![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Warszawa miała być usprawniona na Euro, no i została, żadnego kibica ze strefy nie przejechał samochód na Marszałkowskiej, bo zamknięta na amen tak, że nawet w którymś momencie zniknęła z map Google, teraz zarys dodali. Jak ogłaszała Hanka mieliśmy dojechać na Euro nową linią metra, dokładnie wtedy kiedy powinno być oddane do użytku, to zaczęli wiercić
![]() Autobusy i tramwaje są, ale teraz już po Euro dopiero pojawi ich się dużo, bo to nie ma nic wspólnego z Euro, po prostu tabor był stary strasznie, kiedyś trzeba wymienić, a że robi się to na kredyt, to ktoś na tym dobrze zarabia. Na warszawskiej Pradze, gdzie łazili "turyści" nie zmieniło się praktycznie nic, zdewastowane kamienice z zamurowanymi oknami, ogólnie obraz nędzy i rozpaczy, większość nie remontowana od przed wojny, że jakoś się da tam jeszcze mieszkać, to tylko wzbudza szacunek do starych majstrów. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 20.06.2012
![]() |
Moja jest z 1910-1912 (3 etapy budowy), pepesowska spółdzielnia tramwajarzy.
Po meczu gdzie polski zespół odpadł, szedłem do domu i w bramie spotkałem sąsiadów. - Dobry Wieczór - mówię. - Nie taki dobry - ktoś mi odpowiada, a reszta smętnie milczy. - A co się stało? - pytam serio. - No jak co, Polska odpadła. - A to **** - mówię - większy problem to jest taki, że nie będzie kapitalnego remontu elewacji i klatek schodowych ani centralnego ogrzewania. - Jak to nie będzie? - pytają się mnie z takim pustym wzrokiem - No nie będzie, tak się przy okazji dowiedziałem na Kłopotowskiego. - Ale czemu? - Euro! 100 miliardów zlotych te igrzyska kosztowały, cieszcie się. Jak do nich dotarło co mówię, to zaczęli takie joby słać i miałem wrażenie, że wystarczyłby dobry trybun ludowy, aby poszli i spalili siedzibę Urzędu Dzielnicy. A mówiłem im prawdę, wszystkie remonty zawieszone. Wymieniony dach dwa lata temu i koniec. Tak jak Edek mówi, tu nie było remontu od wojny, na ścianach są ślady po kulach. Obraz lokalnego artysty: "Szmulki 2012. W oczekiwaniu na zagranicznych gości" ![]() Fanpage artysty: http://facebook.com/ochmotyl Ostatnio zmieniany przez BananowaPrawica : 04.07.2012 o godz. 12:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Wychodzi, że stara doktryna się trzyma: "Praga? Tam się nie jeździ."
![]() A ja kocham Pragę, jeżdżę czasami rowerem, czasami z musu samochodem, zdjęć mało robię, bo mieszkańcy mają awersję do fotografowania, a po bramach ich pełno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
![]() |
Było Edek pójść na wycieczkę z Ikonowiczem, który oprowadzal po Pradze zagranicznych gości
![]() Polecam wsiąść w klimatyzowaną Pesę nr 7 w okolicach Bazyliki Praskiej. Przejazd koło Zajezdni Praga, potem otwiera się nowoczesna przestrzeń Kijowskiej z ładnie zrobionym Dworcem Wschodnim... Ach... Najpiękniejsza trasa tramwajowa w Warszawie, obok Boernerowa. Edek, Ty się nie dziw, że nie lubią foto. Wiesz skąd się wzięły te kapliczki w podwórkach? One są z lat 1945-47, powstały jako pal plemienny po przejęciu żydowskiego terenu. To trwa do dziś, w tych kamienicach z kapliczkami ludzie są mniej ufni, oczywiście nie wiedząc skąd to u nich. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Stać nas, stać, czym drożej tym lepiej, lody bardziej śmietankowe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
![]() |
Edek, sobrus
ale PiS też nie miał innej koncepcji na to Euro. Ani SLD, ani PSL i kto tam jeszcze. PiS też by wydał 100 dużych baniek, może trochę bardziej by spieprzył albo trochę mniej - nieważne, ten sam rząd wielkości. Nikt nie powiedział: zróbmy to skromnie, na miarę możliwości, na jednym stadionie za parę baniek i tyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
@Prawobanalica
Ja wiem, że na Pradze są miejsca szokujące nowymi obiektami, ale przejdź się po tych starych najsłynniejszych ulicach (przejdź się to taki ozdobnik w twoim przypadku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
![]() |
Pelikanie,
to wklej kiedyś jakie foto. I weź Berią do którejś z praskich knajp, bo on jeszcze nigdy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Co mam wkleić? Syf czy sukces?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
![]() |
Obojętnie.
Ale na serio, jeśli masz jakieś ciekawe fota z Pragi, to wklejaj, z chęcią obejrzę, niekoniecznie w tym temacie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A co tam - Pudelek, jak widać poniżej niewiele się różni od poważnych serwisów.
Porusza ważne problemy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Figurski atakuje: "TO NARODOWA HISTERIA! Chcą nas zakneblować!" Cytat:
Tutaj bohaterem jest Kuba Wojewódzki "TO LINCZ! Polska stała się wielką KOMISJĄ MACIEREWICZA!" Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
![]() |
No i w końcu jest korytarz, nie będzie wojny:
Koleją z Niemiec do Rosji z pominięciem Polski http://www.rynekinfrastruktury.pl/ar...em-polski.html A my sobie autostrady za 100 miliardów, co Niemcy kombinują jak swoje pokrzywić, zniechęcić i rozebrać... A ja głupi myślałem, jak Kartofle Euro załatwiły, że dogadamy się w końcu i będzie Szinkansen Berlin - Warszawa - Moskwa. Nie będzie, głupi jestem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale dlaczego? Przecież u nas od przeszło 6 lat już europa! już nie ciemnogród!
Nie machamy szabelką, nie ma fotygi, nie ma kaczolandu! jesteśmy proeuropejscy, prorosyjscy, profrancuscy, proniemieccy, antypolscy, antygruzińscy, organizujemy erło2012, dajemy dostęp do łupków, dajemy kase na ratowanie strefy erło do której nie należymy, podpisujemy wszystkie potrzebne acta....nawet wiek emerytalny podwyższyliśmy choć reszta go obniża... Poklepywali Tuska po plecach! Macał się z Putinem w Smoleńsku! Chwalili go! Prezydentowaliśmy UE! Sam widziałem! Serio! Więc WHY? WHY? WHY? ![]() ![]() Wszystko przeciez jest dobrze ![]() http://wybory.xaa.pl/ PS.ciekawe dlaczego sonda internetowa na w/w stronie tak cholernie rozmija się z wynikami ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 05.07.2012 o godz. 07:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Zarzuty dla policjanta, który w Święto Niepodległości kopał demonstranta--
--no a myślałem że sprawę uciszono i zamieciono pod dywan. Zarzut przekroczenia uprawnień i naruszenia nietykalności postawiła stołeczna prokuratura policjantowi, który kopał demonstranta podczas zajść w Święto Niepodległości 11 listopada 2011 r. http://niezalezna.pl/30662-sa-zarzut...yjnego-sadysty |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |