![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Idę po drzewo do lasu
![]() i upoluje jakiegoś lisa na futro ![]() Trochę to zawsze cieplej będzie . Oo
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
podobno Indianie zbierają więcej chrustu niż w zeszłym roku,
tak mówią w saloonie
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do lasu to raczej nie po rozum
|
|
|
#5 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Raz ze to inny deficyt a tempaki podchwycily.
Dwa ze sobie przetestujemy nasze stosunki z unia i rosja. Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jest cudownie.
Może dostanę wypłatę. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
taki komentarz gdzieś mi się nawinął, co Wy drodzy Państwo na to ??
http://finanse.wp.pl/opinie.html?wid...0&ticaid=1aee6 Częściowo przyznaję rację opiniom zawartym w komentarzu, ale to może zazdrość... po prostu moi rodzice zarabiali odrobinę więcej niż 400 czy 500 zł na osobę, więc nie łapaliśmy się na nic z państwa. Potem okazywało się ze rodzice za mnie płaca, za zarcie, za ksiazki, za wszystko. Stypendium dla dzieci z PGR'ów, za wysokie zarobki... jedynie naukowe. Ale już 2 lata temu to szczyt szczytów. Naginam serwisująć komputery, śpię po 4-6 godzin, a taki z 9 rodzeństwa ma miesięcznie z państwa, unii i miasta w sumie ok 2500-3000 miesięcznie na łebka. Sam ledwo wyciągam ok 1500 - jednocześnie studiowałem, udzielałem się w samorzadzie, działałem w kołach... a oni.,.. siedzieli i filmy ogladali ... TAK TO JEST POSTAWA PRETENSJONALNA... Ale sami powiedzcie jakbyście się czuli mając styczność z taka sytuacją ?? PS. Ktoś powie, co ja chcę mając 1500 miesięcznie, ale trzeba brać pod uwagę, że tylko przez 9 miesięcy w roku, 3 stagnacji. Teraz nie jestem już studentem, nie mieszkam w akademiku - nie mam możliwości zarabiac w ten sam sposób przez kolejne miesiące, trzeba kombinować. Może w końcu coś mi się uda znaleźć, jakąś pracę, bo narazie niestety słabiutko z czymś poza własnym interesem, ale pozytywnie nastawiony jestem. Ostatnio zmieniany przez polakT : 22.09.2010 o godz. 21:12 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No ja znam przypadek: koleś ma dwanaścioro! dzieci. I pracuje tylko on. Na swoje, k..a mać, 'potrzeby' (wóda i pety). Cała rodzina żyje z kasy podatników. I to się wpisuje dokładnie w ten komentarz... tak, cześć z tych dzieci na pewno pójdzie w ślady rodziców. Kolejne ryje do wykarmienia z naszych pieniędzy.
Inny przypadek: chłop mający kilkaset hektarów dostający dopłaty z Unii, obracający setkami tysięcy złotych, dostający paliwo z moich podatków, które to leje do swojej osobówki i płacący grosze na KRUS! Mnie nie stać na wymianę dachu w domu a on już zrobił to nawet na zasranej oborze. Na te dwa przypadki i dziesiątki innych kasa idzie z naszych kieszeni. I dlaczego ma iść kasa do biedniejszych gmin, skoro rolnicy dostają taką kasę z UE, dopłaty, zwolnienia, KRUS, paliwo, niedługo kasą będą d. podcierać? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W sumie nigdy nie zastanawiałem się nad tą kwestią, ale może faktycznie jest to problem. Osobom w trudnej sytuacji życiowej na pewno państwo powinno pomagać. Ale jeśli ta pomoc dla niektórych (i to nie tych faktycznie potrzebujących) staje się sposobem na życie to coś jest nie tak. Pytanie, czy: a) sposoby i zasady przyznawania tej pomocy są u nas w ogóle jakkolwiek kontrolowane (i czy wszystko nie zależy np. od widzimisie odpowiedzialnego urzędnika), b) czy istnieją sensowne przepisy to wszystko regulujące. Zakładając nawet optymistycznie, że przepisy dobre są, mam duże wątpliwości, czy - jak wiele innych rzeczy w Polsce - nie są po prostu na papierze, a rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej.
Dobrze byłoby dokładnie określić (to raczej nie problem) jakie sumy są na te cele wydawane, a następnie zastanowić, czy nie jest to za dużo. Tylko, że raczej żaden rząd nie będzie miał chęci i odwagi, żeby to zrobić. Już chyba łatwiej podnieść podatki, np. Vat..
|
|
|
#12 | |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Chodzi o to aby ilość kasy na osobę nie spadła poniżej granicy ubóstwa. Wiem że ciężko zrealizować takie założenia, że co będzie jeśli się nie podporządkują - czy zabierać im dzieci, za które państwo musi płacić. Ale dzieci z rodzin biednych nie pracują na nikogo, z mojego poPGRowskiego otoczenia, rodziny wielodzietne siedzą dalej razem, ojciec, matka 3 synów po 40 lat, młodsi gdzieś biedę klepią maja po 5-6 dzieci i żyją z zasiłków i 1ha ziemi. Tu trzeba pewnej aktywacji tych ludzi. Jak się nie zarejestrujesz w urzędzie pracy, nie dostaniesz kasy, odmówisz pracy, tracisz kasę (zasiłki i świadczenia socjalne także). Poszedłeś do roboty, ale obijałeś się i nie chcieli ciebie jako pracownika. Trudno, nie dostaniesz kasy az nauczysz się pracować, masz tu chlebek i makaron byś miał co jeść. Następnym razem pracuj lepiej... Są próby zrobienia porządku z socjalem, ale dawanie kasy komuś bo nie wykazał dochodu... (np. rolnicy kupujący sprzed za setki tysięcy złytych dostający zasiłek rodzinny + zywienie dzieci w szkole i jeszcze wiele innych. ) Powinno być tak, że po złożeniu wniosku idzie kontrola i sprawdza czy rzeczywiście dotacja się należy. Jeżeli urzędas da się przekupić, powinien stanąć przed sądem - kwestia odpowiednich regulacji prawnych. Tak takie zabawy będą kosztować i to nie małe pieniądze. Ale czy napewno nie będą to mniejsze pieniądze niż dotychczas jest wydawane na tych którym się nie NALEŻY (należy się tym którzy pracują) A może lepiej zwolnić z płacenia podatku jeżeli nie osiągasz pewnego progu - tylko tu pojawia się okazja do nadużyć u prywaciarzy - nie ma podatku na umowie będzie 1000 a na reke 2000. Polskie cwanitctwo wyłazi wszędzie. Czasem szkoda czasu na kombinowanie jak uzdrowić społeczeństwo... aż nachodzą człowieka czarne myśli o emigracji, mimo że Polska wcale taka zła nie jest... Ostatnio zmieniany przez polakT : 23.09.2010 o godz. 12:19 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna"
Na koniec wakacji jasielski ratusz zafundował mieszkańcom Dni Wina, gdzie alkohol lał się strumieniami, a kilka dni temu nie wydał koncesji na sprzedaż piwa na festiwalu muzyki metalowej. Dlaczego? - Zespoły są satanistyczne, a na koncercie będą narkotyki - usłyszeli organizatorzy. Zespoły które wystąpiły: Tim "Ripper" Owens - min. były wokalista satanistycznego Judas Priest Monstrum - jeden z nielicznych przedstawicieli heavy metalu w Polsce Access Denied - mały metalowo/rockowy zespół z Gdańska Day to Come - hard rock z Rymanowa Krusher - rock/metal/thrash z Krosna I znowu ciemnota.
|
|
|
#14 | ||
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Oj ci straszni prywaciarze, no i jeszcze straszniejsi kułacy...
![]() =================== Szwecja ***8211; pierwszy kraj, w którym będzie można płacić tylko kartą Cytat:
Cytat:
![]() ![]() To ci dopiero będzie permanentna inwigilacja, teraz można wyśledzić gdzie człowiek był po logowaniach do przekaźników telefonicznych, jak będą tylko karty, to będzie wiadomo ile gumek zużyłeś i ile piw wychlałeś. Prepaida anonimowego też nie kupisz, a o pożyczeniu stówy od sąsiada, to całkiem zapomnij... Jakiś absurd totalny, Orwell to pikuś... |
||
|
|
|
|
|
#15 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
[QUOTE=ed hunter;1119191]
Szwecja ***8211; pierwszy kraj, w którym będzie można płacić tylko kartą/QUOTE] Gdzie tu absurd? Obieg pieniadza to tylko uzupelnianie okienek winien/ma na nieco wieksza skale... Od dawna postuluje by moc placic wylacznie elektronicznie i uwolnic sie od tego fenickiego, przestarzalego przywiazania... No bo jaki jest sens w 2010 roku nosic portfel nabrzmialy od blaszanych krazkow i zadrukowanych papierow...? |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
| Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
| nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
| Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
| Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |