Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.04.2004, 11:13   #1
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dylematy z zakupem klawiatury

wuitam. nadszedl dla mnie zcas wymiany klawiatury na nowa, poniewaz moja obecna(jakis no name smart keyboard) sie powoli rozlatuje. choc i tak jetsem z niej bardzo zadowolony, bo wtrzymymala ponad 2,5 roku ciaglego klepania(obliczylem ze ok 25 milionow klawiszy bylo do tego czasu nacisnietych ) ale zaczely sie juz klawisze sypac, ruszaja sie juz na boki z "wyklepania", "enter" i spacjaczyli najwiecej uzywane klawisze to juz nawet nie mowie,ale przy glosnej muzyce wpadaja w rezonans i brzacza
dlatwgo przydala by sie nowa,lecz tyle tego jest w sklepach ze nie wiem co wziac, a mam pewne wymagania co do nowej.

1. dluga spacja(tzn nie taka na 3 cm)
2 . dlugi backspace
3. duzy enter
4 co chyba najwazniejsze musi byc cicha, tak zeby nie bylo slychac az tak bardzo tego klepania.( widzialem kilka takich jakby od spodu mialy w klawisach jakies amortyzatory lub nie wiem, gume jakas, bo nie slychac prawie wcale dziwieku udzrzania w klawisze. i nie byly to jakies extra multimedialne, tylko zwykle .niestey nie pamietam nazw)
5. cena nie moze byc duza. najlepiej jesli by to byla jakas z tanszych klawiatur

ogladalem sobie conieco i mediatechy sa calkiem fajne a nie za drogie ale czy wytrzymale? ma ktos z was jakies doswiadzcenie z klawiaturami?
aha, klawiatury Chicony mnie nie za bardzo przekonuja.mialem stycznosc z nimi kilkakrotnie i nie przypadly mi do gustu jakos.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.04.2004, 12:12   #2
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Moja standardowa dzialala przez 3 lata no i sie rozleciala (ten sam komuniakt ) i kupiłem niedawno tracer'a za 39 zeta .... czarna, dluga spacja krótki Backsapce (przyzwyczaijlem sie do krotkiego ) jest w miare cicha i ma jakies wybajeżone dodatkowe klawisze na górnej częsi ale i tak nie używam. Na czarnym bardziej widac mi teraz brud ale jakos przezyje
PS. Jak juz wymieniasz klawiature to wymien myszkę na jakąś optyczną. Ja tak zrobiłem - jak wwymieniam klawiature to i mysz ale nie na odwrót

Ostatnio zmieniany przez MacGyver : 02.04.2004 o godz. 12:14
MacGyver jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 13:00   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hej!
Mam Mediatecha MT137 od grudnia zakupiona wtedy za niecałe 40 zł.
Jest ok, dobrze się pisze, klawisze nie latają na boki i nie robię dużo literówek jak na innych klawach na których uda się wcisnąć dwa przyciski na raz, albo w nietakiej kolejności. Ogólnie łatwo się na niej pisze.
Dodatkowe klawisze te najpotrzebniejsze bez zbednych bajerów, podpureczka pod nadgarstek
Klawisze fajnie chodzą, choć nie są już tak świeżutkie, ale klepana jest ostro.
Ogólnie ocena pozytywna jak na tą cenę.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 14:46   #4
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam od 4 lat chicony model kb7903 (wygieta) i nie potrafie pisac juz na innej klawce (tzn jak musze to pisze ale zajmuje mi to 2-3 razy wiecej czasu i powstaje masa literowek)

mimo wszystko polecalbym ci kupienie jakiegos logitecha - porzadne klawki tego producenta bez jakis 100 dodatkowych durnych multimedialnych przyciskow mozna kupic juz za ok 40 zl - proste maja gora kilka dodatkowych przyciskow i sa bardzo ciche i chociaz nie sa wygiete to jednak milo sie na nich pisze

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 15:05   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
ja mam od roku Logitech Internet Keyboard BLACK i moge z czystym sumieniem polecic - tylko maly enter
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 15:39   #6
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie wiem czemu ale nowe "zbajerzone" klawiatury mi się nie podobają ...ehhhh wolę takie standartowe ...teraz co mam to BTC ...wczesniej SAMSUNG ...a jeszcze wcześniej ...któż to wie
Stary 02.04.2004, 15:48   #7
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
ja mam od roku Logitech Internet Keyboard BLACK i moge z czystym sumieniem polecic - tylko maly enter
pozdro

posiadam ten sam model co Smartek !! moge polecic, tylko ze ma mały enter. jest super cicha !! mam ją od Lutego 2003 czyli ponad rok. Powoli widze pierwsze przetarcia klawiszy, ale klawiatura jest dalej idealna !!

naprawde cicha i przyjemna .. POLECAM !!

pzdr sayan_ssj

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 16:11   #8
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jedyne co się Microsoftowi kiedykolwiek udało to klawiatury. Właśnie dlatego polecam klawiaturę Microsoft Internet Keyboard. Sam taką mam i pisze się na niej po prostu wspaniale. Po przesiadce z Media-techa jakoś tak nagle przestałem robić literówki i w ogóle teraz szybciej i sprawniej piszę. Niewątpliwą zaletą tej klawiatury jest długa i szeroka spacja i długi, standardowy backspace. Co prawda enter jest mały, ale już się dawno do niego przyzwyczaiłem. Posiada również dodatkowe klawisze używane głównie w internecie, tzn. back, forward, stop, mail, search, favorites, web/home, poza tym jeszcze jest my computer, calculator i sleep
Stary 02.04.2004, 16:26   #9
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
rowniez bazuje na produkcie microsoft. oprocz klawiatury mam jeszcze ich myszke co ma przyciski back i forward na sobie, super sprawa i bardzo przyspiesza nawigacje netu...
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 16:34   #10
przemas
wafel

Data rejestracji: 06.12.2000
przemas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez shuma02
...myszke co ma przyciski back i forward na sobie, super sprawa i bardzo przyspiesza nawigacje netu...
tez mam taka musz [logitech] ale w ogole nie korzystamz tych przyciskow. od tego w operze jest kombinacja lewego i prawego przycisku
przemas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 17:00   #11
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tez posiadam logitecha. zestawik klawiatura na przewodzie z nadajnikiem wbudowanym dla mychy optycznej
nawet nie wiedzialem ze takie cosik moze byc wygodne.
no i klepiac w logitecha, wiesz w co klepiesz. czujesz to "cos" pod opuszkami palcow.
nie zaluje zakupu.
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 17:55   #12
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
najnowszy nabytek

keyboard i mysza

Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 12:54
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 18:01   #13
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Zorg, jezoo.. MX 900 + jakas super klawa...
nagryware dvd tez masz - skad masz na to wszystko $$ ?
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 18:10   #14
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
z ciezkiej pracy !!!

http://www.logitech.com/index.cfm/pr...CONTENTID=7153

Ostatnio zmieniany przez zorg : 02.04.2004 o godz. 18:13
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2004, 18:12   #15
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zorg ...normalnie kosmos ...Klawiatura dla pająka ...

Twoje uprawnienia: