![]() |
nie zgodze ze to samo - funkcjonalnie sa to systemy podobne (dla uzytkownika domowego - wiadomo ze 2k3 ma funkcje serwera), ale jednak roznica szybkosci dzialania progsow pod tymi systemami jest znaczaca na kozysc nowszego
choc oczywiscie zalezy to od posiadanego sprzetu i sposobu uzytkowania kompa czy roznica bedzie wieksza czy mniejsza ;) |
Cytat:
teoretycznie 2003 jest systemem serwerowym, wiec sporo funkcji workstation ma domyslnie wylaczonych (oczywiscie w tej chwili jest juz wiele opracowan jak z niego zrobic workstation) w praktyce wyglada to tak, ze jak juz go sobie zainstalujesz i przerobisz na troche bardziej 'stacjo-roboczy', to w codziennym uzytkowaniu nie zauwazysz wiekszych roznic pomiedzy nim a XP (bo to wlasciwie nowsza wersja Windowsa XP - nowsze wersje programow, bibliotek, sterownikow) chociaz jakby sie tak blizej przyjrzec, to ma troche nowych rzeczy teoretycznie bardziej stabilny i bezpieczny (bo to przeciez serwer), ale jak wlaczysz lune, zainstalujesz kilka gier i jakichs dziwnych programow, to bedzie to samo, co XP |
Nie wiem chyba sie jednak przezuce ale na win 2003 pl !!
|
Według mnie warto przejść na 2003 w Windows XP jest problem z autorun (przynajmniej umnie) A w 2003 pełny wypas.
Windows Server 2003 SE ist sehr gut ! |
dolanczam sie do pytania!! mam dylemat czy warto przechodzic na 2003!!??wart??
|
To XP to wersja standart czy full wypas. I co polecacie instalować. Zostać przy XP czy 2003 ?
|
Banalnie ;) Instalujesz XP na jednej partycji a potem 2003 na drugiej i gra i buczy :D Ale to chyba jak zakup tego samego auta w wersji standart i full wypas ;)
|
Jak ?:D
|
mozesz :)
|
Windows XP i 2003 ?!
Witam. Czy moge posiadać te 2 systemy operacyjne. Proszę o pomoc ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:06. |