![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ja nie rozumiem, dlazego na moje platne konto e-mail przyszedl dzis taki oto spam:
Witamy z helion.pl, To jest kupon rabatowy, który wykorzystasz podczas zakupów w księgarni internetowej helion.pl. Możesz odliczyć kwotę 5 zł od wartości zamówionych książek lub pokryć nim koszty pobrania pocztowego. Numer kuponu to: A1G26A11-5V76E5ds mam przekierowanie - forward z konta e-mail na forum, gdzie splywa mi cala poczta... ale z tego co mi wiadomo spam jest juz nielegalny w naszym kraju... na swiecie tez sie z nim walczy... oczywiscie powiadomilem o calej sprawie mojego providera, zobaczymy co dalej. A tak swoja droga jesli te ksiazki beda mnie naprawde interesowaly, to bez kozery to pisze... zainteresuja sie nimi samodzielnie pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 03.03.2004 o godz. 11:53 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Cytat:
Też dostałem coś podobnego z Helion'u. Nie jesteśmy *****ami, ze trzeba nam pisać co powinniśmy przeczytać lub co kupić. Spam zawsze zniechęca mnie do rzeczy które reklamuje, tak samo jest i w tym przypadku. pozdro
![]() |
![]() |
#3 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Cytat:
na konto ...@aster.pl, jest to konto darmowe, ale udostępnione w ramach pakietu internetowego za który się płaci, to chyba pierwszy jako taki spam, który przyszedł na to konto do dwóch lat.
e-m@il Ostatnio zmieniany przez Patrixs : 03.03.2004 o godz. 14:54 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Poza tym sprawdz czy nie masz forwarda poczty z innego bezplatnego konta, aliasu. Zastanow sie czy nie kupowales czegs w helionie i czy nie brales udzialu w jakims konkursie gdzie Helion sponsorowal nagrody.
![]() |
![]() |
#6 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, to mila promocja, mi by sie przydala, dziekuje za numerek kuponu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Ormianim mozesz wyjasnic na jakie konto dostales te poczte!!!
Z tego co wiem w Helionie wyglada to tak: 1. rozsylama maile reklamowe na konta bezplatne np o2.pl, onet, chip i pare innych 2. rozsylaja poczte do osob ktore cos u nich kupily i nie zastrzegly, ze nie chca dostawac informacji o nowych promocjach
![]() |
#8 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
A bardzo chetnie pomoge wyjasnic te sprawa i jezeli to konto jest platne to poprosze o sprawdzenie w jaki sposob trafilo na liste osob powiadamianych o promocjach.
![]() |
#9 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Wyjasnilem w Helionie kilka spraw:
1. Wysylaja maile reklamowe na bezplatne konto - ostatnio byly to o2, chip, interia, onet, wp. Taka poczta nie ma w stopce informacji o tym, ze mozna z niej zrezygnowac i jezeli trafial na konto platne to na 100% jest to forware z innego konta bezplatnego. Sprawdzcie dokladnie 2. Helion wysyla rowniez mailing na swoja baze kont e-mail i jezeli ktos dostanie poczte w stylu jaki podal Ormianin i bedzie ona zawierac w stopce informacje o tym jak sie wypisac z tej bazy. To znaczy to, ze dany adres jest w bazie Heliona. Postepujac zgodnie z instrukcja mozna sie z tej bazy wypisac i maili nie bedzie. Do tej bazy mailingowej Heliona mozna trafic na kilka sposobow: - robiac zakupy na helion.pl lub u ich partnerow (np na CDRinfo.pl) - biorac udzial w konkursach gdzie helion sponsorowal nagrody - ktos zrobil psikusa i was dodal Skoro juz sie pojawilem w tej wypowiedzi to dodam jeszcze, ze nie ja sprzedaje ksiazki w Helionie i nie ja wysylam maila reklamowe. NIe bardzo rozumiem kontekst w jakim sie tutaj pojawilem bo to tak jakbym napisal, ze dostalem dzisiaj spam o powiekszaniu penisa albo kupnie viagry i pewnie to bedzie wina XXX ktory w jakims tam topicu wypowiedzial sie na temat zwiazany z wielkoscia penisa.
![]() |
#10 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
jaka szkoda, ze nie napisales dokladnie tego, co na pewnym forum na ten temat, ze jest to sprawa BD, bo odkad kieruje CDRinfo.pl to dzieja sie takie rzeczy - kompletna bzdura!! @Sid zauwaz, ze nie dostajesz kazdej reklamy na kazde konto tlenowe. Ktos kto zamawia reklame np w o2 zyczy sobie wyslanie jej do okreslonej liczby adresatow i tyle. Nie wiem, na jakiej zasadzie sa oni wybierani, ale domyslam sie, ze losowo. Btw, mozesz mi pokazac, gdzie w nowym konkursie wsrod sponsorow wymieniany jest Helion? Jakos ja, ani kilka innych osob nie mozemy tego znalezc. @grzeniu Mialem nie komentowac Twoich insynuacji, ale jednak skomentuje... 1. CDRinfo.pl nie bylo ani nie bedzie przez nikogo sponsorowane, Moze sie zdziwicie, ale jest to malo dochodowe zajecie. 2. Oczywiscie jak zwykle sprawa Helionu... Nie wiem, dlaczego twierdzisz, ze tresc naszego serwisu staje sie trescia nieobiektywna. Nie bylo recenzji zadnej ksiazki - wtedy na pewno stwierdzilbys, ze jestesmy nieobiektywni. Nic poza programem partnerskim nie mamy z Heliona - a w PP mozesz nawet sam brac udzial. 3. To co mnie najbardziej wkurzylo - NIKT NIE UDOSTEPNIAL ZADNEJ BAZY ADRESOW E-MAILOWYCH!!!! @wszyscy wydaje nam sie, ze od jakiegos czasu cos sie zaczelo dziac na serwisie. Dostajecie jeden test tygodniowo, jeden artykul tygodniowo, sporo newsow itd. Wielka szkoda, ze jest grupka osob, ktora rozsiewa takie plotki, ze krew zalewa. Ale w sumie nie dziwi mnie to - taka mentalnosc Polaka. PS: Dziekuje pewnej osobie, za wskazanie linka na pewnym forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() jedyna prawda to taka ze faktycznie dostalem reklame helionu na konto prywatne, ktore jest "wielka tajemnica" strzezone i calkowiecie prywatne wrecz skrywane przez moja osobe... wydawalo mi sie ze zna je jedynie bardzo waska grupa osob, dlatego tez rano spienilem sie ze zlosci ze oto ni stad ni zowad, dostaje reklame na cos co jest "moja perelka"... w kazdym razie, reklame skasowalem i o calej sprawie zapominam a biorac pod uwage to ze ustawilem sobie forward z pewnego komercyjnego konta... mozliwe jest, ze zwyczajnie reklama inteligentnie sie przekierowala... nie chce juz w to wnikac,... gdybym mogl chetnie skasowalbym topic, za wir zlej energii Rozmawiajac dzis prywatnie z BD doszedlem do wniosku ze wiele w naszym zyciu zalezy od sposobu postrzegania - od przyslowiowych wielobarwnych okularow, ktora stale kazdy z nas nosi. Niektorzy ludzie dostrzegaja tylko to, co jest negatywne. Inni znowoz nosza rozowe okulary i marza o wspanialej przyszlosci. A majac pozytywne nastawienie do zycia postrzegaja obecne realia takimi, jakie sa i akceptujac wszystko inne co nawet wg nich nie miesci sie w normatywnosci spoleczenstwa w ktorym egzystuja. Coz kazdy jest kowalem swojego losu. A ja nie zamierzam sie bawic w formie dopingujacych sugestii pelnych zarozumialstwa przeswiadczeniem o posiadaniu boskiej laski udzielania wlasnych odpowiedzi. Dzis oto popelnilem dwa kardynalne bledy, ktore koncentruja sie w subiektywnym postrzeganiu specyficznych doznan moralno-estetycznych, musze wiec uznac, ze wartosc zycia ludzkiego w najprostrzych przejawach zalezy od obiektywnej interpretacji - czy to poetyckiej, czy religijnej, czy filozoficznej. Rozgraniczanie tych wszystkich form nie ma sensu.
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 03.03.2004 o godz. 19:46 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Team Member
Zlotowicz
Cytat:
![]() ![]() Co do spamu, mojego konta mailowego @cdrinfo tez nigdzie nie podaje, wisi sobie tylko w Kontakt na glownej i poza tym uzywane jest tylko do korespondencji. Nie wspisywane na zadne newslettery, listy itd, a mimo to, co jakis czas dostaje maile ze spamem ![]() Szkoda, ze jest pewna grupka osob, ktore bardzo staraja sie zepsuc atmosfere wokol CDRinfo. Jak widac niektorzy sa niekiedy na to podatni (jak sam przyznales ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ad2. Nie twierdze ze tresc serwisu juz stala sie nieobiektywna, tylko ze tak predzej czy pozniej sie staje. Ciesze sie ze pilnujecie poziomu i niezaleznosci, oby pozostal on niezalezny i byl profesjonalny. Jestem z wami dlugo i zalezy mi na tym, jednak martwia mnie ostatnie zmiany ktore uwazam za niekorzystne. Ad3. Rozumiem ze cie to wkurzylo, ale niestety dla zwyklych odbiorcow tak to wyglada. Napisalem tylko ze na to wyglada. Wiekszosc ludzi ma skrzynki za free na onecie, interii, o2 itp ale jednak spam dostali na adresy podane na tym forum. Wiem jak dziala mechanizn wysylania spamu (jak Bartek wyzej pisze) i mozliwe ze tak wlasnie bylo. Twoje dementi przyjmuje do wiadomosci. Dopiero co ten nieszczesny Helion byl na tapecie, moze dlatego ludzie sa przeczuleni. PS Nie nazywaj (cie) prosze tego insynuacjami, ani ja nie jestem psem ogrodnika. To co napisalem, napisalem "tam" bo tutaj tego watku chyba jeszcze nie bylo a poza tym tutaj zle sie patrzy na krytyke. No i nie mam zadnych osobistych uprzedzen do Bartka, ani sie nie znamy ani sobie nie zaszkodzilismy. To tyle... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Od finansow CDRinfo wara bo ja do twojego portwela nie zagladam. EOT Cytat:
EOT Cytat:
EOT
![]() |
![]() |
#15 | |
Team Member
Zlotowicz
Cytat:
Info o promocjach dnia Heliona zamieszczalismy sami z wlasnej woli, nikt na nas presji nie wywieral nikt nic nie sugerowal. Nie jest tajemnica, ze po publikacji takich newsow wzrasta sprzedaz. Za zarobione w ten sposob pieniadze chcielismy raz w miesiacu losowac jakies nagrody, no ale jak niektorzy nie moga zniesc pojawiajacego sie co jakis czas newsa, to chyba nic z tego... Co do drugiego punktu prosze o jakies szczegoly, co konkretnie Ci sie nie podoba. Wydaje mi sie, ze przez ostatnie 2 miesiace zrobilismy wiecej, niz caly poprzedni rok. Sporo jest zmian niewidocznych dla Was, jednak niesamowicie pochlaniajacych czas. Bez przerwy ulepszamy serwis od strony technicznej, Misiek i kilka osob spedzili ponad tydzien, zeby dostosowac nowe forum do Waszych wymagan. Nie widze niczego, czym reszta by sie roznila od tego co bylo poprzednio. Cokolwiek bym jednak nie napisal, to wydaje mi sie, ze i tak demagogia pewnych osob zwyciezy, wiec na tym zakoncze swoje wypociny. I na koniec... bardzo chetnie sluchamy krytyki, pod warunkiem, ze jest to konstruktywna krytyka, jakies sugestie, co moznaby zmienic, a nie jakies jazdy, ze odkad ten czy tamten zajmuje sie serwisem, to dzieja sie zle rzeczy. To naprawde nie motywuje. Pozdrawiam i przepraszam, jezeli Cie urazilem w ktoryms miejscu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|