Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.11.2004, 08:36   #1
Igloo
PiwoWar

Data rejestracji: 01.12.2003
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
teraz w pop'ie dają takie cudo http://www.idea.pl/portal/map/map/pr...romo_id=119889
nawet ciekawe ale cwaniaki święta i sylwka wyłączyli z promocji
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.11.2004, 11:29   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja się z tym zgadzam. Ceny już naprawdę są odpowiednie i nie oczekuję ich niższego poziomu. Na przykład nowej ofercie Plusa dla firm naprawdę nie mógłbym nic zarzucić. W Idei niestety jest ta nieszczęsna aktywacja, a sam przyznasz, że płacenie 360 złotych na dzień dobry i na przykład dostanie za to za dodatkowe 100 złotych telefonu, który nowy kosztuje 600 złotych, to drobna przesada. O nowej propozycji Ery nie wspomnę, bo jednak tu jest wyraźna różnica na jej wyraźną niekorzyść.

Jest dobrze i trudno narzekać.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2004, 11:36   #3
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja się z tym zgadzam. Ceny już naprawdę są odpowiednie i nie oczekuję ich niższego poziomu. Na przykład nowej ofercie Plusa dla firm naprawdę nie mógłbym nic zarzucić. W Idei niestety jest ta nieszczęsna aktywacja, a sam przyznasz, że płacenie 360 złotych na dzień dobry i na przykład dostanie za to za dodatkowe 100 złotych telefonu, który nowy kosztuje 600 złotych, to drobna przesada. O nowej propozycji Ery nie wspomnę, bo jednak tu jest wyraźna różnica na jej wyraźną niekorzyść.

Z tym 600 zł to przesadzasz - na Allegro to się ceny zaczynają od 700 zł (i nie zawsze są to nowe aparaty)... a cena nowego bez aktywacji (podawane przy cennikach telefonów) są... hmmm... bez komentarza
Stary 18.11.2004, 12:15   #4
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[QUOTE=Pagerus]Z tym 600 zł to przesadzasz -
W MediaMarkt - a nie sledze tego na biezaco -przypadkowo obiejrzalem
Nokia 2600 ( weszla w tym kwartale na rynek-499)
SimensC65 -599
oczywiscie bez simloka z roczna gwarancja producenta realizowana przez Media
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2004, 13:44   #5
Pagerus

Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez bgn
SimensC65 -599
oczywiscie bez simloka z roczna gwarancja producenta realizowana przez Media
Ale ja mówię o Siemensie CX65
Stary 18.11.2004, 12:12   #6
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
. . W Idei niestety jest ta nieszczęsna aktywacja, a sam przyznasz, że płacenie 360 złotych na dzień dobry i na przykład dostanie za to za dodatkowe 100 złotych telefonu, który nowy kosztuje 600 złotych, to drobna przesada. O nowej propozycji Ery nie wspomnę, bo jednak tu jest wyraźna różnica na jej wyraźną niekorzyść.

I tu właśnie zaczynają sie te czary nad klientem - tak go zaczarowac, zeby był przekonany, ze trafil na wyjatkowa okazje - dlatego tez Idea zróżnicowala ceny - dla indywidualnych inaczej, a dla firm to czysty rozboj. A sprobuj obnizyc sobie wielkosc abonamentu w Jednej Idei jak masz firme- to dopiero zdzierstwo. Dlatego ja wole sie abonamentem nie wiazac, ale to wynika tylko i wylacznie z nieregularnych potrzeb w korzystaniu z telefonu.

PS do kolegi nizej -Allegro nie jest panaceum - to dorazne rozwiazanie> Ktos wial nowy telefon bo mu operator zaproponowal w abonamencie i zamiast z niego korzystac -sprzedaj. Ale to sie bedzie konczyc - wlasnie dlatego, ze atrakcyjne modele telefonow ( na przykladzie Idei) dostepne beda w taryfach biznesowych - a firma na aukcji sprzedawc nie bedzie. Nalezy zatem pomalu przywykac, ze ten rynek bedzie normalniaj, zgodnie z zasadami ekonomii.
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2004, 13:23   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A wiecie, że ta nowa tragiczna oferta ERY może jednak być czymś uzasadniona? I to czymś na pierwszy rzut oka niezrozumiałym - otóż PTC nie chce mieć teraz więcej klientów!

Gdzieś niedawno czytałem, że osiągnęła własnie udział w rynku w wysokości 40%. Jeżeli dojdzie do 41, a zgodnie z obecnymi trendami wszystko na to wskazuje, według obowiązującego prawa państwo będzie mogło kontrolować kolejne decyzje operatora - traktując go już jako dominującego na rynku. Dokładnie tych przepisów nie znam, ale generalnie chodzi o to, że jeśli PTC zdobędzie jeszcze trochę klientów i przekroczy te 41% udziału w rynku to straci wolną rękę i w jakimś stopniu zacznie być kontrolowane przez państwo. A tego, jak łatwo się domyslić, na pewno nikt tam nie chce.

I może to właśnie z tym wiąże się ta najnowsza oferta - wyraźnie najgorsza obecnie na rynku.

Przy okazji - już 19, a ERA dalej nie ogłosiła oferty dla Businessu mimo, że poprzednia skończyła się 17 listopada. Ciekawe co zrobią teraz z klientem, który do nich pójdzie i będzie chcial podpisać umowę?

Stary 19.11.2004, 13:31   #8
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A wiecie, że ta nowa tragiczna oferta ERY może jednak być czymś uzasadniona? I to czymś na pierwszy rzut oka niezrozumiałym - otóż PTC nie chce mieć teraz więcej klientów!

Gdzieś niedawno czytałem, że osiągnęła własnie udział w rynku w wysokości 40%. Jeżeli dojdzie do 41, a zgodnie z obecnymi trendami wszystko na to wskazuje, według obowiązującego prawa państwo będzie mogło kontrolować kolejne decyzje operatora - traktując go już jako dominującego na rynku. Dokładnie tych przepisów nie znam, ale generalnie chodzi o to, że jeśli PTC zdobędzie jeszcze trochę klientów i przekroczy te 41% udziału w rynku to straci wolną rękę i w jakimś stopniu zacznie być kontrolowane przez państwo. A tego, jak łatwo się domyslić, na pewno nikt tam nie chce.

I może to właśnie z tym wiąże się ta najnowsza oferta - wyraźnie najgorsza obecnie na rynku.

Przy okazji - już 19, a ERA dalej nie ogłosiła oferty dla Businessu mimo, że poprzednia skończyła się 17 listopada. Ciekawe co zrobią teraz z klientem, który do nich pójdzie i będzie chcial podpisać umowę?
a ja slyszalem coś innego jak dojdzie do 50 % udzial w rynku ptc to dopiero państwo ma prawo kontrolować przez urząd antymonopolowy decyzje ptc a tak...era ma chyba inne problemy chcą olać teraz kilka promocji i na święta dać w biznesie coś porządnego bo ja dzwoniac na erę pytając czy mogę na biznes wziąć numer powiedzieli czekać 3 miechy trzeba a na indywidualnej ma pan prawo do 3 aktywacji więc sądzę że dadzą jedną ze słynnych promocji krótko za***iście i dużooo klientów
Stary 19.11.2004, 13:34   #9
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zobaczcie jak "skutecznie" te urzedy antymonopolowe radza sobie z TePepsem, era nie ma sie czego bac
moze wypusci druga tania marke np bizneshello
Stary 19.11.2004, 16:46   #10
Pagerus

Wczoraj w Rzepie był artykuł na temat planów przejęcia akcji PTC przez niemiecki T-Mobile...
Stary 19.11.2004, 17:00   #11
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pagerus
Wczoraj w Rzepie był artykuł na temat planów przejęcia akcji PTC przez niemiecki T-Mobile...
lol to każdy wie kto czyta gazety elektrim opylil swoje udzialy już dawno
Stary 19.11.2004, 22:44   #12
Pagerus

Cytat:
Napisany przez memorando
lol to każdy wie kto czyta gazety elektrim opylil swoje udzialy już dawno
Z tego co pisało w Rzepie to nie bardzo - ale że ja nie czytam zbyt często prasy (nie mam na to czasu) i nie interesują mnie losy ERY - to w sumie mnie to wisi czy będzie to dalej ERA, T-Mobile czy cokolwiek innego... byle nie Vodaphone bo lubię tę firmę
Stary 22.11.2004, 14:46   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Byłem dzisiaj w salonie i wstępnie mogę powiedzieć, że takiej opłaty aktywacyjnej na szczęście nie ma. Co prawda punkt ten nie był do końca dokładnie poinformowany, ale akurat o tym mówili bez wątpliwości. Opłata aktywacyjna wynosi więc standardowo 61 złotych z Vatem. Nie jest to jeszcze stuprocentowa informacja, ale raczej pewna, więc chyba czasa na podpisanie umowy z IDEĄ.

Byłem też w Erze i dowiedziałem się o najnowszą ofertę dla firm. I tak, jak ta dla osób indywidualnych była żałosna, tak ta dla firm jest... tak samo żałosna

Też nic kompletnie się nie zmieniło. Dali trochę więcej darmowych minut przez pierwszy rok i to wszystko. Szkoda gadać. Jedyne, co w bardzo nikłym stopniu, ale jednak trochę ich usprawiedliwia to to, że "promocja" ta obowiązuje tylko do 15 grudnia, czyli może to być po prostu moment przejściowy przed czymś naprawdę ciekawym. Ale ja już raczej nie będę na to czekał...

Stary 24.11.2004, 09:11   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Ok, teraz już informacja potwierdzona - aktywacja wynosi jednak 61 złotych. Chociaż tyle

Stary 24.11.2004, 10:13   #15
Pagerus

Informacja na 100% pewna - bo dostałem rachunek
Aktywacja 50zł bez VATu - czyli 61zł z VATem

Twoje uprawnienia: