Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2006, 12:11   #16
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dajac na ulicy najczesciej dajesz na wino albo nowy samochod "opiekuna" - zaleznie komu dajesz...

edit:
niesety to co pisze jamnik to prawda
w budzetach szpitali uwzglednia sie przyszle dary od orkiestry!
nimal jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2006, 12:47   #17
Ice
***Fakt jest faktem..***

Data rejestracji: 09.05.2002
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
I właśnie to jest najgorsze ze nie dosc ze placimy na leczenie to jeszcze sami musimy kupowac sobie sprzet do tego leczenia

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline  
Stary 06.01.2006, 13:01   #18
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
dajac na ulicy najczesciej dajesz na wino albo nowy samochod "opiekuna" - zaleznie komu dajesz...
Z tego również trzeba zdawać sobie sprawę. Ale zaryzykowałbym stwierdzenie, że przynajmniej 90% tego, co kiedykolwiek dałem, jednak poszło dla osób rzeczywiście tego potrzebujących, a nie na to, co mówisz. Trzeba po prostu patrzeć (i widzieć).

Cytat:
edit:
...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 06.01.2006, 13:54   #19
Beerra
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.02.2003
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jest oczywiste, że fundacja musi sie z czegoś utrzymać, 10% to mało w porównaniu z fundacją Kwaśniewskiej (15%) albo Ochojskiej (20%)
Owsiak, też musi mieć z tego kase, należy mu się.
Ale, czy nie może zarobić np. 3-4 tys/mies.
3% idzie bezposrednio do kieszeni Owsiaka, o czym żadne media nie odważą się pisnąć, czy to nie jest przesada?
Policzcie
Beerra jest offline  
Stary 06.01.2006, 14:01   #20
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Beerra
Jest oczywiste, że fundacja musi sie z czegoś utrzymać, 10% to mało w porównaniu z fundacją Kwaśniewskiej (15%) albo Ochojskiej (20%)
Owsiak, też musi mieć z tego kase, należy mu się.
Ale, czy nie może zarobić np. 3-4 tys/mies.
3% idzie bezposrednio do kieszeni Owsiaka, o czym żadne media nie odważą się pisnąć, czy to nie jest przesada?
Policzcie
Gdyby rzeczywiście 3% szły do kieszeni Owsiaka, to nie tylko byłaby przesada, ale wręcz złodziejstwo.. Naprawdę nie sądze, żeby była to tak duża kwota.

Ale jeżeli, tak jak zostało powiedziane wcześniej, fundacja rzeczywiście nie bierze na swoje utrzymanie nic z zebranych pieniędzy, a jedynie z odsetek bankowych, to uważam, że takie zachowanie jest jak najbardziej w porządku. To też są ogromne pieniądze, ale nie zebrane bezpośrednio od ludzi, tylko niejako "zarobione" przez odpowiednie nimi zarządzanie. To wydaje mi się właściwe.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 06.01.2006, 14:53   #21
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mnie drażni w Orkiestrze to rozbuchanie w TV. Wszechobecność. Ale z drugiej strony rozumiem,że to konieczne, bo inaczej ludzie by nie wrzucali do puszek, a tak czują się w obowiązku coś wrzucić. To,że budżet uwzglednia w zakupach sprzet od Orkiestry to świństwo, bo to przecież prezent. Ale szpitale i oddziały mogą umawiać się z Jurkiem Owsiakiem same -w końcu w "danym temacie na jaki zbiera Orkiestra" one wiedzą najlepiej czy potrzeba im respiratora czy innego sprzętu.

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 06.01.2006, 15:19   #22
jamnik
Bywalec

Data rejestracji: 14.12.2005
jamnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
Mnie drażni w Orkiestrze to rozbuchanie w TV. Wszechobecność. Ale z drugiej strony rozumiem,że to konieczne, bo inaczej ludzie by nie wrzucali do puszek, a tak czują się w obowiązku coś wrzucić. To,że budżet uwzglednia w zakupach sprzet od Orkiestry to świństwo, bo to przecież prezent. Ale szpitale i oddziały mogą umawiać się z Jurkiem Owsiakiem same -w końcu w "danym temacie na jaki zbiera Orkiestra" one wiedzą najlepiej czy potrzeba im respiratora czy innego sprzętu.

Ludzie nie powinni czuć się w obowiązku coś wrzucić.Wrzucenie powinno wypływać z serca , a nie dlatego że tak wypada.
jamnik jest offline  
Stary 06.01.2006, 15:22   #23
Ice
***Fakt jest faktem..***

Data rejestracji: 09.05.2002
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez jamnik
Ludzie nie powinni czuć się w obowiązku coś wrzucić.Wrzucenie powinno wypływać z serca , a nie dlatego że tak wypada.
Dlatego wlasnie oprocz orkiestry nigdzie indziej nie daje kasy. Jakos mam taka potrzebe i wiem ze zostanie to dobrze wydane. Dlatego zawsze cos tam wyskrobie i dam.

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline  
Stary 08.01.2006, 00:43   #24
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Widzę, że znaczna cześć wypowiedzi jest zbieżna z moimi poglądami
Ogólnie, nie jestem przeciwnikiem zbiórek, fundacji itd. Co zaś do samego Owsiaka i WOŚP - sama idea - ogólnie ok - ale jej przesadne rozdmuchanie, nachalność czasem (już widzę co się będzie jutro działo !!) - to niezbyt mi się podoba - i niestety przysparza im zdecydowanych wrogów (znam takich). Także kreowanie Owsiaka na idola - oraz fakt - o czym już nie raz słyszałem, nawet w dość przychylnych mu mediach - że nie znosi On w ogóle krytyki - i pojawienie się takiej, powoduje u niego zdecydowanie ostre reakcje.
I jeszcze kwestia Woodstook'a - z jednej strony może i dobrze, że jest jakaś forma podziękowania kwestującym - tylko, że jakoś głupio mi, że ew. wrzucając do puszki na WOŚP, finansuję także tą imprezę. A jaka ona jest wiadomo - może to co pokazywano w TVTrwam (rodzinka mnie bardzo zachęciła do oglądnięcia tych relacji ) - było trochę tendencyjne - ale z drugiej strony, nie wydaje mi się, że było to wymyślone - a przedstawiało obraz zdecydowanie gorszy niż TVP - narkotyki, alkohol dla młodzieży.
Oczywiście jestem ogólnie za zabawą, czy wypiciem (oczywiście w odpowiednim wieku) - ale są jakieś moralne i ludzkie granice ....

A tak na koniec - mam takie wrażenie - nie wiem czy się komuś nie narażę - z jednej strony to dobrze, że jest tyle fundacji, które pomagają dzieciom - kiedyś można było tylko o tym pomarzyć - tylko ....jak ktoś już nie jest dzieckiem, a jest osobą chorą, niepełnosprawną, czy też po prostu starszą, schorowaną - jakoś problemów takich ludzi nie nagłaśnia się, nie robi się dla nich wielkich zbiórek - co nie oznacza, że im nikt nie pomaga - ale w znacznie mniejszym stopniu. Oczywiście każdy jest wrażliwy na krzywdę dziecka - ale nie tylko dzieci chorują, nie tylko ich rodzice nie mają pieniędzy na leczenie itd.

ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 08.01.2006 o godz. 00:47
ro29 jest offline  
Stary 08.01.2006, 10:35   #25
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
heh, a pamietacie jak pare lat temu dochod ze wiec bozonarodzeniowych caritasu zostal przeznaczony na biblioteke caritasu?
jedni organizuja biblioteke,ktora sluzy raczej elitom (bo pzreciez nie tepakom w dresach latajacymi z kijami po osiedlu),a inni organizuja rockowy koncert.

co kto lubi.
tyle ze ja osobiscie wolalbym dac 10 zł na caritas niz 1 zł na WOSP i ich woodstock. jakos mnie nie bawia takie imprezy, moze dlatego tak wlasnie mysle?
Stef jest offline  
Stary 08.01.2006, 12:22   #26
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
co do Woodstocku - młodzież teraz bez piwa sie nie zabawi, więc nie dziwi mnie,że i tam je znajdzie. A dilerzy prochów nie opuszczą przecież takiego zbiorowiska ludzkiego. Zawsze znajdą kilku klientów. Ciężko jest zwalczyć te zjawiska. U nas na Sylwestrze w Rynku był zakaz wnoszenia butelek szklanych (szampana też), były bramki, kontrole. No i część ludzi i tak wniosła szkło...

SITH LORD
Stary 08.01.2006, 12:32   #27
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
jedni organizuja biblioteke,ktora sluzy raczej elitom (bo pzreciez nie tepakom w dresach latajacymi z kijami po osiedlu),a inni organizuja rockowy koncert.

co kto lubi.
tyle ze ja osobiscie wolalbym dac 10 zł na caritas niz 1 zł na WOSP i ich woodstock. jakos mnie nie bawia takie imprezy, moze dlatego tak wlasnie mysle?
to jest sprawa sumienia ( a moze wrażliwości) i o tym nie powinno sie dyskutowac. Nie przepadam za Owsiakiem i ogolnie mowiac subkulturą którą on promuje ( chciaz mam telefon w hujaczku), ale jak spotkam puszke to wrzucam - bo widze dziecakow z tymi puszkami i cos co jest niewymierne - danie cos z siebie. I tego dyskutantom dzisaj zycze.

PS Jabba - zrob mi przyjemnośc to Breslau zawsze doprowadza mnie do szalu, jakkolwiek historyczne tak Wroclaw nazywal sie najdluzej w swojej historii

Ostatnio zmieniany przez bgn : 08.01.2006 o godz. 12:34
bgn jest offline  
Stary 08.01.2006, 13:03   #28
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Z Breslau to taka świadoma prowokacja . Mnie też męczy te włażenie Germanom w tyłek i podkreślanie ich historycznej roli we Wrocławiu. Oraz "płacze",ze ich wypędzili.

SITH LORD
Stary 08.01.2006, 13:28   #29
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
ja juz bylem na miescie i lacznie 5zl dalem
zawsze cos..
pozdro
Smartek jest offline  
Stary 08.01.2006, 14:28   #30
malaczarna
Guru

Data rejestracji: 05.06.2005
malaczarna wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>malaczarna wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>malaczarna wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>malaczarna wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>malaczarna wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
ja tez cos dalam i 3 serduszka dostalam

Twoje uprawnienia: