Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.07.2004, 19:01   #16
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
do iedawna nie moglem ustac w pochwalach dla overneta (to taki bezserwerowy emule, a raczej edonkey, bo zrobiony przez ta sama ekipe) - niestety albo nowe wersje sa po prostu gorsze, albo faktycznie cos z laczem - przyspieszylo mi 3krotnie ostatnimi czasy, a overek ssie jak mu sie przysni...
eh, zainteresowac sie musze tym torrentem, choc jeszcze dlugo nie zrezygnuje calkiem z overka
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.07.2004, 19:28   #17
Kristof128
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.07.2004
Kristof128 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mój mułek ssał po 100 KB\s (mam łacze 1Mb\s)póki miałem Hight ID ale mi obcieli port i taraz mam LOW ID i teraz momentami buja się do 20KB\s :-(
Kristof128 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 19:29   #18
Kristof128
Nowy na forum

i prosze o pomoc wejdźcie na post na stronie http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=37138 i mi pomózcie kto moze. Błagam !!!!!!!!
Stary 15.07.2004, 19:30   #19
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jest jakaś oficialna polska strona na temat eMule
Czy w eMule muszę udostępniać jakieś pliki aby muc sciągac
Co to jest to ID
Stary 15.07.2004, 20:02   #20
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co do cierpliwosci to chodzi o to, ze poczatkujacy uzytkownik (bez kredytow, ktore sie zdobywa w miare uzywania emula) musi troszke postac w kolejkach zanim dopcha sie do swojej kolejki (troszke podobnie jest z plikami mniej popularnymi).
W emulu tez jest zasada im wiekszy masz upload tym wiekszy masz download, wiec pliki udostepniac musisz. Kazdy powinien bo inaczej p2p "zginie" .

Ja u siebie na neo 768 spokojnie wyciagam 70KB, bo taki mam limit ustawiony, zeby mi nie zapychalo calego lacza.

Ostatnio zmieniany przez czero : 15.07.2004 o godz. 20:05
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 20:09   #21
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez czero
Co do cierpliwosci to chodzi o to, ze poczatkujacy uzytkownik (bez kredytow, ktore sie zdobywa w miare uzywania emula) musi troszke postac w kolejkach zanim dopcha sie do swojej kolejki (troszke podobnie jest z plikami mniej popularnymi).
W emulu tez jest zasada im wiekszy masz upload tym wiekszy masz download, wiec pliki udostepniac musisz. Kazdy powinien bo inaczej p2p "zginie" .

Ja u siebie na neo 768 spokojnie wyciagam 70KB, bo taki mam limit ustawiony, zeby mi nie zapychalo calego lacza.
Czero o co chodzi z tymi kredytami bo ja nie rozumiem i gdzie one się zapisują bo jeżeli po formacie one przepadają to się nie opłaca, ja na moim 2megabitowym łączu to 70kb/s nie widziałem na donkeyu, więc może używasz jakiegoś fajnego portu do łączenia, a ja nie i dlatego u mnie tak flegmi??

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 20:32   #22
Kristof128
Nowy na forum

Np. na moich ustawieniach ja ustawiłem sobie że mogę ściągać 99KB\s a wysyłać 10 wszystko ustawiłem na maksa i ile mogłem tyle ciagnąłem. HIGHT ID to oznacza szybkie ściąganie a LOW ID wolne. Jezeli masz Hight to pobierasz pliki przed wszystkimi uzytkownikami z Low i nie musisz czekać na kolejke no a jezeli masz low to musisz czekać. Jak mieć Hight? Oto odpowiedź musisz mieć przekierowany port ( np. 4662) na twój IP to jest najważniejsze.
Stary 15.07.2004, 20:56   #23
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus_anonim
...a najlepszy programik do torrentów to chyba Azureus
Nie używałem Azureusa ale polecam "BitTorrent (SHAD0W's Experimental)"
ssie aż miło.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 22:28   #24
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ma ktoś może pliczek z listą dobrych serwerów do eMule
Stary 15.07.2004, 22:29   #25
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Czero o co chodzi z tymi kredytami bo ja nie rozumiem i gdzie one się zapisują bo jeżeli po formacie one przepadają to się nie opłaca, ja na moim 2megabitowym łączu to 70kb/s nie widziałem na donkeyu, więc może używasz jakiegoś fajnego portu do łączenia, a ja nie i dlatego u mnie tak flegmi??
Kredyty.
Kredyty sa u innych użytkowników i są zapisywane na ich kompach, kiedy od nich cos sciagamy, badz oni od nas. Kredyty przypisywane są do userhashu. Wiec sie ich nie traci przy reinstalacji kompa. Zreszta ja zawsze przed reinstalacja robie sobie update calego katalogu "config" w kat. emule. I po ponownej instalacji emula wrzucam tam ten katalog .
U mnie emule potrzebuje z 1-1,5 godz. zeby sie rozbujac, a potem hula az milo, na pelnych obrotach. Ja ta neo mam tylko na siebie, wiec mam High ID i tak wysokie tranfery .

Po wiecej informacji zapraszam do FAQ'u na forum poswieconym emulkowi ->TU<-

Edit:
Cytat:
Napisany przez MacGyver
Ma ktoś może pliczek z listą dobrych serwerów do eMule
Mozna je pobrac ->stad<-

Najlepszym - najwiekszym jest Razorback2

Ostatnio zmieniany przez czero : 15.07.2004 o godz. 22:47
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 23:45   #26
gallus
gÓru

gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dzięki Czero, zaraz sobie oblookam te forum, a z tym High ID to niestety u mnie nie da rady bo admin mi portów niestety nie przekieruje, a kiedyś skanowałem porty routera i ten od eDonkeya nie był otwarty :/

Stary 15.07.2004, 23:56   #27
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Dzięki Czero, zaraz sobie oblookam te forum, a z tym High ID to niestety u mnie nie da rady bo admin mi portów niestety nie przekieruje, a kiedyś skanowałem porty routera i ten od eDonkeya nie był otwarty :/

A jakiś był otwarty ? (jak tak to sobie na niego zmień)

Skanował Porty - Normalnie musze się od ciebie uczyć Hakerki
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 12:49   #28
gallus
gÓru

hehe tylko ja dokładnie nie wiem co skanowac bo na routerze jest chyba otwarty jeden port, a na nadajniku są otwarte chyba dwa ale te porty to są takie standardowe 80 i 21 :/ chyba że ja mam coś innego przeskanic??

Stary 16.07.2004, 13:10   #29
Kristof128
Nowy na forum

Prot 80 to port od przeglądarki interetowej na tym porcie jeżeli sobie ustawisz masz szanse dostać Hight ale na jakimś słabym słabym serwerze. Już lepiej idzie na Low na Razorback2 niż na Hight na jakimś małym serwerze.
Stary 16.07.2004, 13:12   #30
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kristof128
Prot 80 to port od przeglądarki interetowej na tym porcie jeżeli sobie ustawisz masz szanse dostać Hight ale na jakimś słabym słabym serwerze. Już lepiej idzie na Low na Razorback2 niż na Hight na jakimś małym serwerze.

Chyba cie po****ało. Lepiej mieć High ID na słabym serwie. Bo się wtedy łączysz ze wszytskimi w sieci, ale wolniej. A tak się łączysz z 20% sieci szybko. Co wybierasz
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: