![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez sygnału świetlnego nie jest uprzywilejowany.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale do czego pipjesz z tym uprzywilejowaniem?
ze nie mogli go zatrzymac czy co?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#3 |
|
the one
CDRinfo VIP
Że stojąc w tym miejscu bez wyraźnego sygnału świetlnego powodowali zagrożenie dla innych uczestników ruchu (a jeśli był zakaz, dodatkowo łamali przepisy). I nie chodzi mi o tą konkretną sytuację, ale codzienność, którą widzę we Wrocławiu - policja staje wszędzie: na zakazach, na skrzyżowaniach, trawnikach, przejściach dla pieszych i czasami tylko łaskawie włączy światła awaryjne, sygnału świetlnego praktycznie nigdy. I po prostu mnie to irytuje. Teoretycznie pełniąc taką funkcję powinni dawać innym przykład. No i w sumie dają..
|
|
|
#4 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Koguty w tajniakach są schowane za przyciemnianymi szybami. I jak widziałem takie przewoźne kino jak akurat robili seans kierowcy, to mrugali ładnie bombkami.
Ale żeby to był pojazd uprzywilejowany to musi nadawać JEDNOCZEŚNIE sygnał dźwiękowy i świetlny (więc uprzywilejowani co nocą wyłączają dźwięk ryzykują - bo prawnie nie są pojazdem uprzywilejowanym). A co do ścigania po ulicach, to dla mnie ostateczność. Ściganie zwiększa zagrożenie na drodze dla innych uczestników. Inaczej zachowuje się pirat "ścigany" a do tego ścigający też stwarzają zagrożenie. Po to policja jest organizacją, żeby koledzy "dalej" przejęli delikwenta, a nie żeby robić rajdy uliczne. Przykładów tragedii spowodowanych ściganiem jest coraz więcej - przykład
|
|
|
#5 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie - najpierw pomachać lizaczkiem.
Jak nie pomoże - rozłożyć kolczatkę. Po co strzelać? Żeby znowu ktoś niewinny dostał rykoszetem albo wprost z niewprawnej ręki? Jakby tego pirata, co sreberko chciało ścigać, zatrzymali koledzy kierowcy sreberka za kilka kilometrów - najprawdopodobniej nic by się nie stało. A tak samochód do kasacji i zapłacimy my - podatnicy. A okoliczni mieszkańcy mogą dziękować Bogu, że nie szli akurat poboczem czy nie jechali z naprzeciwka, jak "kierowca, co nie dostosował prędkości do warunków drogowych" wyleciał z drogi i dachował. Ciekawe, czy policjanci odpowiedzą za spowodowanie wypadku i za zniszczenie mienia społecznego. A w ogóle, to co to za obłuda, że pilnujący prawa nie muszą go przestrzegać? Póki nie zapalą bąbek i nie włączą sygnału dźwiękowego są zwyczajnym użytkownikiem drogi i tak samo powinni przestrzegać (wszyscy kierowcy dookoła mają prawo tego oczekiwać - piesi też) przepisów, ograniczeń prędkości, linii ciągłych itd. A ścigając "pirata" tego nie robią. Pościgi zostawmy kinowcom. Są drogie, nieefektywne i niebezpieczne. Policja powinna stosować bezpieczne metody (a przy okazji tańsze).
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 21.06.2009 o godz. 17:32 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
aha
czyli mieli jechac za nim do usranej smierci, a gdyby byl nawalony? pomyslales o tym? zauwazyles, ze zatrzymali sie na tym skrzyzowaniu?zauwazyles, ze zatrzymali go na prostej?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#8 |
|
the one
CDRinfo VIP
Sorry, ale nie rozumiem w czym ty masz problem. Poczytaj może jeszcze raz to, co napisałem..
|
|
|
#9 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
ty chyba nie wiesz czego sie czepic juz
|
|
|
|
|
#10 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Gleba...
Sorry, ale od kilku postów czepiasz się co drugiego mojego zdania i to "ja nie wiem czego się czepić" Odpadam...Cytat:
Co do wypowiedzi wcześniej, to gwoli uzupełnienia, samochód musi mieć jeszcze włączone światła. Chodziło mi natomiast o jego oznaczenie, kiedy stoi - wtedy sygnał dźwiękowy nie jest już wymagany (pozostałe jednak - świetlny i światła, jak najbardziej).
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 21.06.2009 o godz. 21:29 |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
mieli pacjenta zatrzymac od razu i tak zrobili bo mogl byc nawalony jak meserszmit jesli zrobil takie cos wiec nie wiem po co gadka o pojezdzie uprzywilejowanym....
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie. Trzeba ścigać. Kolczatkę mówisz?
Czasem jest czas... Sytuacje są rożne. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dajcie sobie po razie.
|
|
|
#15 |
|
the one
CDRinfo VIP
Dobra, nie ma po co tego kontynuować. Napisałem, co mnie drażni w postępowaniu policji i wyraźnie zaznaczyłem, że nawet nie na tym konkretnym przykładzie, ale codziennie we Wrocławiu (post 9022). Co do interwencji w tym przypadku to poza tym jej nie oceniam. Nie zgadzam się natomiast z tłumaczeniem, że pojazd cywilny. W samochodzie była kamera, co jednoznacznie świadczy o jego przeznaczeniu. Tym samym musi być właściwie to takich akcji przygotowany.
I starczy, bo nie ma o co się sprzeczać. Wyraziłem tylko swoje zdanie na temat tej sytuacji, czy bardziej tego rodzaju zachowań policji.
|
![]() |
| Tagi |
| newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 17:57 |
| Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
| nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
| Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
| Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |