![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
| Zobacz rezultaty głosowania: Jaki polecasz system ? | |||
| Windows |
|
34 | 75.56% |
| Linux |
|
11 | 24.44% |
| Wszystkich głosów: 45. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Zaznaczyłem linux chociaz siedze na windzie. Na linuchu (debian) swego czasu zjadlem zeby probowajac odpalic serwer dhcp dalsza zabawa konczyla sie formatem i ponowna instalacja (ktorego dnia chyba nawet z 5 albo i 6 razy). Ale mimo wszystko staram sie powoli przesiasc na jakiegos linuxa. Jakos specjalnie nie gram a jak juz to w q3 albo mohaa a do pisania i siedzenia w necie nic lepszego za free nie dostane - i to jest najwiekszy plus linuxa - jego darmowosc - jego upowszechnienie bylo by tez zbawienne dla reszty bo moze wtedy pare firm (a zwlaszcza jedna) opamietaloby sie i ich systemy/programy beda dostepne po normalnych cenach
Druga sprawa ze tak na prawde kazdy system wymaga posiedzenia nad nim - linux wymaga tego od poczatku winda niestety nie. Mowie niestety bo czesto mam przypadki Majonez ratuj cos mi nie dziala - a wszystko przez to ze kliknac next kazdy potrafi - gorzej jak pozniej trzeba wejsc w opcje lub przeczytac helpa - to juz za duza filozofia. A tak na marginesie mialem w2k3 triala i pewnie mialbym do tej pory ale jedna blaha rzecz spowodowala ze bez mrugniecia okiem zrobilem formata i wrocilem do xp - w 2k3 (bodajze trial to wersja enterprise) nie przewidzieli obslugi irdy - jest milion innych ******* egzotycznych sterownikow itd ale nie ma irdy - bo pewnie jest niebezpieczna dla systemu - tylko dlaczego w pozostalych dwoch wersjach jest (a przynajmniej wyczytalem ze jest) - na swoim xpeku mam taka sama stabilnosc jak w 2k3 (kwestia odpowiedniego dostrojenia systemu - zreszta nie wiem czy nie mniej z tym roboty niz z dodaniem "multimediow" do 2k3) fakt 2k3 jest szybszy itp ale ja jestem cierpliwy ![]() a teraz spadywuje spac bo ledwo zyje po calym dniu robotania dobrej nocy
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Gość
|
mam ten dylemat od dawna - niestety nie ma zlotego srodka
|
|
|
#33 |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Ja chcę linuxa ale niemogę zmienić tego cholernego adresu mac w mandarynie 10.00
|
|
#34 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Wybrałem Windows: mam dobre zdanie o 2k i XP.
Linux mnie korci ale potrzebuję w domu drugiego kompa aby poeksperymentować. 8)
|
|
|
#35 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Oj nie. Na pewno są tutaj i pzeciwnicy i zwolennicy obu systemów. Ja znam obydwa. Częściej jednak używam win98se bo na nim chodza mi wszystkie progamy do fonów.
Ten temat jest podobny do AMD vs Intel lub ATI vs nVIDIA |
|
|
|
|
#36 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja zaznaczyłem Linuxa, a czemu a bo tak
Linux ładniej wygląda aniżeli Windows
|
|
#37 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() takie wykopaliska Robisz jak na krakowskim rynku...
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A wykopaliska trzeba robić, nie można zapominać o starych tematach
|
|
|
#39 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
o moj boze, 3 temat na offtopie patrze i 3 odkopany przez mgita? cos z Toba nie tak?
Ale skoro juz odkopany, to czy dalej trzeba 2k3 przerabiac zeby byl do giercowania? czy sa juz jakies modyfikowane genetycznie?
|
|
#40 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Może temat jest odkopany ale wart uwagi. Bo napewno dużo się zmieniło od ostatniej wypowiedzi
![]() Jeżeli chodzi o system operacyjny to mam na kompie WindowsaXP SP2 + najnowsze łatki i Ubuntu Linux 5.04. @mgit coś czuje ze niezłą miałeś impreze ![]()
|
|
#41 |
|
Wasz Pan i wladca
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
eee to zalezy do czego ten system ma sluzyc.. ja uzywam win2003 i jestem z niego zadowolony... jak na jeden z nielicznych systemow microsoftu
|
|
|
|
|
#42 |
|
Straszny Podstronkowy
Data rejestracji: 27.07.2002
![]() |
win
Co do wykopalisk, to słuszne jest drążyć temat Lin vs. Win. Moje doświadczenie wskazuje, że na razie panaceum jest stosowanie obydwu. Spróbujcie np. pod Linem skonfigurować modem ADSL pracujący na USB u innego dostawcy niż TP...lub Netia. Powodzenia, a jakby się udało to chcę być pierwszym który się o tym dowie
Sztanc
|
|
#43 |
|
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Dom - Windows XP + Suse
Praca - Suse + Windows Server 2003
![]() |