![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.10.2002
![]() |
Do niedawna mialem plyte glowna ecs k7vza
teraz mam transcenda i wszystko chodzi ok poza jedna sprawa... na ecsie win urucyhamial sie po 6 paskach niebieskich a teraaz jest ich od 20 do 30 !!! co jest nie tak?? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Mam XP i ECS K7VZA, ale nie przypominam sobie niebieskich pasków podczas uruchamiania.
Co masz dokładnie na mysli ? |
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
mialem ecs'a teraz mam inna plyte glowna
chodzi mi o te paski ktore sie przesuwaja przy uruchamianiu windowsa tuz przed wejsciem do samego interfejsu graficznego mialemich 6 mam ponad 20 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Gość
|
Cytat:
Wszystko zależy od konfigu systemu, tak mi się wydaje. Ale czy to taka duza różnica czasu ? 5-8 sekund ? A użyłeś po instalce programu BootVis ? |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
nigdy go nie uzywalem az do wczoraj ale on nic nie pomaga....
ciekawi mnie czy czasami cos sie ze sprzetem nie dzieje... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a nie masz czasem nieskonfigurowanej sieci ? ja mam i modem i sieciówkę i jesli sieć jest nieustawiona to ta cholera zwana winxp duuużo dłuzej się uruchamia bo namiętnie
szuka innych złomów mimo iż nie jest podpięta nigdzie poza modemema co do bootvisa to pozwoliłes zoptymalizowac start i czy czasem pliku pagefile nie czyści Ci winda na starcie ? bo jak tak to to ciutkę musi potrwać i dlatego można to tak ustawić aby robił to przy zamykaniu a teraz fundamentalne pytanie a bios dobrze ustawiłeś i skonfigurowałes usługi w xp bo winda powinna Ci się uruchamiać w mniej niz 30s i niewazne jaka płyta
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
bios napewno dobrze ustawilem SAM
widnows takze jest ustawiony na maximum swoich mozliwosci na ecsie chodzilo niezle a tu inna plyta glowna i nie wiem co jest |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
a z tego co napisałeś to windę optymalizowałeś pod ecs a masz już inny kawałek hardware pozdro
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
wiesz ja troche mysle i po kazdej zmianie sprzetu instaluje od nowa windowsa stery najnowsze sciagam i jezeli moge to bios aktualizuje wiec zupelnie z tej strony nie jest nic zle
co do optymalizacji to napisalem ze na ecsie nie bylo problemow a na tej nowej plycie glownej probowalem juz wszystkiego wlacznie z bootvisem i dupa |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Gość
|
I masz to samo zainstalowane oprogramowanie co wcześniej ?
Może coś nowego wrzuciłeś? A może to wina sterów? Zainstalowałeś jakieś stery w wersji beta? A BootVis optymalizuje system i to całkiem nieźle. Myślę, że problem tkwi albo w konfigu systemu albo samego biosu. Sprawdź jeszcze raz wszystko. |
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzieki
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Musztarda
Data rejestracji: 10.03.2002
![]() |
Ja zadam bardziej proste pytanie... moze oczywiste ale jednak, czy po zmianie plyty przeinstalowales system? jak nie to przeinstaluj i wszystko bedzie z hulac.. windowsy nie lubia jak im sie plyty zmienia a je zostawia na lodzie
|
|
|
#13 | |
|
Gość
|
Cytat:
![]() Chyba, że co drugi Ci się wyświetla :-D Matteosx już o tym pisał. |
|
|
|
|
#14 |
|
Musztarda
Data rejestracji: 10.03.2002
![]() |
heh faktycznie ale wafel ze mnie :-D
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
CZY ZNASZ KOMENDĘ DO xp :GPEDIT.MSC
JAK JĄ WPISZESZ W POLU URUCHOM TO DOSTANIESZ SIĘ DO MENU PEŁNEGO KONFIGURACJI I WTEDY MOŻESZ JUŻ WSZYSTKO ZROBIĆ :cool:
|
![]() |
|
|