Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.01.2006, 00:09   #1
Ice
***Fakt jest faktem..***

Data rejestracji: 09.05.2002
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 2006 !!!

Tak się ostanio zastanawiałem nad WOŚP i pomyślałem, że Jurek Owsiak powinien
normalnie dostać NOBLA. Pomyślcie ile to już lat on nas w tym dniu łączy !!! Łączy nie tylko całą Polskę .... ON łączy powoli cały Świat !!! I najlepsze jest to,
że z roku na rok łączy coraz większą siłą. Nieważne czy na tym zarabia i ile czy nie. Inni na podobnych akcjach zarabiają pieniądze, ale nie ma to takiego rozmachu.... Tak więc Wszystkiego najlepszego Jurku !!!

ŻYJ STO LAT !!!

Ja jak zawsze w tym dniu przyłącze sie i bedę z Tobą !!!

Ps. Na koniec najsmutniejsze ..... pomyślcie co by było w szpitalach, gdyby nie on (no i oczywiscie wszyscy ludzie) .... boję się pomyśleć .... smutne ale prawdziwe !!!

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.01.2006, 00:12   #2
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ta... a za to ze robi cos takze dla zdrowych ludzi, dziekujac im za pieniadze podarowane na orkiestrze. mam na mysli woodstock, zostaje karcony ...

zenada...

jurek zrobił wiele, nie zaleznie ile ma wad, do czego sam sie otwarcie przyznaje

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline  
Stary 06.01.2006, 01:30   #3
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam mieszane uczucia co do tego.
niby dziala dobrze, robi wielka akcje, naglasniana w meiach,ale.....
jesl wiele organizacji ktore tez pomagaja ludziom a nie jest to az tak nagkasniane. przyklad? chocby taki Caritas polska. jakbyscie sie zaglebili ile oni robia dla najbiedniejszych, dla chorych itd. a tego nikt w mediach nie pokazuje-dlaczego? ano dlatego,ze to nie jest "medialne". z tego nie mozna zrobic wielkego "show", na cala polska (i nie tylko) telewizje, ogolnie na caly swiat.
zreszta... z roku na rok robi sie to coraz bardziej nachalne. czasem to az strach przejsc ulica w dniu wielkiej orkiestry, bo co kilka krokow mozna spotkac zbierajacych. a biada ci czlowieku jak nie wrzucisz do puszki.

z drugiej strony dobrze ze jednak robi, bo bez tego wiele dzieci by po prostu umarlo i nie mialo by "okazji" lub szansy na lepsze.... a moze po prostu zycie.
tylko pojawia sie kolejne "ale".
gdzie ejst nasza polska sluzba zdrowia? dlazcego my, zyjacy w cywilizowanym kraju, placacy skladki na obezpieczenie, musimy dodatkowo doposazac dzieci i nie tylko w sprzet ratujacy zycie? czyz to nie ejst podstawowe zadanie ministerstwa zdrowia by zadbac o to?
a nie ejst czasem tak,ze oni,czyli "ci ze sluzby zdrowia"wiedza ze i tak wielka orkiestra kupi im sprzet, to moga wydac pieniadze na co innego?

w naszym karju wydaje mi sie to wielce prawdopodobne.....
wiec gdyby u nas bylo "normalnie" to orkiestra nbie bylaby wcale potrzebna. dlatego niech ci ktorzy mowia ze to ejst jedyne na swiecie takie zjawisko zastanowia sie dlazcego tak wlasnie jest.

tak wiec to sa moje spostrzezenia co do WOSP.
Stef jest offline  
Stary 06.01.2006, 02:33   #4
Lukash
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.07.2004
Lukash zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja tez mam co do niego mieszane uczucia tak szczerze to fakt pomaga ludziom i to dobrze, ale nie jest bezinteresowny dostaje z tego niezla sumke...ale dobrze ze jest WOSP
Stary 06.01.2006, 09:20   #5
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja jestem raczej sceptyczny co do calej orkiestry i pana Owsiaka. Wokol tego jest za duzo szumu i nagonki. Zastanawia mnie tez fakt ze on nigdy nie powiedzial publicznie ile sam na tym zarabia, a pytanie padlo na wizji kilka razy.
W mediach powinno byc wiecej miejsca dla organizacji, ktore robia zdecydowanie wiecej niz WOSP, a o ktorych sie nie mowi tyle. Prosty przyklad: Caritas na pomoc wydal 10 (!!!) razy wiecej niz WOSP tylko kto o tym slyszal Powiedza raz w Wiadomosciach i koniec.
Niech sobie Orkiestra bedzie bo przynajmniej cel szczytny.
Stary 06.01.2006, 09:34   #6
Ice
***Fakt jest faktem..***

Cytat:
Napisany przez marynarz
W mediach powinno byc wiecej miejsca dla organizacji, ktore robia zdecydowanie wiecej niz WOSP, a o ktorych sie nie mowi tyle. Prosty przyklad: Caritas na pomoc wydal 10 (!!!) razy wiecej niz WOSP tylko kto o tym slyszal Powiedza raz w Wiadomosciach i koniec.
Wątpie zeby Caritas wydal wiecej.... jezeli wydal to gdzie sa te pieniadze Czy ktos ich z tego rozlicza
Jezeli chodzi o WOSP to z wszystkiego sie rozliczaja, a jezeli chodzi o zarobki Owsiaka to ma on do tego prawo. Nie wiem czy on cos na tym wogole zarabia, pewnie tak ale co z tego Odwala dobra robote i nalezy mu sie za to kasa. I cieszmy sie ze nasze dzieci maja sie gdzie leczyc, bo w tym kraju kazdy patrzy tylko jak zgarnac jak najwiecej dla siebie. A co do szumu medialnego .... pewnie, ze jest i musi byc !!! Teraz bez tego nie ma efektu... zreszta nie chodzi tu tylko o sama kase, wazne jest to ze ludzie w tym dniu takze sie jednocza i sa razem.

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline  
Stary 06.01.2006, 09:58   #7
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez marynarz
Ja jestem raczej sceptyczny co do calej orkiestry i pana Owsiaka. Wokol tego jest za duzo szumu i nagonki. Zastanawia mnie tez fakt ze on nigdy nie powiedzial publicznie ile sam na tym zarabia, a pytanie padlo na wizji kilka razy.

rozliczenia z zebranych pieniedzy, mozna znalesc na stronie wosp.org.pl co do grosza, owsiak otwarcie mówi ze 10% z tego idzie na cele fundacji i podkresla to w swoich rozliczeniach, a cele fundacji to przygotowanie przyszłorocznej orkiestry, przygotowanie woodstocku oraz zarobi sztabu.

a caritas z niczego sie nie rozlicza... tam dopiero ida przewaly.

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline  
Stary 06.01.2006, 10:18   #8
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
heh, a pamietacie jak pare lat temu dochod ze wiec bozonarodzeniowych caritasu zostal przeznaczony na biblioteke caritasu? a gdzie ich rozliczenia?
swoja droga to naprawde zenujace, ze w naszym kraju szpitale bazuja na sprzecie z poprzedniej epoki lub danym przez orkiestre a nasze pieniadze sa topione w NFZ - byliscie kiedys w ich siedzibach? skromnosc az bije po oczach
nimal jest offline  
Stary 06.01.2006, 10:19   #9
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez sayan
rozliczenia z zebranych pieniedzy, mozna znalesc na stronie wosp.org.pl co do grosza, owsiak otwarcie mówi ze 10% z tego idzie na cele fundacji i podkresla to w swoich rozliczeniach, a cele fundacji to przygotowanie przyszłorocznej orkiestry, przygotowanie woodstocku oraz zarobi sztabu.
No wlasnie, byla juz akcja w prasie i w mediach o tym rok czy dwa lata temu ile pieniedzy idzie tak naprawde na orkiestre a ile do prywatnej kieszeni... ja nieco chlodniej podchodze do tego "nobla" dla Owsiaka, jak i do calej tej orkiestry
Stary 06.01.2006, 11:05   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
a ja mam mieszane uczucia co do tego.
niby dziala dobrze, robi wielka akcje, naglasniana w meiach,ale.....
jesl wiele organizacji ktore tez pomagaja ludziom a nie jest to az tak nagkasniane. przyklad? chocby taki Caritas polska. jakbyscie sie zaglebili ile oni robia dla najbiedniejszych, dla chorych itd. a tego nikt w mediach nie pokazuje-dlaczego? ano dlatego,ze to nie jest "medialne". z tego nie mozna zrobic wielkego "show", na cala polska (i nie tylko) telewizje, ogolnie na caly swiat.
zreszta... z roku na rok robi sie to coraz bardziej nachalne. czasem to az strach przejsc ulica w dniu wielkiej orkiestry, bo co kilka krokow mozna spotkac zbierajacych. a biada ci czlowieku jak nie wrzucisz do puszki.

z drugiej strony dobrze ze jednak robi, bo bez tego wiele dzieci by po prostu umarlo i nie mialo by "okazji" lub szansy na lepsze.... a moze po prostu zycie.
tylko pojawia sie kolejne "ale".
gdzie ejst nasza polska sluzba zdrowia? dlazcego my, zyjacy w cywilizowanym kraju, placacy skladki na obezpieczenie, musimy dodatkowo doposazac dzieci i nie tylko w sprzet ratujacy zycie? czyz to nie ejst podstawowe zadanie ministerstwa zdrowia by zadbac o to?
a nie ejst czasem tak,ze oni,czyli "ci ze sluzby zdrowia"wiedza ze i tak wielka orkiestra kupi im sprzet, to moga wydac pieniadze na co innego?

w naszym karju wydaje mi sie to wielce prawdopodobne.....
wiec gdyby u nas bylo "normalnie" to orkiestra nbie bylaby wcale potrzebna. dlatego niech ci ktorzy mowia ze to ejst jedyne na swiecie takie zjawisko zastanowia sie dlazcego tak wlasnie jest.

tak wiec to sa moje spostrzezenia co do WOSP.
Świetnie powiedziane, nic dodać nic ująć

@ Ice

Nikt raczej nie ma wątpliwości co do tego, że Owsiak może za cały swój trud dostać jakieś pieniądze. Ale nie zmienia to jednak faktu, że wrzucając pieniądze do puszki, mając świadomość, że nie pójdą one na chore dziedzi tylko na pensję dla Owsiaka raczej cofnąłbym rękę..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 06.01.2006, 11:38   #11
Ice
***Fakt jest faktem..***

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nikt raczej nie ma wątpliwości co do tego, że Owsiak może za cały swój trud dostać jakieś pieniądze. Ale nie zmienia to jednak faktu, że wrzucając pieniądze do puszki, mając świadomość, że nie pójdą one na chore dziedzi tylko na pensję dla Owsiaka raczej cofnąłbym rękę..
no to w takim razie do puszki Caritasu bys sie chyba nawet nie zblizyl

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline  
Stary 06.01.2006, 11:45   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
****a ile razy można pisać o tym z czego fundacja się utrzymuje.
Cytat:
Napisany przez WOŚP
...Fundacja WOŚP wszystkie środki zebrane w zbiórce publicznej w całości, co do jednej złotówki, wydaje na zakup sprzętu medycznego i finansowanie programów medycznych. Pomimo możliwości prawnych - nigdy nie wydaliśmy na bieżącą działalność administracyjną czy też na organizację Finału lub koncertu "Przystanek Woodstock" - żadnych pieniędzy ze zbiórki publicznej. Koszty działalności administracyjnej pokrywany z części odsetek bankowych oraz innych wpłat, które darczyńcy przekazują na nasze konto w ciągu roku. Dlatego na bilboardach reklamujących XIII Finał ukazała się niezwykle istotna informacja, iż Fundacja więcej wydała na sprzęt medyczny (55 100 497 USD) niż zebrała (53 616 501 USD) w ciągu 12 lat swojej działalności. Koszty organizacji Przystanku Woodstock i Finału pokrywane są z darów sponsorów, o których Fundacja każdorazowo zabiega...
http://www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/18/2

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 06.01.2006 o godz. 11:51
ed hunter jest offline  
Stary 06.01.2006, 11:57   #13
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
swoja droga to naprawde zenujace, ze w naszym kraju szpitale bazuja na sprzecie z poprzedniej epoki lub danym przez orkiestre a nasze pieniadze sa topione w NFZ - byliscie kiedys w ich siedzibach? skromnosc az bije po oczach
a bo to Polska wlasnie....
Predi jest offline  
Stary 06.01.2006, 12:05   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ice
no to w takim razie do puszki Caritasu bys sie chyba nawet nie zblizyl
I nie zbliżam, raczej.. Do innych organizacji zresztą również rzadko. Wolę pomóc komuś bezpośrednio, gdzie mam pewność, że pieniądze rzeczywiście trafią do niego i rzeczywiście jest to potrzebująca osoba, niż dawać do różnych zaczepiających mnie na ulicy organizacji, które raz, że nie wiem, czy w ogóle istnieją, a dwa - nie mam żadnej pewności, że te pieniądze rzeczywiście trafią dla osób, do których powinny. Oczywiście trudno traktować wszystkich jak oszustów, ale niestety tacy są na pewno, więc wybrałem po prostu inny sposób pomocy.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 06.01.2006, 12:11   #15
jamnik
Bywalec

Data rejestracji: 14.12.2005
jamnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Angry

WOśP na początku chciała zebrać na 2-3 inkubatory,ludzie dawali co mieli (złoto,pamiątki,organizowano aukcje samożutnie) powstała ściepa narodowa.Teraz podobno ministerstwo zmiejsza zakupy o wpływy z orkiestry
jamnik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: