![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#10591 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Przykład *****izmu u nas w Białymstoku: jest droga, 3 sygnalizatory widoczne jednocześnie (co ok 300-400m), zielone zapala się na nich jednocześnie. Niech mi ktoś wytłumaczy jak nie cisnąc ostro mam zdążyć na 2 przed zmiana na czerwone - bo 3 to nie mam szansy. |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#10592 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W Lublinie jest tak samo. Startujesz spod świateł zatrzymujesz sie na następnych.
Nasze samochody nigdy mało nie paliły, bo i jak? W dodatku często jest to ruszanie i rozpędzanie sie pod górkę. Niestety albo mamy ludzi którzy kompletnie nie potrafią wykonywać swojej roboty, albo takich leni ze nic nie chce im sie poprawić. Albo też nie ma na to pieniędzy. Albo wszystko jednocześnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10593 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jest jeszcze trzecia opcja.
U mnie w ostatnim czasie zrobili kilkanaście nowych rond. Ten cały główny architekt od dróg powiedział otwarcie, że te ronda mają służyć spowolnieniu ruchu w mieście ![]() Częstość trafiania na czerwone też wydaje mi się większa, niż by to tylko z losowości wynikało. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10594 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
Wieksze oszczednosci na paliwie to mniejsze wplywy za akcyze i podatki, wiec sie nikomu nie oplaca usprawnic ruch pojadow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10595 |
Jukebox Hero
Dokładnie, tak samo jak jeżdżenie na swiatłach przez cały rok.
To że 1% kierowców zamontuje sobie światła dzienne (za niemałe pieniądze) nie zmienia faktu że wpływy za paliwo wzrosną. A że od czasu wprowadzenia obowiązku jazdy na światłach liczba wypadków tylko sie zwiększyła - nikogo nie obchodzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10596 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Cieszą się również producenci żarówek,akumulatorów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10597 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Przecież akcyzę i podatki w paliwach zawsze można podnieść...co i tak cały czas robią
![]() Jeszcze jedną rzecz zauważyłem u nas. Mianowicie pojawiają się sygnalizacje tzw inteligentne - w sumie fajna rzecz, gdyby ustawili to tak, żeby ruch ułatwiała, ale nie... Jest tak, że dajmy na to z wszystkich kierunków jest czerwone (nic nie jedzie), podjeżdżam i czerwone nadal....zatrzymuję się i wtedy zapala się zielone. To nie jest przypadek, bo na tym skrzyżowaniu już wiele razy miałem tak samo. Ciekawe, nie? Też macie takie osobliwości? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10598 | |
Minarchista
Data rejestracji: 20.09.2005
![]() |
Cytat:
Z innej beczki. Polska z aliantami wymazała państwo niemieckie z mapy: http://www.erepublik.com/en/map/Poland tfu! e-nacjonalizm ![]()
"D***kracja to rządy osłów prowadzonych przez hieny" Arystoteles http://www.blog.gwiazdowski.pl/ ![]() http://korwin-mikke.pl/ ![]() http://www.prokapitalizm.pl/ ![]() Stanisław Michalkiewicz "Dobry zły liberalizm" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10599 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Ja mam osobliwość w samochodzie. W związku z tym, że przepisy mamy w Polsce takie a nie inne i należy jeździć z włączonymi cały rok światłami, ten głupek... włącza światła mijania po uruchomieniu silnika. Czyli: włącznik świateł na "0" - włączone światła mijania, na "pozycyjne" - o dziwo włączone pozycyjne "szczerb" i na "mijania" - szok, bo włączone światła mijania
![]() Jak się na chwilę zatrzymuję na parkingu i nie wyłączam silnika, muszę przestawiać na pozycyjne, bo wyłączyć się nie da. Już kilka razy miałem tak, że jakiś uprzejmy człowiek pokazywał mi palcem na reflektory, że zapomniałem wyłączyć światła. No i co zrobić? Udawać, że się jest głupim i się nie rozumie, czy otwierać szybę i tłumaczyć? ![]() A najfajniej jest, kiedy się wyjeżdża za granicę. Jedzie człowiek jak ten osioł 500 km i nie widzi ani jednego innego samochodu z włączonymi światłami, bo jest biały dzień i tylko trochę chmurek na niebie...
![]() |
#10601 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
jakież mamy ogromne szczęście, żyć w kraju,
który ma ogromne szczęście ![]() http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,..._ochlodzi.html
![]() |
#10602 |
Zamaskowany
Czyta się to jak Trybunę Ludu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10603 |
Jukebox Hero
@Jarson
z tego co wiem to system "skandynawski". Światła zawsze włączone. to jakieś Volvo ![]() Moim zdaniem jeżdżenie na światłach to głupota całkowita ![]() Już wolałbym gdyby nałożyli obowiązek montażu świateł dziennych, ale również ich cena powinna być niższa. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.01.2010 o godz. 12:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10604 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
...ale coś w tym jest,
Napoleon jak chciał mianować gościa na generała czy marszałka, zawsze pytał, czy ma pan w życiu szczęście? przecież tu nie ma żadnej zasługi Donaldinio, mamy szczęście ![]()
![]() |
#10605 |
Zamaskowany
Wszystko się zgadza oprócz tego że 100% w tym artykule to kłamstwa, agitacja,,głupoty-durnoty-ciemnoty ,wmawianie nam rzeczy których nie ma albo są tylko na papierze, bo niby to że szczęśliwa Polska ma deficyt prawie 1\3 budżetu to przecież defakto bankructwo które różnymi sztuczkami odwleka się w czasie.Jeszcze ze 2lata temu Hiszpanie stawiano w Gówno Prawdzie za wzór Polsce a tera Hiszpania na kolanach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |