Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 31.01.2004, 16:56   #1
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
windowsxp prof sp1a problem z systemem

Po zakończeniu pracy na komputerze ,wybieram menu start ,zamknij system ,wyłącz komputer, zaczyna się mi windows zamykać, ale podczas zamykania , wyrzuca mi niebieski ekran ,zawsze z napisem: wykryto problem z urzadzeniem ,jeżeli widzisz ten komunikat pierwszy raz ,uruchom ponownie komputer, jeżeli widzisz kolejny raz skontaktuj się z pomocą techniczną podaj numer błędu i treść komunikatu ,a treść zawiera się w 3 slowach IRQ NOT EQUAL sprawdzalem w bazie problemów, i jest napisane że występuje ten komunikat , podczas dużego obciążenia dysków usb , w tym problem że ostatnio dodałem dysk 120 giga ale ide,, i mam myszkę z klawą na usb, i problem zaczął się pojawiać kiedy dodalem, dysk i myszkę. Proszę o wyjaśnienie ,czy przyczyną błędu stop może być dysk, albo przegrzanie komputera?? wystepują te komunikaty zazwyczaj po 10 godzinach ciągłej pracy, komputer konfig msi k7n2 delta ilsr, 512 ram ,dyski wd 2 razy 80 (jeden do raidu podpięty) ,i jeden raz 120 ,mysz klawa na usb ,proszę poradźcie co mam wykonać, i jaka może być przyczyna takich błędów.Procesor to amd athlon 2500 niekręcony
memorando jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: