![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#8146 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dopóki politycy sami nie nauczą się myśleć
dopóty nie powinni tego wymagać od dzieci zwłaszcza nie swoich. Najlepiej to sami by do szkół poszli. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#8147 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MI chce obniżyć stawkę podatku za najem
http://biznes.onet.pl/0,1931653,wiadomosci.html Generalnie pomysł dobry, ale mam jedno pytanie, bo nie wiem, czy w artykule się walnęli - obecnie ryczałt 8,5% jest od przychodów czy dochodów? Cytat:
Natomiast fakt, że Prezydent 'wysyła' własną wnuczkę do szkoły, a jednocześnie jest przeciwko takiemu obowiązkowi dla wszystkich świadczy jak dla mnie o nim bardzo dobrze. Ma swoje zdanie w prywatnym życiu, ale nie chce narzucać go wszystkim - szanuję taką postawę, bo jest ona w Polsce bardzo rzadka.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 11.03.2009 o godz. 12:25 Powód: ppp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8148 |
Jukebox Hero
PiS na siłę chce pomóc Rydzykowi w odwiertach, a PO na siłę chce przeszkodzić.
Bo przecież ekologiczna energia, której nie sponsoruje zachodni kapitał jest bardzo bardzo zła. Głównie dlatego że buduje Rydzyk, który jest złem sam w sobie. Podobnie źli i głupi są wszyscy, którzy chcieliby wesprzeć budowe z własnej kieszeni, dlatego trzeba było zabronić zbiórki. Rozumiem że można było zabronić przyznania środków unijnych. Co prawda każdy ma do nich prawo, zwłaszcza gdy trzeba wybudować coś ekologicznego i nowoczesnego. Ale OK, nie każdy musi dostać. Lepiej żeby przepadły. Tym bardziej ze Rydzyk Unii nie lubi, i dostał fundusze w niewyjaśnionych okolicznościach. OK. Ale czemu nie ma prawa zrobić zbiórki pieniędzy od tych którzy chcą to wesprzeć - tego już nie czaje. Rząd tak dba o mnie, że sam mi mówi na co moge, a na co nie moge przeznaczyć pieniędzy. A jeszcze chętniej mówi mi na co MUSZĘ je przeznaczyć. Tzn nie mówi ale po cichu zmusza. A tak poważnie chciałbym usłyszeć jakieś sensowne i logiczne wyjaśnienie, dlaczego budowa tych odwiertów jest zła. Moim zdaniem jeżeli PiS chce pomóc w odwiertach, to jest to jak najbardziej słuszna i propolska decyzja. Jeżeli mamy takie źródła, to trzeba je wykorzystać, a nie sprzedać za psie pieniądze zagranicznym inwestorom. Nikt nikomu budowy nie broni, ale tylko Rydzyk się wyrwał - więc niech buduje. Mnie tylko zastanawia po co teraz ta zbiórka. Wiadomo że odwiert się zakończył - nie znaleziono co prawda wody o temp 80C, tylko 60C [z czego przeciwnicy zapewne się cieszą] ale to zawsze coś i nadaje się do celów ciepłowniczych. (na tej głębokości gdzie jest 80C jest za mało wody). Być moze chce zrobić drugi odwiert. Jeden kosztuje ok 30mln złotych. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.03.2009 o godz. 10:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8149 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Samochód sam wezwie pomoc w razie wypadku
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8150 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
są przecież jeszcze straty przesyłu. A zbiórka? sam wiesz jak skończyła się zbiórka na ratowanie stoczni Gdańskiej ![]()
![]() |
![]() |
#8151 |
Jukebox Hero
woda ma ok 60st, to wystarczy do celów ciepłowniczych, choć na elektrownie za mało.
Jest też woda na głębokości 3000m, która ma 80st, ale jest jej zbyt mało. Moze gdyby zrobił odwiert gdzieś obok to by sie udało. Co do zbiórki to wiem, ale tu jest inna sytuacja - odwiert jednak powstał i ktoś go sfinansował. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8152 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@sobrus
caly myk polega na tym, ze przy skladaniui wniosku popelniono w nim bledy, o czym publicznie powiedziano. zamiast je poprawic to krzycza, ze ich niszcza itd skad wiem, ze nie poprawili? gdyby to zrobili politycy pisu przez tydzien by o tym mowili co do zbiorki to sie nie zgodzono bo w prosbe rydzyki jasno napisali, ze kasa z tej zbiorki nie pojdzie tylko na odwierty, dali im warunek, ze ma isc tylko na to. tez nic z tym wiecej nie zrobili ja tez chce zeby panstwo placilo za ogrzewanie mojej dupy, niech mi dadza kase na material a zrobie sobie solar i wiatr, sam zrobie maszt i cala reszte. za 150 tys zl ogrzeje sobie 400m kw + ciepla woda ale chwila...przeciez pozniej na mnie nic nie zarobia...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#8153 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
Juz to widzę jak to sobie ogrzejesz chatę i wodę tylko solarem i wiatrem... może sobie co najwyżej dogrzejesz, ale nie ogrzejesz
![]() |
#8154 |
Jukebox Hero
Moment, ale zbiórka jest dobrowolna - kto chce to daje. Nie wnikając w szczegóły nikomu nic do tego. Państwo za to nie płaci.
Z solara i wiatru nici. Może z solara to jeszcze. Ale w Polsce takich wiatrów jakie trzeba (>4m/s) praktycznie nie ma. Tzn są w paru miejscach w kraju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8155 | ||
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
Cytat:
w polsce nie ma wiatrow na duza elektrownie wiatrowa a nie wiatrak przy domu
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8156 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Z tymi wiatrami wcale nie jest tak źle.
U nas postawili 3 wiatraki o mocy 1MW każdy i będą stawiać więcej. Z tego co widzę kręcą się cały czas, więc chyba wiatru im nie brakuje. Koszt takiego, to podobno kilkanaście melonów. Jeszcze lepsze warunki wiatrowe są na Pomorzu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8157 |
Jukebox Hero
Ostateczne NIE dla zbiórki Rydzyka
http://fakty.interia.pl/polska/news/...a,1272988,2943 @demek wiec sprawa nieco sie komplikuje, bo według powyzszego artukułu rzeczywiscie zbiórka była niezgodna z prawem. Jeżeli faktycznie tak było to jak mogła być przeprowadzona? Z drugiej strony jakoś nie widze zeby Schetyna się na to zgodził, nawet gdyby było wszystko cacy - więc moze po prostu sie nadgorliwie przyczepili. Ale to gdybanie. Rydzyk powinien więc zmienić charakter zbiórki. OK. Co do wydymania - to sytuacja jest tu inna. Bo wtedy nic nie zrobił, a tu odwiert juz jest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8158 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8159 |
ZnakJaworznickiegoBikera
@sobrus
niech sobie zrobia 10 zbiorek, kazda na inny cel i bedzie cacy, pozwola im to zrobic
![]() |
![]() |
![]() |
#8160 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cały Mszczonów (niedaleko mam działkę) jest grzany z wody geotermalnej o temperaturze 42 stopni.
Do poczytania. http://www.geotermia.com.pl/index_2....szczonow&ln=pl |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |