Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   win2k SP4 - pierwsze wrażenia (https://forum.cdrinfo.pl/f5/win2k-sp4-pierwsze-wrazenia-23703/)

memorando 24.07.2003 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia

Cytat:

Toledo napisa***322;(a)
Te straszenie zeby nie instalować Sp4, to można włozyc miedzy bajki.:)
Norton Works bez problemu hula w całości (Personal_Security) takze, Live Update bez zadnego problemu.
U mnie zwykla nakladka Sp4 na istniejace juz Sp3, dalej update na stronach Microsoftu, tam sa dwie laty i niema problemu, system znacznie przyspieszyl, i jest OK.
Zastanawiam sie dlaczego tobie nie Live Updat_uje Norton, moze nie masz zarejestrowanej wersji Nortona ??? , zrob sobie reinstalke i bedzie OK.

Pozdrawiam, Toledo :)

jak się tego kure...stwa nie da uninstal:(

memorando 24.07.2003 18:47

Cytat:

esem napisał(a):
A niemówiłem: jesteś szybki i nerwowy.
Podziel się aktualnymi wrażeniami. 8)

na nowym konfigu oki jest na tamtym niedało się nawet uninstal powiem tak jak robicie integrę to z czystego win2k i sp4:)

-Sid-The-Rat=> 24.07.2003 18:57

a czy moglbym prosic o lopatologiczna instrukcje wykonania plyta instalacyjnej w2k na ktorej bedzie juz w2k+sp4? (ew. link do takiej instrukcji) - bo czeka mnie mala apokalipsa - i chetnie to wyprbuje - a 200mb zysku to tez cos

esem 24.07.2003 19:03

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a czy moglbym prosic o lopatologiczna instrukcje wykonania plyta instalacyjnej w2k na ktorej bedzie juz w2k+sp4? (ew. link do takiej instrukcji) - bo czeka mnie mala apokalipsa - i chetnie to wyprbuje - a 200mb zysku to tez cos
Jest to cytat z forum infojamy, zmodyfikowany dla SP4:
@gosc
robisz tak
1) tworzysz sobie katlogi
powiedzmy c:\boot potem w nim 2 katalogi CD i drugi SP4
2) kopiujesz wszystkie pliki z cdka do ktalogu c:\boot\cd
3) po sciągniesiu sp3 do jakiegos katalogu
piszesz w uruchom <nazwapplikusp>.exe /u /x:c:\boot\sp4
to ci rozpakuje pliki do ktalogu sp3 (w razie jak bym sie pomulij napisz
<nazwaplikusp3>.exe /?
4) potem uruchamiasz plik c:\boot\sp4\update\update.exe /s:c:\boot\cd
to ci zintegruje pliki serwis packa z plytka
5) potem sciagnij sobie pliczek http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/pics/boot.zip
i po rozpakowaniu go wypal sobie plytke w nero
zanaczajac ze ma byc cd-boot
i wskazujac ten pliczek rozpakowany jako obraz do startu zaznaczajac tez zeby nie emulowac oraz 4 sektory a nie jeden jak nero proponuje
potem skopiuj zawartosc katalogu c:\cd na ten obraz i wypal sobie plytke
probonuje napierw wypalic sobie plytke cd-rw zawsze mozena cos zapomnic no i sobie potem sprawdz czy ci dziala w programach
Virtual PC albo Vmware Workstation
koszopal
PS bardziej szczegółowe opisy są w wielu miejscach np na cdrinfo.pl w dziale bootable cd
PPS program wincdman cos słąbo działa tzn nie wiem jak tylko do robienia plytki z w2k + sp3 ale ja probojąc nim robić płytke w2k_sp3 + wxp+sp1 nie udało mi sie musiałęm sie sporo namęczyć zanim sie działało
Ja tak to zawsze robię, jest to skuteczna instrukcja. 8)

Toledo 24.07.2003 19:08

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
na nowym konfigu oki jest na tamtym niedało się nawet uninstal powiem tak jak robicie integrę to z czystego win2k i sp4:)
A ja mysle,:idea: ze masz pewnikiem cos skopanego Nortona. ;) A zrobic reinstalke idzie tylko trzeba za Nortonem troszeczke posprzatac takze rejestr 8)

-Sid-The-Rat=> 24.07.2003 19:22

dzieki esemie powinienem juz sobie dalej sam poradzic...:)

memorando 24.07.2003 19:36

Cytat:

Toledo napisa***322;(a)
A ja mysle,:idea: ze masz pewnikiem cos skopanego Nortona. ;) A zrobic reinstalke idzie tylko trzeba za nim (Nortonem) troszeczke posprzatac takze rejestr 8)
wyjąsnię od podstaw norton jest oki ale zrobiłem integrę win2000sp3 z sp4 i tak było to potem dałem czysty win2k bez integry i zintegrowałem z sp4 i nortonek wrócił do normy:)

esem 25.07.2003 07:55

Doinstalowałem następną porcję softu.
Otwiera się szybciej, zamyka zdecydowanie szybciej. Potwierdzam większe obciążenie procesora niż w win2ksp3 i winXP: być może to tłumaczy "mulenie" w słabszych kompach.
Programy działają tak samo, nie zuważyłem jeszcze różnic. Jest jakiś problem z rundll: nie mogę wykonywać przez Eksploatatora dodawania skrótów do Menu start. Obszedłem to metodą: kopiuj + wklej.
Dzisiaj doładuję kolejną porcję softu i zobaczymy co się będzie działo.
Aha, Word z OfficeXP działa poprawnie, nie robi takich numerów jak pod winXP: używam czcionek z Corela (nie lubię tych, których używają wszyscy: jak widzę TimesNewRoman albo Ariel to mi się chce żygać): a WordXP pod winXP "głupieje" dokładnie w takim skojarzeniu na czcionkach mających inne pochodzenie niż MS.
Aha2: czy ktoś wie jak założyć litery napędom wirtualnym w Alcoholu powyżej litery Z? Nie mogę przypisać żadnych liter napędom powyżej Z zarówno Alcoholem jak i Narzędziami administracyjnymi. 8)

Fantomas 25.07.2003 14:44

U mnie po zainstalowaniu SP4 Ad-aware coś znalazł i usunął - ponieważ robi to automatycznie przy każdym starcie, to tylko zobaczyłem że ten sp4 coś wniósł, ale co, to już nie wiem.
Miłego dnia
PS. Jestem na końcowym urlopie i nadal szukam pracy - oj, ciężko jest :(.

CrazyLucas 25.07.2003 15:52

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
dzieki esemie powinienem juz sobie dalej sam poradzic...:)
nie koniecznie - na instrukcjach z screnami pokazane bylo ze nalezy zaznaczyc ladowanie 4 sektorow obrazu startoego (ja tego nie zauwazylem i pol roku grzebalem sie z z instalka nie zintegrowana)

tu masz link: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...opatologicznie

-Sid-The-Rat=> 25.07.2003 15:58

esem wspomnial o tych 4 sektorach - spojz dokladniej - zreszta chodzilo mi o ewentualne zrodlo i oglne pojecie jak to sie robi - nie bawilem sie tym wczesniej - dziekuje tez tobie za ten link :)

Maciej 25.07.2003 16:07

Dla znających angielski :
http://www.bink.nu/Bootcd/default.htm
Wraz z blokowaniem klucza przy instalce ...:)

eloise 25.07.2003 16:12

Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Aha, podobnie jak w SP3 wszystkie sterowniki są na IRQ11.
Czekam na wrażenia innych. 8)

fakt, że wszystkie urządzenia pracuja na IRQ 11 nie jest zależne od wersji Service Packa

zależy od wyboru trybu instalacji systemu win2000 (w trakcie standardowej instalacji systemu takie menu jest ukryte)

u mnie każde z urządzen pracuje na oddzielnym IRQ (chyba że doloże modem i drugą sieciówke - wtedy już mam IRQ dzielone dla 2 urządzeń)

esem 25.07.2003 17:17

Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
fakt, że wszystkie urządzenia pracuja na IRQ 11 nie jest zależne od wersji Service Packa

zależy od wyboru trybu instalacji systemu win2000 (w trakcie standardowej instalacji systemu takie menu jest ukryte)

u mnie każde z urządzen pracuje na oddzielnym IRQ (chyba że doloże modem i drugą sieciówke - wtedy już mam IRQ dzielone dla 2 urządzeń)

U mnie wszystko na IRQ11 instaluje się po załadowaniu via 4in1 - przed urządzenia są porozdzielane na różne IRQ. Na winXP 4in1 nie ma wpływu: urządzenia są "słusznie" porozdzielane. 8)

esem 25.07.2003 20:12

Alcoholer nie chodzi...
Maciej, masz pomysł...
A co z wirtualnymi napędami w Alcocholu: nikt nic nie proadzi...
8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:14.