![]() |
Re: Re: Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia
Cytat:
|
Cytat:
|
a czy moglbym prosic o lopatologiczna instrukcje wykonania plyta instalacyjnej w2k na ktorej bedzie juz w2k+sp4? (ew. link do takiej instrukcji) - bo czeka mnie mala apokalipsa - i chetnie to wyprbuje - a 200mb zysku to tez cos
|
Cytat:
@gosc robisz tak 1) tworzysz sobie katlogi powiedzmy c:\boot potem w nim 2 katalogi CD i drugi SP4 2) kopiujesz wszystkie pliki z cdka do ktalogu c:\boot\cd 3) po sciągniesiu sp3 do jakiegos katalogu piszesz w uruchom <nazwapplikusp>.exe /u /x:c:\boot\sp4 to ci rozpakuje pliki do ktalogu sp3 (w razie jak bym sie pomulij napisz <nazwaplikusp3>.exe /? 4) potem uruchamiasz plik c:\boot\sp4\update\update.exe /s:c:\boot\cd to ci zintegruje pliki serwis packa z plytka 5) potem sciagnij sobie pliczek http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/pics/boot.zip i po rozpakowaniu go wypal sobie plytke w nero zanaczajac ze ma byc cd-boot i wskazujac ten pliczek rozpakowany jako obraz do startu zaznaczajac tez zeby nie emulowac oraz 4 sektory a nie jeden jak nero proponuje potem skopiuj zawartosc katalogu c:\cd na ten obraz i wypal sobie plytke probonuje napierw wypalic sobie plytke cd-rw zawsze mozena cos zapomnic no i sobie potem sprawdz czy ci dziala w programach Virtual PC albo Vmware Workstation koszopal PS bardziej szczegółowe opisy są w wielu miejscach np na cdrinfo.pl w dziale bootable cd PPS program wincdman cos słąbo działa tzn nie wiem jak tylko do robienia plytki z w2k + sp3 ale ja probojąc nim robić płytke w2k_sp3 + wxp+sp1 nie udało mi sie musiałęm sie sporo namęczyć zanim sie działało Ja tak to zawsze robię, jest to skuteczna instrukcja. 8) |
Cytat:
|
dzieki esemie powinienem juz sobie dalej sam poradzic...:)
|
Cytat:
|
Doinstalowałem następną porcję softu.
Otwiera się szybciej, zamyka zdecydowanie szybciej. Potwierdzam większe obciążenie procesora niż w win2ksp3 i winXP: być może to tłumaczy "mulenie" w słabszych kompach. Programy działają tak samo, nie zuważyłem jeszcze różnic. Jest jakiś problem z rundll: nie mogę wykonywać przez Eksploatatora dodawania skrótów do Menu start. Obszedłem to metodą: kopiuj + wklej. Dzisiaj doładuję kolejną porcję softu i zobaczymy co się będzie działo. Aha, Word z OfficeXP działa poprawnie, nie robi takich numerów jak pod winXP: używam czcionek z Corela (nie lubię tych, których używają wszyscy: jak widzę TimesNewRoman albo Ariel to mi się chce żygać): a WordXP pod winXP "głupieje" dokładnie w takim skojarzeniu na czcionkach mających inne pochodzenie niż MS. Aha2: czy ktoś wie jak założyć litery napędom wirtualnym w Alcoholu powyżej litery Z? Nie mogę przypisać żadnych liter napędom powyżej Z zarówno Alcoholem jak i Narzędziami administracyjnymi. 8) |
U mnie po zainstalowaniu SP4 Ad-aware coś znalazł i usunął - ponieważ robi to automatycznie przy każdym starcie, to tylko zobaczyłem że ten sp4 coś wniósł, ale co, to już nie wiem.
Miłego dnia PS. Jestem na końcowym urlopie i nadal szukam pracy - oj, ciężko jest :(. |
Cytat:
tu masz link: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...opatologicznie |
esem wspomnial o tych 4 sektorach - spojz dokladniej - zreszta chodzilo mi o ewentualne zrodlo i oglne pojecie jak to sie robi - nie bawilem sie tym wczesniej - dziekuje tez tobie za ten link :)
|
Dla znających angielski :
http://www.bink.nu/Bootcd/default.htm Wraz z blokowaniem klucza przy instalce ...:) |
Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia
Cytat:
zależy od wyboru trybu instalacji systemu win2000 (w trakcie standardowej instalacji systemu takie menu jest ukryte) u mnie każde z urządzen pracuje na oddzielnym IRQ (chyba że doloże modem i drugą sieciówke - wtedy już mam IRQ dzielone dla 2 urządzeń) |
Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia
Cytat:
|
Alcoholer nie chodzi...
Maciej, masz pomysł... A co z wirtualnymi napędami w Alcocholu: nikt nic nie proadzi... 8) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:14. |