Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   win2k SP4 - pierwsze wrażenia (https://forum.cdrinfo.pl/f5/win2k-sp4-pierwsze-wrazenia-23703/)

Fantomas 25.07.2003 14:44

U mnie po zainstalowaniu SP4 Ad-aware coś znalazł i usunął - ponieważ robi to automatycznie przy każdym starcie, to tylko zobaczyłem że ten sp4 coś wniósł, ale co, to już nie wiem.
Miłego dnia
PS. Jestem na końcowym urlopie i nadal szukam pracy - oj, ciężko jest :(.

esem 25.07.2003 07:55

Doinstalowałem następną porcję softu.
Otwiera się szybciej, zamyka zdecydowanie szybciej. Potwierdzam większe obciążenie procesora niż w win2ksp3 i winXP: być może to tłumaczy "mulenie" w słabszych kompach.
Programy działają tak samo, nie zuważyłem jeszcze różnic. Jest jakiś problem z rundll: nie mogę wykonywać przez Eksploatatora dodawania skrótów do Menu start. Obszedłem to metodą: kopiuj + wklej.
Dzisiaj doładuję kolejną porcję softu i zobaczymy co się będzie działo.
Aha, Word z OfficeXP działa poprawnie, nie robi takich numerów jak pod winXP: używam czcionek z Corela (nie lubię tych, których używają wszyscy: jak widzę TimesNewRoman albo Ariel to mi się chce żygać): a WordXP pod winXP "głupieje" dokładnie w takim skojarzeniu na czcionkach mających inne pochodzenie niż MS.
Aha2: czy ktoś wie jak założyć litery napędom wirtualnym w Alcoholu powyżej litery Z? Nie mogę przypisać żadnych liter napędom powyżej Z zarówno Alcoholem jak i Narzędziami administracyjnymi. 8)

memorando 24.07.2003 19:36

Cytat:

Toledo napisa***322;(a)
A ja mysle,:idea: ze masz pewnikiem cos skopanego Nortona. ;) A zrobic reinstalke idzie tylko trzeba za nim (Nortonem) troszeczke posprzatac takze rejestr 8)
wyjąsnię od podstaw norton jest oki ale zrobiłem integrę win2000sp3 z sp4 i tak było to potem dałem czysty win2k bez integry i zintegrowałem z sp4 i nortonek wrócił do normy:)

-Sid-The-Rat=> 24.07.2003 19:22

dzieki esemie powinienem juz sobie dalej sam poradzic...:)

Toledo 24.07.2003 19:08

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
na nowym konfigu oki jest na tamtym niedało się nawet uninstal powiem tak jak robicie integrę to z czystego win2k i sp4:)
A ja mysle,:idea: ze masz pewnikiem cos skopanego Nortona. ;) A zrobic reinstalke idzie tylko trzeba za Nortonem troszeczke posprzatac takze rejestr 8)

esem 24.07.2003 19:03

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a czy moglbym prosic o lopatologiczna instrukcje wykonania plyta instalacyjnej w2k na ktorej bedzie juz w2k+sp4? (ew. link do takiej instrukcji) - bo czeka mnie mala apokalipsa - i chetnie to wyprbuje - a 200mb zysku to tez cos
Jest to cytat z forum infojamy, zmodyfikowany dla SP4:
@gosc
robisz tak
1) tworzysz sobie katlogi
powiedzmy c:\boot potem w nim 2 katalogi CD i drugi SP4
2) kopiujesz wszystkie pliki z cdka do ktalogu c:\boot\cd
3) po sciągniesiu sp3 do jakiegos katalogu
piszesz w uruchom <nazwapplikusp>.exe /u /x:c:\boot\sp4
to ci rozpakuje pliki do ktalogu sp3 (w razie jak bym sie pomulij napisz
<nazwaplikusp3>.exe /?
4) potem uruchamiasz plik c:\boot\sp4\update\update.exe /s:c:\boot\cd
to ci zintegruje pliki serwis packa z plytka
5) potem sciagnij sobie pliczek http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/pics/boot.zip
i po rozpakowaniu go wypal sobie plytke w nero
zanaczajac ze ma byc cd-boot
i wskazujac ten pliczek rozpakowany jako obraz do startu zaznaczajac tez zeby nie emulowac oraz 4 sektory a nie jeden jak nero proponuje
potem skopiuj zawartosc katalogu c:\cd na ten obraz i wypal sobie plytke
probonuje napierw wypalic sobie plytke cd-rw zawsze mozena cos zapomnic no i sobie potem sprawdz czy ci dziala w programach
Virtual PC albo Vmware Workstation
koszopal
PS bardziej szczegółowe opisy są w wielu miejscach np na cdrinfo.pl w dziale bootable cd
PPS program wincdman cos słąbo działa tzn nie wiem jak tylko do robienia plytki z w2k + sp3 ale ja probojąc nim robić płytke w2k_sp3 + wxp+sp1 nie udało mi sie musiałęm sie sporo namęczyć zanim sie działało
Ja tak to zawsze robię, jest to skuteczna instrukcja. 8)

-Sid-The-Rat=> 24.07.2003 18:57

a czy moglbym prosic o lopatologiczna instrukcje wykonania plyta instalacyjnej w2k na ktorej bedzie juz w2k+sp4? (ew. link do takiej instrukcji) - bo czeka mnie mala apokalipsa - i chetnie to wyprbuje - a 200mb zysku to tez cos

memorando 24.07.2003 18:47

Cytat:

esem napisał(a):
A niemówiłem: jesteś szybki i nerwowy.
Podziel się aktualnymi wrażeniami. 8)

na nowym konfigu oki jest na tamtym niedało się nawet uninstal powiem tak jak robicie integrę to z czystego win2k i sp4:)

memorando 24.07.2003 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia

Cytat:

Toledo napisa***322;(a)
Te straszenie zeby nie instalować Sp4, to można włozyc miedzy bajki.:)
Norton Works bez problemu hula w całości (Personal_Security) takze, Live Update bez zadnego problemu.
U mnie zwykla nakladka Sp4 na istniejace juz Sp3, dalej update na stronach Microsoftu, tam sa dwie laty i niema problemu, system znacznie przyspieszyl, i jest OK.
Zastanawiam sie dlaczego tobie nie Live Updat_uje Norton, moze nie masz zarejestrowanej wersji Nortona ??? , zrob sobie reinstalke i bedzie OK.

Pozdrawiam, Toledo :)

jak się tego kure...stwa nie da uninstal:(

Toledo 24.07.2003 18:39

Re: Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia

Cytat:

najpierw format potem zainstaluj win 2000sp4 z integry potem norton system works mi na tak postawionym nie chodził life update do lini 2003 nortonka:(

Te straszenie zeby nie instalować Sp4, to można włozyc miedzy bajki.:)
Norton Works bez problemu hula w całości (Personal_Security) takze, Live Update bez zadnego problemu.
U mnie zwykla nakladka Sp4 na istniejace juz Sp3, dalej update na stronach Microsoftu, tam sa dwie laty i niema problemu, system znacznie przyspieszyl, i jest OK.
Zastanawiam sie dlaczego tobie nie Live Updat_uje Norton, moze nie masz zarejestrowanej wersji Nortona ??? , zrob sobie reinstalke i bedzie OK. ;)

esem 24.07.2003 18:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia

Cytat:

znalazłem przyczynę zintergowałem z sp4 win2k zintegrowany z sp 3 juz jest oki
A niemówiłem: jesteś szybki i nerwowy.
Podziel się aktualnymi wrażeniami. 8)

memorando 24.07.2003 18:15

Re: Re: Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia

Cytat:

esem napisa***322;(a)
A mi chodzi bez problemu: jak niewierzysz to załączę screena.
Musiałeś coś s......ić. 8)

znalazłem przyczynę zintergowałem z sp4 win2k zintegrowany z sp 3 juz jest oki

Victorek 24.07.2003 18:01

Postawiłem sp4. Póki co działa. Zmian jakichkolwiek nie zauważyłem. :) I niech tak zostanie ;)

esem 24.07.2003 16:40

Re: Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia

Cytat:

najpierw format potem zainstaluj win 2000sp4 z integry potem norton system works mi na tak postawionym nie chodził life update do lini 2003 nortonka:(
A mi chodzi bez problemu: jak niewierzysz to załączę screena.
Musiałeś coś s......ić. 8)

memorando 24.07.2003 16:33

Re: Re: Re: win2k SP4 - pierwsze wrażenia

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Działa bardzo dobrze - nie mam żadnych zastrzeżeń. Jako firewalla używam Zone. 8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:55.