcześniej, żeby przytrzymać kolejkę... na co paniusia raczyła jeszcze powiadomić kolejkę o swoich przypuszczeniach, co do mojego pochodzenia i wychowania. Posłuch znalazła spory, bo w całej kolejce byłem jedyny poniżej 60-tki. Na szczęście szybko znaleźli inny obiekt: - 1,5kg piersi kurzych poproszę... - Kolejka jest z tamtej strony! - Ale ja mam legitymację inwalidzką! Na to w górę poszybowały legitymację innych, laski, czy inne atrybuty przynależności do grona. Poczułem się wyalienowany... - Ja pójdę do kierownika, ja chora jestem! - A idź do dwóch nawet! Paniusia myśli, że my zdrowi? Ja ledwo stoję, a czekam w kolejce... - Niech dzieci wyśle do sklepu, jak chora! - I 1,5kg... Dla całej rodziny kupuje... Dźwiga, a niby chora. I się tak przekrzykiwali z 10 minut i nikt nic nie kupował... Głowa mnie boli... Zakupy, które zwykle zabierają mi 1,5 godziny, zajęły mi dzisiaj 2,5... Zadzwoniłem do żony obwieszczając, że więcej nie pójdę do oszołoma w poniedziałek... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Chociaż o tyle mam dobrze ze nie zbliżają się do mnie ... długie włosy, glany i postura robią swoje... Dlatego wielu moich znajomych jeździ ze mną (wcześniejszym)... były sytuacje ze starsza pani sie przepycha przepycha, krzyczy o wychowaniu ... az zobaczy mnie i ... wraca i jest radość amy mamy luz... najlepsze ze babcie nie boją się już dresów - my pierzaści ( określani w pewnych kręgach: "sługami szatana" ) jesteśmy chyba napiętnowani
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Trafiłem do tematu trochę przypadkiem ... dopisałem post o śmierci Kamili Skolimowskiej co było dla mnie szokiem ... i tak przesuwam sobie kursorem w górę i czytam posty ... i przeżyłem kolejny szok ...
Cytat:
A co do stania w kolejce - czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że osoba starsza czasem po prostu nie może zbyt długo stać bo nie ma na to siły ? "(...) renty mają nieliche(...)" - ciekaw jestem co wiesz o rentach - 570 -700 zł to "nieliche" ?? Zwłaszcza jak jest jedna osoba sama, musi opłacić mieszkanie, media, wykupić leki - to ile jej na życie zostanie ?? Cytat:
A tak na marginesie to ciekaw jestem gdzie Ty bywasz i jak się zachowujesz, że z takimi obelgami się spotykasz ? Cytat:
A komentować jej nie będę w tej chwili bo jestem zbytnio wzburzony ... i mógłbym takie słowa publicznie napisać, za które do sądu ktoś mógłby mnie pozwać ... I tylko dziwi mnie, że taka podłość wobec innych ludzi nie spotyka się z właściwą reakcją innych osób ... Co to się z ludźmi na tym świecie porobiło ... ![]() ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 19.02.2009 o godz. 00:59 |
|||
|
|
|
|
|
#7 |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Chyba ktoś nie do konca zrozumiał ironię płynącą z tych wypowiedzi....
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Może rzeczywiście było w tych wypowiedziach trochę ironii (ale nie wszystkich !) ale są granice ironii - tutaj one zostały mocno przekroczone - a wtedy z ironią mało ma to już wspólnego ...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Jak lata temu otwierali Geant'a na Jubilerskiej, to pojechałem zobaczyć co się będzie działo. Były wspaniałe promocje na masło, cukier i inne rzeczy, których emeryci powinni unikać, ale zawsze ceny tych produktów są dla nich najważniejsze. Wjechałem na parking podziemny i zobaczyłem jak dwóch dziadków bije się o ostatni wózek, okładali się piąchami po gębach, aż plaskało...popatrzyłem na to chwilę, potem poszedłem na górę i zobaczyłem coś, co się może jedynie kojarzyć ze słynnym obrazem Matejki i wróciłem do domu.
Pamiętacie ten szał z kupowaniem cukru, kilka lat temu? Ludzie to stado baranów i tyle.
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 09.02.2009 o godz. 19:35 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaka wiadomość dnia
![]() Tylko jakoś dziwnie mało mnie to obchodzi ![]() http://kobieta.wp.pl/gid,10828424,img,10828433,kat,26405,galeriazdjecie .html?T[page]=1
|
|
|
#11 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale nadchodzi już koniec: http://jasonk.blog.onet.pl/1,CT44964,index.html
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
http://andhy.com/2007/12/07/schizofr...a-dla-chorych/ |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie bądż w gorącej wodzie kompany okaże się za 3 lata.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tam lubię swoja schizofrenię, jest z kim pogadać i komu wp......ić
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 17:57 |
| Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
| nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
| Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
| Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |