![]() |
Może spróbuj innego buildu :)
|
Cytat:
|
uzywam na win2k3sp1 (integra firmowa zrobiona przez MS, wersja ang) mpc i dziala
moze masz Ormi stara wersje? |
Mozna probowac wykorzystac wbudowane mechanizmy kompatybilnosci... czyli kilnac prawym klawiszem myszy i wybrac zakladke z odpowiednim systemem... jednak to nie zawsze sie sprawdza jesli jakis program nie chodzi to nie i juz... poszukac zamiennika
ja mam tak np. z windows media clasik, w win 2k3 bez sp1 chodzil, a po zintegrowaniu sp1 juz nie chodzi i nic nie moge na to poradzic co do innych zastosowan, jesli juz na mus potrzebuje jakiegos oprogramowania, ktore nie dziala pod windowsem uzywam virtual PC i zainstalowanego na nim windowsa 98 SE |
win 2003 ma tylko wersje serwerowa.
wiekszosc programow, ktore nie chca sie INSTALOWAC na 2k3 mozna przerobic programem ORCA [edytuje sie wpisy w plikach msi] - tam jest najczesciej po prostu zablokowany, razem z 98 i 95 jesli program nie chce sie odpalac, wtedy jest gorzej, jest program, ktory podmienia identyfikacje na 2000/xp, problem w tym, ze nie jest to tak jak sie niektorym wydaje prosta i mala zmiana w rejestrze. stawia to system do gory nogami a zmiana w ~polowie przypadkow nie jest odwracalna, znikaja niektore funkcje 2k3. wlasciwie, jesli ktos jest gootow pracowac na takim kastracie to nie powinien 2k3 instalowac. lepiej xp. |
mialem taki tweaker ktory umozliwial to i pare innych zeczy (np zdjecie timebomb z wersji testowej i przerobne z server na homestation kilkoma klikami)
ale nie polecam i sam skasowalem program, bo po przerobce sys mi nie wstawal twierdzac ze zly numer seryjny i nie dawal mozliwosci jego zmiany :| |
Windows 2003 server -> professional -> home
Witam.
Ma ktoś może pomysł w jaki sposób można zmienić rozpoznawanie W2k3 przez różnego rodzaju soft, tak żeby przedstawiał się nie jako wersja serwerowa, ale professional, albo home? Może jest do tego jakiś program? Pozdrawiam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:39. |