Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Który system jest lepszy Windows 2000 Pro czy Windows XP Pro
Windows 2000 Professional 32 30.19%
Windows XP Professional 61 57.55%
Nie mam swojego zdania 13 12.26%
Wszystkich głosów: 106. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.05.2003, 12:06   #91
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na winshit 2000 (specjalnie winshit) nie działają mi 3 urządzenia: Drukarka na USB 2.0, Skaner na USB 2.0 i są problemy z dźwiękiem! A jak instaluje Windows XP (specjalnie Windows) to tylko potem zainstaluje Detonatory dla nVidii (choć i bez tego się obejdzie)i wyszystko gra! 0 problemów w przeciwieństwie do 2000!

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.05.2003, 12:22   #92
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
memorando napisa***322;(a)
...
Ale co konkretnie mam zrobić? 8)
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Windows 2000 Pro VS. Windows XP Pro-image1.jpg  
Stary 24.05.2003, 12:25   #93
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
kizio napisa***322;(a)
Na winshit 2000 (specjalnie winshit) nie działają mi 3 urządzenia: Drukarka na USB 2.0, Skaner na USB 2.0 i są problemy z dźwiękiem! A jak instaluje Windows XP (specjalnie Windows) to tylko potem zainstaluje Detonatory dla nVidii (choć i bez tego się obejdzie)i wyszystko gra! 0 problemów w przeciwieństwie do 2000!
Jesteś śmieszy, nic więcej. Następny kozak co myśli, że pozjadał wszytkie rozumy. Nie potrafisz sobie dobrze skonfigurować systemu to twoja wina i na dodatek miałeś takie śmieszne problemy. Z zasady pewnie przesiadłeś się na XP, a 2000 to ty chyba miałeś 5 min. albo wogóle.

A jak widze, jeszcze twój opis nad avatarem(avatar też Ci pasuje jak nie wiem co...lepszy był Kizio is XP user, co się stało?) to już wogóle jest mi żal Ciebie
Winshit hahaha ^_^

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 24.05.2003 o godz. 12:32
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2003, 12:32   #94
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
Jesteś śmieszy, nic więcej. Następny kozak co myśli, że pozjadał wszytkie rozumy. Nie potrafisz sobie dobrze skonfigurować systemu to twoja wina i na dodatek miałeś takie śmieszne problemy. Z zasady pewnie przesiadłeś się na XP, a 2000 to ty chyba miałeś 5 min. albo wogóle.

A jak widze, jeszcze twój opis nad avatarem to już wogóle jest mi żal Ciebie
Winshit hahaha ^_^
Najpierw był DOS potem był Windows 98 potem 98SE potem XP potem 2000 (4 dni) i potem znowu aż do dzisiaj XP! A w przyszłości będzie Longhorn! Windows 2000 to zdaje mi się że jeden z tych troche gorszych systemów! Dla mnie najlepsze systemy Microsoftu to Stary zawieszający się Windows 98SE i nowy najbardziej stabilny i dla mnie najlepszy Windows XP!

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2003, 12:33   #95
esem
OldBoy

esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mam prośbę do tych forumowiczów co odwiedzają ten topic: NA PRIVA!
Ja mam autentyczne problemu z win2k i potrzebuję pomocy.
Zamkną mi topic i tyle z tego będzie.
Dzięki for ALL. 8)
Stary 24.05.2003, 13:11   #96
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie zamkna - czytam teksy kizia (jakos nie wspomnial o linuksie ktory przez jakis czas roxowal) i mam polewke ze az mnie w dolku sciska - wiec nie boj sie nie zamkne - tylko troche trzeba odfiltrowac

kizo - ciapek ma 1000000% racji!
co z tego ze w2k nie widzi usb2? moze dlatego ze jest faktycznie z 2000 roku kiedy usb2 bylo nowinka a nie 2oo2 jak XP? i ze trzeba service packa zalozyc i stery do urzadzen? i ze trzeba to umiec? i ze trzeba na to wpasc?
Stary 24.05.2003, 14:01   #97
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
kizio napisa***322;(a)
...A w przyszłości będzie Longhorn! ...
hehe, a jestes tak na 100% pewny
no chyba ze do tego czasu posiadziesz sprzet-marzenie
Cytat:
Na stronie Paula Thurrotta przeczytać można bardzo ciekawą drugą część artykułu The Road to Windows Longhorn. Paul sugeruje w niej, że w następcy XP nie zostanie jednak wprowadzony nowy system plików. Longhorn obsługiwałby tylko NTFS rozszerzonego o WinFS (Windows Future Storage), który okazał się jedynie usługą działającą ponad system plików, pozwalającą zapomnieć o systemie liter oznaczających dyski na rzecz łatwiejszego dostępu do poszukiwanych plików. Co więcej - The Register pisze o tym, że Microsoft prawdopodobnie planuje wycofanie wsparcia dla FAT16 oraz FAT32, choć szczątkowa obsługa tych systemów pozostanie (jednak bez możliwości instalacji). Pojawiły się także pogłoski o wstępnych wymaganiach sprzętowych systemu. Minimalne to karta graficzna osadzona na AGP 8X lub PCI Express obsługująca DirectX 7.0, nakładanie dwóch tekstur jednocześnie i 4-poziomowe rozmycia tekstur. Zalecane to karta obsługująca magistralę AGP 8x lub PCI Express 16x, Pixel Shader 2.0, 2x2 FSAA, Bump i Environment Mapping oraz sprzętowy T&L - wszystko zgodne z DirectX 9. Parametry te sugerują, że o ile na innowacyjne zarządzie plikami prawdopodobnie przyjdzie nam jeszcze poczekać, o tyle szanse realizacji trójwymiarowego GUI wyraźnie wzrosły. Część z z nowych funkcji graficznych zobaczyć można już w artykule Paula.

źródło: www.infojama.pl

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych

Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 24.05.2003 o godz. 14:06
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2003, 16:17   #98
TOMMYx
Gość

Spokojnie Panowie, tylko spokojnie
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2003, 16:45   #99
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Hmm - no tak windows 98se sie wiesza - heh dziwne przez 3 lata na nim pracowałem i jedynym objawem było "zapychanie sie systemu" ale wieszac to sie nie wieszał

Windows 2000 - tak totalny shit - shit dlatego ze nie ma kolorowego paska zadan, łądniutkich ikonek itp a reszta to sie nie liczy wazne zeby ladny był - k***a mac jak takie cos czytam to az mnie rozsadza !

Normalne ze cos nie działa jak jest nowe a sys jest z 2000 roku - po to sa sterowniki i SP !

Nawet ten plastikowy Xp za 2 jak nie szybciej lata bedzie bez dodatkowych łatek do kosza / btw zeby XP chodził trzeba zassac sporo smieci z netu /

Wiec niech zyje kolorowy windows i Linux mastahy .....

Laser, chyba się zapomniałeś, tak ? /TOMMYx
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2003, 17:06   #100
raptor123
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.08.2002
raptor123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

Hmm - no tak windows 98se sie wiesza - heh dziwne przez 3 lata na nim pracowałem i jedynym objawem było "zapychanie sie systemu" ale wieszac to sie nie wieszał

Windows 2000 - tak totalny shit - shit dlatego ze nie ma kolorowego paska zadan, łądniutkich ikonek itp a reszta to sie nie liczy wazne zeby ladny był - k***a mac jak takie cos czytam to az mnie rozsadza !

Normalne ze cos nie działa jak jest nowe a sys jest z 2000 roku - po to sa sterowniki i SP !

Nawet ten plastikowy Xp za 2 jak nie szybciej lata bedzie bez dodatkowych łatek do kosza / btw zeby XP chodził trzeba zassac sporo smieci z netu /

Wiec niech zyje kolorowy windows i Linux mastahy .....

Kazdy ma swoje preferencje do systemu.
Dla mnie najlepszy jest Win2k.
O tym wie osoba która pracuje od dłuższego czasu na tym systemie i nie zniechąca się po kilku porażkach, ma silną wolę do przezwyciężania początkowych trudności z dostosowaniem tego systemu do swoich potrzeb (dlatego nie będę opisywał że on jest taki a taki).
Ja je miałem i przeszedłem je i do tej pory pracuje mi się na nim wyśmienicie, można go dostosować do wyglądu podobnego dla WinXP jak komuś się podoba ten z WinXP (jak ktoś ma b.duże rezerwy sprzętowe).

Zacytowałem Lasera bo ma rację i inni też mają rację i mnie też krew zalewa jak ktoś się wypowiada na temat czegoś, nie mając zielonego pojęcia o czymś czegoś nie zna lub zna tylko po bardzo krótkim użytkowaniu. Nie chciałem się wcześniej wypowiadać ale czytając niektóre wypowiedzi chciałem dodać swoje 3 grosze.
I te Rulezz jak to mnie denerwuje to

PS. Używałem krótko WinXP (jakiś miesiąc), próbowałem go poskromić ale mi się nie udało, dlatego nie mogę sie wypowiedzieć, że jest zły, może mój sprzęt był na niego za słaby miał jakieś konflikty (wieszał się kilka razy dziennie) najprawdopodobniej od karty telewizyjnej tak się działo, ale jak jej niebyło też się wieszał. I dlatego nie najeżdżam na XP'eka bo go nie poznałem dobrze ( I WCALE NIE ŻAŁUJE )
I jestem ciekawy czy jeszcze kiedyś Micro$hit wypuści system porównywalny do Win2000 chyba znajdą się osoby które się do tego przychylą

esem mam nadzieję że twoja przygoda z Win2k nie skończy się szybko

Pozdr

raptor123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2003, 20:43   #101
esem
OldBoy

Cytat:
raptor123 napisa***322;(a)
Pozdr
Tak szybko nie odpuszczę: zaczyna mi się win2k podobać: ma dla mnie zalety już widoczne w stosunku XP. 8)
Stary 24.05.2003, 21:11   #102
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
esem napisa***322;(a)
Ale co konkretnie mam zrobić? 8)
zostaw wpis system tylko ile razy mam to mowić!!! wywal usera i admina
Stary 24.05.2003, 21:19   #103
memorando
Młody żonkoś

Mam windowsa 2000 prawie rok początki mialem koszmarne ale po 7 dniu na kolanach uklęknąlem przed nim i uznalem za super a te 7 dni pierwsze to byla masakra i terż kląlem ale po 7 dniach zrozumialem jego konstrukcję ( przeczytalem resource kit) i zacząlem testować do dzisiaj go męczę szukam metodą prób i błędów dochodfzę do większej wiedzy powiem tak nawet po roku siedzenia na win 2000 po 14 godzin na dobę na nim nie wiem wszystkj9iego ale wiem jedno wolę system ktory jest naprawdę logicznyt jasny przejrzysty a win 2000 to logiczna konstrukcja każdy mechanizm jest logicznym rozwinięciem innego a win xp pracowalem 3 miechy i powiem że nie chcialbym go nielogiczny czasami i zbyt kolorowy wygląda jak system sorrki za porownanie jak konbieta po operacji biustu a biust po operacji przygniótl ją do ziemi i ona nie może oddychać taki jest win xp win 2000 zalążek projektu się pojawil w 95 nie pamiętam kiedy go skończyli ale chyba w 99 pod koniec skończyli prace nad nim z kolei win xp praca trwala o polowe krócej i jest to naprawdę system nie dopracowany zbyt krótki czas na powstanie czegoś dobrego ten xp to silikon i to wszystko
Stary 24.05.2003, 21:22   #104
esem
OldBoy

Cytat:
memorando napisa***322;(a)
zostaw wpis system tylko ile razy mam to mowić!!! wywal usera i admina
Ze wszystkich plików?
Instaluję dużo programów: wszystkie które mi są potrzebne na codzień.
Narazie wybieram opcje: Anuluj: Uznaje, że pliki zmodyfikowane przez programy są lepsze od oryginalnych: czy popełniam błąd? 8)
Stary 24.05.2003, 22:44   #105
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
esem napisa***322;(a)
Ze wszystkich plików?
Instaluję dużo programów: wszystkie które mi są potrzebne na codzień.
Narazie wybieram opcje: Anuluj: Uznaje, że pliki zmodyfikowane przez programy są lepsze od oryginalnych: czy popełniam błąd? 8)
Podaję do czego są te 3
ntldr czytaj ntloader przy odpalaniu systemu niezbędny usuniesz nie odpalisz kompa bez wejścia konsoli dlatego wywal usera admina
ntdetect też odpowiada za start systemu bez niego nie ruszysz admina usera wywal zostaw sys wpis

Twoje uprawnienia: