![]() |
Ja mam nadinstalowanego na SP3 i wszystko jest O.K.
Alcocholer chodzi Alcochol też 1.4.3.518 i nie ma problemow z wirtualnymi napedami. Troche gorzej jest natomiast w przypadku gdu instalacja jest z integry( cala instalka jest bezproblemowa i bardzo szybka - 20 min i moge sie zalogowac. Alcochola jeszcze nie instalowalem, lecz jak na razie to nie chce mi sie zainstalowac VM, system twierdzi iz mozna ja zainstalowac tylko razem z nowym systemem badz ServicePakiem i brutalnie przerywa instalacje. prometeusz |
Na integrze wszystko co zwiazane z alcocholem tez chodi dobrze.
Jedyny prblem jak na razie to ta VM prometeusz |
Re: Re: Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia
Cytat:
ew. jakieś linki |
Cytat:
Czy poskutkuje zmienienie tego PID na ten z artykułu?? Czy o to chodzi żeby wykasować tylko te 3 ostatnie znaki z PID'a a wstawienie wcześniej tej liczby z artykułu (nie do końca zrozumiałęm ten angielski tekst)?? |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia
Cytat:
|
Zrobiłem to według instrukcji i lipa.
Płytka bootuje i jest OK. Zaczyna kopiować początkowe pliki i sterowniki jest OK. Sprawdza czy jest wcześniejsza instalacja i nie wykrywa żadnej ( a jest), przechodzi dalej i... woła o płytke z win NT 3.51 lub 4 lub win95 lub win98. OK daje płytke z 98, przechodzi dalej i wyskakuje okienko że potrzebuje płytke z SP4 żeby sprawdzić czy doniej mam prawo. Tego nie mam i lipa. Dlaczego woła o płytke z SP4. Przy robieni integry korzystałem z postu "łopatologicznie" i Bootable CD z artykułów cdrinfo.pl, a wyrzucenie numerka z tego artykułu Marcina. SP4 mam ze strony Microsoftu. O co z tym SP 4 biega. Pomóżcie plizz Pozdr:) |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia
Cytat:
|
Cytat:
|
Działa wszystko jak według instrukcji (po poprawkach, a o nich niżej)
Popełniłem dwa błędy przy robieniu teg (doszedłem do tego dopiero dzisiaj). 1 Zrobiłem przez przypadek spacje. 2.Wpisałem to 270 na początku czyli z wyżej wymienionym błędem wyglądało to tak 270 *****, a powinno *****270. i to wszystko. Na szczęście mam licencjonowaną kopię :). |
Cytat:
Alcohol może utworzyć 31 napędów wirtualanych ale litery da się przypisać dwudziestu kilku. 8) |
Cytat:
Odmontuj naped, napedy ile tam ich potrzebujesz w menadrzerze dyskow, a nastepnie podmontuj lecz nie przypisuj litery tylko daj mu "zainstaluj w tym folderze NTFS" - montowanie podobne jak w UNIX-e. tam mozesz zakladac ich do woli. prometeusz |
Cytat:
Inne rozwiązanie: kupić tani CD-ROM pod potrzeby synalka. Wada: żona będzie używać tacki CD-ROMa jak podstawkę pod filiżankę z kawą. Najkorzystniejsze rozwiązanie: 31 napędów wirtualnych: tylko jak im przypisać litery powyżej "Z" - oto jest pytanie. Alcohol ma 31 napędów wirtualnych - tylko jak tą ilość można wykorzystać (wiedząc, że powyżej litery Z nie można przypisać kolejnych liter) - to też jest pytanie. 8) |
zrob wiec tak jak napisalem tam nie przypisujesz litery dysku lecz nazwe katalogu a ta moze byc dowolna.
Wlasnie to testowalem i chodzi |
Cytat:
Ale te 31 napędów wirtualnych Alcohola mnie intryguje: jak z nich skorzystać? 8) |
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:16. |