![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
****a
ile razy można pisać o tym z czego fundacja się utrzymuje.Cytat:
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 06.01.2006 o godz. 11:51 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.12.2005
![]() |
WOśP na początku chciała zebrać na 2-3 inkubatory,ludzie dawali co mieli (złoto,pamiątki,organizowano aukcje samożutnie) powstała ściepa narodowa.Teraz podobno ministerstwo zmiejsza zakupy o wpływy z orkiestry
|
|
|
|
|
#3 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dajac na ulicy najczesciej dajesz na wino albo nowy samochod "opiekuna" - zaleznie komu dajesz...
edit: niesety to co pisze jamnik to prawda w budzetach szpitali uwzglednia sie przyszle dary od orkiestry! |
|
|
|
|
#4 | |
|
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Jest oczywiste, że fundacja musi sie z czegoś utrzymać, 10% to mało w porównaniu z fundacją Kwaśniewskiej (15%) albo Ochojskiej (20%)
Owsiak, też musi mieć z tego kase, należy mu się. Ale, czy nie może zarobić np. 3-4 tys/mies. 3% idzie bezposrednio do kieszeni Owsiaka, o czym żadne media nie odważą się pisnąć, czy to nie jest przesada? Policzcie |
|
|
|
|
#7 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
Ale jeżeli, tak jak zostało powiedziane wcześniej, fundacja rzeczywiście nie bierze na swoje utrzymanie nic z zebranych pieniędzy, a jedynie z odsetek bankowych, to uważam, że takie zachowanie jest jak najbardziej w porządku. To też są ogromne pieniądze, ale nie zebrane bezpośrednio od ludzi, tylko niejako "zarobione" przez odpowiednie nimi zarządzanie. To wydaje mi się właściwe.
|
|
|
#8 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
Mnie drażni w Orkiestrze to rozbuchanie w TV. Wszechobecność. Ale z drugiej strony rozumiem,że to konieczne, bo inaczej ludzie by nie wrzucali do puszek, a tak czują się w obowiązku coś wrzucić. To,że budżet uwzglednia w zakupach sprzet od Orkiestry to świństwo, bo to przecież prezent. Ale szpitale i oddziały mogą umawiać się z Jurkiem Owsiakiem same -w końcu w "danym temacie na jaki zbiera Orkiestra" one wiedzą najlepiej czy potrzeba im respiratora czy innego sprzętu.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.12.2005
![]() |
Cytat:
Ludzie nie powinni czuć się w obowiązku coś wrzucić.Wrzucenie powinno wypływać z serca , a nie dlatego że tak wypada.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Widzę, że znaczna cześć wypowiedzi jest zbieżna z moimi poglądami Ogólnie, nie jestem przeciwnikiem zbiórek, fundacji itd. Co zaś do samego Owsiaka i WOŚP - sama idea - ogólnie ok - ale jej przesadne rozdmuchanie, nachalność czasem (już widzę co się będzie jutro działo !!) - to niezbyt mi się podoba - i niestety przysparza im zdecydowanych wrogów (znam takich). Także kreowanie Owsiaka na idola - oraz fakt - o czym już nie raz słyszałem, nawet w dość przychylnych mu mediach - że nie znosi On w ogóle krytyki - i pojawienie się takiej, powoduje u niego zdecydowanie ostre reakcje. I jeszcze kwestia Woodstook'a - z jednej strony może i dobrze, że jest jakaś forma podziękowania kwestującym - tylko, że jakoś głupio mi, że ew. wrzucając do puszki na WOŚP, finansuję także tą imprezę. A jaka ona jest wiadomo - może to co pokazywano w TVTrwam (rodzinka mnie bardzo zachęciła do oglądnięcia tych relacji ) - było trochę tendencyjne - ale z drugiej strony, nie wydaje mi się, że było to wymyślone - a przedstawiało obraz zdecydowanie gorszy niż TVP - narkotyki, alkohol dla młodzieży. Oczywiście jestem ogólnie za zabawą, czy wypiciem (oczywiście w odpowiednim wieku) - ale są jakieś moralne i ludzkie granice .... A tak na koniec - mam takie wrażenie - nie wiem czy się komuś nie narażę - z jednej strony to dobrze, że jest tyle fundacji, które pomagają dzieciom - kiedyś można było tylko o tym pomarzyć - tylko ....jak ktoś już nie jest dzieckiem, a jest osobą chorą, niepełnosprawną, czy też po prostu starszą, schorowaną - jakoś problemów takich ludzi nie nagłaśnia się, nie robi się dla nich wielkich zbiórek - co nie oznacza, że im nikt nie pomaga - ale w znacznie mniejszym stopniu. Oczywiście każdy jest wrażliwy na krzywdę dziecka - ale nie tylko dzieci chorują, nie tylko ich rodzice nie mają pieniędzy na leczenie itd. ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 08.01.2006 o godz. 00:47 |
|
|
|
|
#12 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
co do Woodstocku - młodzież teraz bez piwa sie nie zabawi, więc nie dziwi mnie,że i tam je znajdzie. A dilerzy prochów nie opuszczą przecież takiego zbiorowiska ludzkiego. Zawsze znajdą kilku klientów. Ciężko jest zwalczyć te zjawiska. U nas na Sylwestrze w Rynku był zakaz wnoszenia butelek szklanych (szampana też), były bramki, kontrole. No i część ludzi i tak wniosła szkło...
|
|
|
|
|
#13 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Z Breslau to taka świadoma prowokacja
. Mnie też męczy te włażenie Germanom w tyłek i podkreślanie ich historycznej roli we Wrocławiu. Oraz "płacze",ze ich wypędzili.
|
|
|
|
|
#14 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
ja juz bylem na miescie i lacznie 5zl dalem
![]() zawsze cos.. pozdro
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
@Smartek - witaj w klubie - też wrzuciłem do puszki właśnie 5 zł - jakoś nie zbankrutuję od tego, a może komuś to pomoże. Zbierali przed kosciołem , chyba w tym roku najliczniej jak nigdy. W sumie to dałem na WOŚP chyba pierwszy raz od ...8-9 lat - jak dobrze pamiętam na pewno dałem coś na I, II, i III finał - i chyba IV lub V - a później jakoś już nie było okazji. Ale w telewizji mało oglądałem - jakoś nie kręci mnie to ... nawet wyjątkowo zapomniałem o światełku - zagadałem się na GG ... I zgadzam się w znacznym stopniu z Tobą @Wawelski - cóż jak już napisałem w poprzedniej mojej wypowiedzi - Owsiak krytyki nie przyjmuje, a i pychą niestety grzeszy... Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
![]() |
|
|