Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.10.2003, 17:56   #1
emer74
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.07.2002
emer74 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
win98 + winXP

witam all

Na C mam zainstakowane win98se, xp zainstalowałem na partycji D.
Podczas instalacji niumyślnie "nacisneło" mi sie zeby instalator skopiował pliki instalacyjne (pierwszy raz instalowałem xp).
Po zainstalowaniu stwierdziłem ze te pliki wpakował do C do folderu Windows.A jest tego z 500 mb.
Oba systemy działają bez zarzutu, przy startowaniu wybieram system itd.
Zastanawiam sie czy jak przywróce kopię systemu 98 norton ghostem to czy cos sie pochrzani z XP?
Czy XP instaluje coś na C?
Win 98 zaczyna mi sie mulić(jak zwykle po 2-3 miesiącach użytkowania) chciałbym przywrócic kopie.
Co radzicie?
Macie jakies pomysły?
Jak i czy mozna usunąć z C te pliki instalacyjne XP?
emer74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.10.2003, 18:05   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
obraz ghosta powinienes zrobic PO zainstalowaniu winxp, gdzyz umieszcza on swuj loader na partycji c - tak po prostu musi byc
jezeli przewalisz win98 (obojetnie czy ghosta czy przez ponowna instalaje z formatem czy tez bez) to winxp straci swoj wpic na c i juz go nie zobaczysz
wtedy z konsoli odzyskiwania winxp (bootujesz z plytki i wybierasz napraw) musisz odzyskas mbr i zrobic bootfix - niestety rzadko dziala
mozesz tez zrobic ponowna instalacje winxp bez formatu (nadinstalacje) na starym xp - to pomoze
mam nadzieje ze Ci nie nakrecilem za bardzo
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2003, 20:36   #3
emer74
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.07.2002
emer74 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki.Czyli reasumując powinienem zrobić tak:
1.odinstalować XP
2.format D
3.przewalić win98 nortonem ghostem
4.zainstalowac XP na D
5.zrobić ghostem kopie 98 i xp.

I będzie ok?
Mam racje czy próbowac jakos inaczej?

PS. Czy XP zapisuje swoje pliki na C tylko podczas instalacji czy później też coś tam pakuje?
emer74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2003, 08:06   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dokladnie tak jak napisales - procedurka instalacji systemow

winxp na partycji c zapisuje tylko swojego loadera przy instalacji i potem juz nie dozuca tam swoich innych plikow
jezeli pozmieniasz cos w ustawieniach bootowania (nazwy systemow do wyswietlenia w menu startowym czy czas wyswietlania), to te rzeczy zapisywane sa w pliku boot.ini na partycji c
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: