![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#12001 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Bylo na JM jakis czas temu. To po wodzie chodzenie za fejk bylo uznawane.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#12002 |
Czytający
Data rejestracji: 12.04.2010
![]() ![]() |
Wiesz,mnie ruszył te gostek skaczący na wózku,bo sam tym jeżdżę i coś wiem na ten temat.
![]() |
#12003 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,...wiadomosc.html
Cześć ich pamięci ! Ale czy to oznacza,że Ci nie z Fejsbuka będą żyli wiecznie ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12004 | |
Czytający
![]() ![]() |
Cytat:
Równie dobrze można by zatytułować ten tekst w odniesieniu do Chińczyków,marsjan czy pracowników rolnych.ale tytuł ma za zadanie zachęcić do klikania,a temat FB jest ostatnio trendy.
![]() |
![]() |
#12005 | |||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
Potem ludzie mają wątpliwości i dopiero rzetelny komentarz jasno wyjaśnia sprawę: Cytat:
Jak już zaczynać temat, to rozwijać go do końca ![]() A serio - naprawdę uważam taki artykuł za głupi i niepotrzebny. Chwytliwe hasło i nic więcej. ----- EDIT Z innych rzeczy: Transportowy przełom: drogi bez śniegu i lodu http://biznes.onet.pl/transportowy-p...129,news-detal Pomysł potencjalnie interesujący. "Przeraża" mnie koszt tego: Cytat:
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 22.01.2011 o godz. 12:02 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12006 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mieszkając na wsi, przeczytałem w Słowie Podlasia art. o drodze, którą miano budować w jakiejś pipidówie. Koszt zatwierdzonej do budowy drogi asfaltowej wyniósł X, a opozycja wójta poleciała do gazety z informacją, że budowa drogi betonowej byłaby tańsza i lepsza z różnych względów (trwałość etc).
W następnym numerze wójt wyjaśniał: "To wszystko teoretycznie racja. Ale z czego robi się beton? M.in. z cementu. A cement każdemu przyda się. Stąd przy budowie najpierw połowę ukradną. I nie będzie taniej ani lepiej." Ja też kiedyś poszedłem do swojego wójta w jakiejś sprawie. Przy okazji oznajmiłem mu, że właśnie kończona hala sportowa jest niemodna, że po co na wsi hala sportowa, że to relikt minionej epoki - i że lepiej przerobić halę na basen. Na co wójt: "Panie P., pan masz teoretycznie rację. Ale pan nie wiesz co zrobi pierwszy klient pańskiego basenu. A ja wiem, bo wójtem jestem od 1976. Otóż pierwszy klient przyjdzie i do wody NASRA. Basen będzie za dwa pokolenia, jak już mnie nie będzie a pan będziesz w moim wieku." Darmowy Internet dla całej wsi też mi wójt odradzał, mówił że gorzko tego pożałuję. Wcześniej załatwiłem pozwolenia dla dostawcy Wi-Fi, potem z wójtem byłem w TP załatwić infrastrukturę dla Neostrady (załatwiliśmy), ale o darmowym Internecie tamten nie chciał słyszeć. Spróbowałem za kadencji następnego wójta. Od razu na sesji Rady Gminy znalazłem im oszczędności w obsłudze IT, które pozwolą prawie w całości sfinansować mój projekt (ostatecznie brakowało 2,5 tysiąca zł na wdrożenie, czyli w skali gminy marne grosze). Przedstawiłem im obszerną dokumentację, wraz z cennikami, opinią radiofalowca itd itp Wszystko niby fajnie a po kilku dniach usłyszałem, że "ten P. to już się wziął za okradanie Gminy". Miał rację, pomyślałem. Popełniłem błąd, że dla siebie nic nie chciałem. Bo to jest Polska. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12007 |
Czytający
![]() ![]() |
Dorzucę coś życia.Jakieś 3 lata temu do bloku w którym mieszkałem (33 mieszkania),zawitał gość z ofertą instalacji węzła sieci LAN. Spośród lokatorów jedynie 2 ( słownie DWIE )rodziny wyraziły chęć takiej instalacji.A argument o kosztach był raczej marginalny bo było to ok.15-20 zł miesięcznie.Ciemnota,ciemnota i jeszcze rax ciemnota.
![]() |
#12008 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Urzędnicy zapłacą za błędy z własnej kieszeni
Cytat:
Ciekawe.
![]() |
![]() |
#12009 |
the one
CDRinfo VIP
Ciekawe i nie.
Z jednej strony niby rewelacja, bo ukróci to - przynajmniej w teorii - wydawanie *****nych decyzji i nie ponoszenie za to konsekwencji. Z drugiej jednak - urzędnicy i teraz już często boją się podejmować decyzje, a po wejściu (ewentualnym) takiej zmiany, niektóre ciągi decyzyjne może to w ogóle sparaliżować. Teoretycznie mając do wyboru złą decyzję, albo jej brak, trudno narzekać na to drugie. Ale to nie zawsze jest takie proste. Zdecydowanie idzie to w dobrym kierunku, bo samowola urzędnicza już dawno przekroczyła akceptowalne granice. Nie wiem jednak, czy sposób rozwiązania jest odpowiedni i czy nie lepszym byłoby coś na kształt obowiązkowego ubezpieczenia (jest o tym także w artykule). Natomiast co do tego, że koszty błędów będzie ponosić urzędnik, a nie państwo.. 12 krotność pensi przeciętnego urzędnika (nawet ważniejszego) w porównaniu do sum, które zwykle są konsekwencją ich błędów, to jakaś śmieszna proporcja. Bez ubezpieczenia, które pokrywałoby wszystkie straty, nie ma w ogóle co rozpatrywać korzyści w tym zakresie.
![]() |
#12010 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#12011 |
the one
CDRinfo VIP
No tak, ale wtedy dojdziemy do tego, że:
- będzie to obniżenie pensji urzędników (awantura na cały kraj - poniekąd słusznie) - będzie to dodatkowy wydatek budżetowy. Tu raczej żadne z tych rozwiązań nie jest i dobre i do zaakceptowania przez wszystkich.
![]() |
#12012 |
logged out
CDRinfo VIP
@andrzejj9 żadne rozwiązanie nie zadowoli wszystkich. Jeżeli kasa na ubezpieczenia by pochodziła z podatków to dopiero by się krzyki podniosły no bo jak to? podatnik ma płacić za błędy urzędników?
Zawsze trzeba szukać tego środeczka które choć w małym stopniu będzie sprawiedliwym rozwiązaniem.
![]() |
#12013 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Każdy urzędnik ma szefa, a szef może wymagać, więc jak się urzędnik będzie migał ze strachu od decyzji, to niech sobie znajdzie mniej odpowiedzialną pracę... późno jest.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12014 |
the one
CDRinfo VIP
szef będzie się migał jeszcze bardziej..
![]() |
#12015 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Microsoft : Sony - 1:0 ![]()
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |