![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Który system jest lepszy![]() ![]() |
|||
Windows 2000 Professional |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 30.19% |
Windows XP Professional |
61 | 57.55% |
Nie mam swojego zdania |
13 | 12.26% |
Wszystkich głosów: 106. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
to i ja moze Tu cos napisze
![]() ja wiekszosc czasu na kompie spedzilem na win 98se potem czas na zmianie zainstalowalem 2k ale cos jakies problemy mialem jakie sam nie wiem od czego one ale byly zwisy...... no to instalnalem xp mam go od 30 grudnia 2002 i jest spoko w porownaniu do tego co bylo jest niesamowita poprawa ale ktory lepszy z tych systemow to ja nie wiem moge powiedziec jedynie ktory mi sie bardziej podoba i mowie xp ale to pewnie tylko z uwagi na to ze jego mam dluzej bo na 2k siedzialem moze tydzien chyba nawet dokladnie...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() |
Cytat:
![]() ![]() chcialem dodac iz mialem okazje czytac kilkanasicie a moze i wiecej Twoich postow i jestem pod wielkim wrazeniem Twojej wiedzy ![]() i jeszcze chcialem zadac pytanie co do tych kilku ostatnich linijek jakie napisales czy to ma oznaczac iz opuscisz forum ![]() mam nadzieje iz nie gdyz wtedy bedzie to wielka strata - takie ejst moje zdanie pozdro
![]() |
![]() |
#3 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
post januszp wywarl na mnie takie wrazenie ze ja tez postanowilem znalesc pare "dziur"
![]() - windows xp (konkretniej "nieusuwalny " winszajs mesedzer) gryzie sie ostro z programem odtwarzajacym tv na karcie averTV studio ("dezaktywuje" obraz/fonie)oraz z programem Lanchat (tu tylko wywala komunikat o bledzie) ![]() - winszajs xp sie czasami sam z siebie zaraz po uruchomieniu (tzn w czasie ladowania autostartu) restartuje ![]() - przy (czesto urojonych) klopotach z odczytem plyt z DVD'romow przestawia je w tryb PIO (trzeba wywalac kontroler zeby DMA wrocilo) ![]() - IE potrafi zwiesic caly system ![]() ale jak kazdy most z dziurami xp ma tez swoje +: - dziala bez formata o wiele dluzej niz 98 - do kamery internetowej/sieciowki niepotrzebuje sterownikow - dobrze radzi sobie z duzym zapasem ramu (choc bez tweakxp sie nieobejdzie) - ogolnie "ladnie wyglada" ![]() no to teraz troche dokopie 98: - duze problemy z instalacja skanerow z USB - problemy z softem do sb live!5.1 (szczegonie z DOS driver's) ![]() - czesty wysyp "denaturatu" gdy ma sie duzo programow i troche ciekawego sprzetu ![]() - >512mb ram i system wariuje ![]() - kosz ma problemy z "dziwnymi" nazwami plikow ![]() windows 2000: - "panie administratorze z czym to sie je" ![]() - mam tylko triala z PCWK takze... big minus ![]()
![]() |
#4 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
2. Mi się tak nie robi! To już musi być twoja wina (lub sprzętu) i nie winszajs tylko Windows! 3. Mi także się tak nioe dzieje DVD chodzi pięknie! To też albo wina sprzętu albo twoja! 4. Prawda... ale da się z tego wyjść! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
dodam jeszcze do wyżej wymienionych minusów XP (o nie których nie wiedziałem) jeszcze:
- dziura w wersji XP home (związana z prawami użytkowników) umożliwiająca dostęp nie upoważnionym osobą do kompa oraz kilkanaście innych dziur (także w wersji XP prof) związanych "multimedialnośćią" XP (tak jakby wcześniejsze wersjenie win. były by nie multimedialne he he he) - brak wiekszej ilości możliwoSci konfigurowania uprawnień użytkowników tylko 2 opcje: administrator, użytkownik (2000 - jest ich kilka np. użytkownik, Użytkownik zaawansowany, operator kopi zapasowej,obcy - naprawde minimalne uprawnienia itp.) a tak poza tym win. XP ma nr wersji 5.1 (win 2000 wersja 5.0) - to coś chyba trochę mówi o tym "nowym fenomenalnym systemie" moim skromnym zdaniem win XP to taki "polukrowany" i wygładzony kosmetycznie Win. 2000 prof. (ach te kolory i przezroczyste ikony) jeśli chodzi o instalację nowych urządzeń (że winXP wykrywa prawie każde) to w win2000 również nie ma problemów i wykrywa w 95 procentach - te 5% to wyjątki . Konfiguracja,konserwacja i zarządzanie - narzędziami "zawartymi fabrycznie" w systemie to lepszy jest win 2000 (ciut wiecej opcji i prog.). Jeżeli ktoś stawia na bezpieczeństo !!! (oczywiście z produktów Microsoft-u) to win 2000 (dostał jako jedyny wyrób microsoft-u jakiś b. ważny europejski certyfikat bezpieczeństwa). na razie tylko tyle pozdr. k P.S. i taka mała dygresja dlaczego użytkownicy XP - przynajmniej na tym forum Używają wersji prof. moim skromnym zdaniem w domu w 98% (no chyba że ktoś administruje domową sieć lan lub tym podobnym) wystarczy wer. Home czyżby chcą w ten sposób jakoś się podbudować (oczywiście moi znajomi postępują podobnie ver. prof. to "coś" a wersja home to dla początkujących) nawet jeżeli jest się tylko normalny UZytkownikiem kompa taka swoista podbudowa swojego "ego" ? sory jeżeli kogoś uraziłem, ale jestem ciekaw dlaczego tylko i tylko prof. a nie v. home. p.s. 2 a tak poza tym ja bym postawił na wer. NT 4.0 z SP6a (jeżeli by obsługiwał USB) u mnie w pracy pracują po 4 lata bez reinstalacji i nie ma żadnych problemów z pracą na stanowisku komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
Nowięc kizo JAKIE to pliki ? |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() GOLOMB, a wiesz moze czy jak uzyje TwekaXP do wywalenia Messengera, to jesli co to moge go przywrocic do zycia ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
problem z tym ze IE zawiesza system mozna rozwiazac bardzo prosto ...
![]() wystarczy sie dostac do pulpitu albo jakis sktor klawiszowy utorzyc do ponizszego pliku DX9 ... przynajmniej u mnie (nie wiem czy to wina k.graf) na xp opoznia otwieranie okieneek ... czego na 98 nie ma
![]() |
#9 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Oczywiscie ze XP Pro ale tylko z SP1... jeszcze themes Sentinel
i na inny go nie zamienie... ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
C:\WINDOWS\inf\sysoc ![]() Wchodzimy do pliku sysoc i usuwamy wszystkie słowa "hide" i "HIDE" z linijek. Następnie zapisujemy zmiany w pliku i wchodzimy do "Dodaj lub usuń programy". W tym momencie widzimy na liście plików, które możemy odinstalować, także Messenger'a. Odinstalowujemy i po sprawie. Żadne tweak'ery nie są do tego potrzebne. 8) |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
a ja znalazlem inny sposob na pozbycie sie messengera
wszlem w preferencje i ustwailem zeby mi sie niewlaczal przy starcie i mam firewall ktorym zabronilem dostepu do internetu messengerowi
![]() |
#13 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
mi po usunieciu wyrazow HIDE pokazalo mi sie m.in. to co widac na zalaczniku ![]()
![]() |
![]() |
#14 | ||||
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie sie zdaje czy Bill wypral mozg kiziowi i wsadzil tam Windowsa 3.11 albo innego DOS'a..... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |