![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Pytanie o odbitki (na konkurs :))
no więc: "Odbitki FOTO na prawdziwym papierze fotograficznym są: bardzo trwałe, zielone czy może niebieskie?"
Pytam się was dlatego że widziałem już zielone odbitki zdjęć więc już nie wiem ale wydaje mi się że będzie to odpowiedź 1. Sorry jeżeli to głupie pytanie (a takowym się okaże). |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Mi też się wydaje że odpowiedz 1. Pozdro
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czekaj, bo albo ja źle czytam, albo to pytanie jest wyjątkowo kretyńskie... Co to znaczy niebieskie? Zielone?...
Ich trwałość jak również odcień zależy od klasy i rodzaju papieru.. Mogą być trwałe (ale też nie przesadzajmy, że tak bardzo... to z kolei w dużej mierze zależy od tuszu), ale też mogą mieć różne dziwne przebarwienia.. Ponieważ jednak, jak sądze jest to konkurs organizowany przez jakiegoś producenta papieru (pewnie HP...) to zaznacz odpowiedz 1, bo to jedyna, która może być (poliltycznie ![]()
![]() |
#4 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Podobno nie ma głupich pytań, ale:
1. "Bardzo trwałe" to pojęcie względne. Jestem przekonany, że w porównaniu do płyty czy HDD są dużo mniej trwałe. 2. "Zielone" czy "niebieskie" - zależy od zdjęcia i wykonania odbitki. Np. zdjęcia zrobione pod wodą bez lampy będą hmmm..., taki niebieski kolorek z domieszką zielonego. 3. Co to jest "prawdziwy papier fotograficzny"? Reasumując - zarówno wszystkie odpowiedzi mogą być dobre, albo i wszystkie złe. Pytanie jest tendencyjne i jeżeli od niego coś zależy, to oceniający może uwalić kogo chce ![]()
![]() |
#5 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Dla mnie wszystkie odpowiedzi są dobre. Zakładam za chodzi o papier foto a nie jakiś do drukarek. Wszystko zależy jaki jest użyty papier. Jeśli Kodaka to z założenia zdjęcia wychodzą do D***... polecam FujiFilm. Zielone albo niebieskie też wychodzą jak człowiek obsługujący fotolaba myśli ze wszystko za niego zrobi. No ale pewnie to nie obchodzi kogoś kto robi swoje zdjęcia wypasionym automatycznym aparatem Kodaka który cały jest z plastiku. A bateryjki używa tylko do lamply która wali z jednakową mocą.
![]() |
#6 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
napisz co to za konkurs, albo daj link...
wg mnie odp 1. zielone, niebieskie... rownie dobrze moblo by byc czerwone, fioletowe, pszenno-buraczane @Ziele - czy o klasie aparatu swiadczy material z jakiego jest wykonany? ![]()
![]() |
#7 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@mr_spock
![]() a pytanie postawione w temacie chyba jest po prostu z serii audiotele ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Merry F****** Christmas
![]() |
@pykson - no niestety teraz sa takie trendy, wiekszysc porzadnego, firmowego sprzetu to plastikowe wydmuszki. Nawet bagnet - mocowanie obiektywu jest z plastiku, albo metal wkrecony w lastik.
Czasy Zanita, ktorym najbierw wpijalo sie sledzie do namiotu, a potem robilo ladne zdjecia juz przeminely ![]() Zeby daleko nie szukac... mam lustrzanke w klasie zawansowana-amatorska, niestety jest plastickow. Co nie zmienia faktu, ze optycznie i elektronicznie jest ok.
![]() |
#10 | |
Merry F****** Christmas
![]() |
Cytat:
![]() ale za to w srebrnym ladnie sie slonko odbija ![]() Na forach foto. tez czasami jestem ![]() nawet za twoja rada zapisalem sie na pl foto
![]() Ostatnio zmieniany przez mr_spock : 26.06.2004 o godz. 13:39 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() A ja osobiście wolę srebrne aparaty. Jakoś wizualnie dużo bardziej mi się podobają, a tłumaczenie, że czarne mają lepszą optykę (tłumienie dodatkowego światła) jakoś mnie nie przekonuje. Mój MZ-6 jest srebrny i dobrze mi z tym ![]() Cytat:
![]() A ostatnio dobitnie to sobie przypomniałem, kiedy było chyba ze 100 komentarzy i ocen jednego zdjęcia i wszystkie dobijały do oceny: wybitne. Niby nic dziwnego, czasami zdarzają się naprawdę dobre zdjęcia, ale to było tak beznadziejne, że ja bym go nawet rodzinie nie pokazał, tylko po wywołaniu od razu wyrzucił ( i nie było to tylko moja opinia). To przypomniało mi, że na PlFoto więcej znaczy Twój nick niż rzeczywista wartość zdjęcia..
![]() |
![]() |
#12 | |
Merry F****** Christmas
![]() |
Cytat:
![]() zaczyna mnie to denerwowac, chce sobie jakis nowy obiektyw sprawic, wiekszosc, ktora mi sie podoba jest srebrna ![]() Co do tego swiatla... to tez jakos mnie ten argument nie przekonujea. Za to po jakims czasie uzytkowania, zwlaszcza na brzegach zacznie sie zcierac to "sreberko" i wyjdzie piekny bialo-szary plastik ![]() ![]() Co do galeri, to wszystkie trzeba traktowac jako zabawe. Na jednej zdjecie ma super oceny i full komentarzy, na innej przemyka bez zainteresowania. A oceny tez nie sa adykwatne. Zaowazylem, ze na Plfoto bardzo naduzywa sie wszystkich z przedzialu "wybitne".
![]() |
![]() |
#13 | |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Sorry za to totalnie-oftopikowe pytanie 8)
![]() Spock, Co to znaczy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Sorry że odbiegam od tematu.
@andrzejj, @mr_spock a co sądzicie o tych. Znajomy przesłał mi je kilka dni temu pocztą. Stwierdzam z całą stanowczością że robią ogromne wrażenie. Natura to potęga co by nie mówić. pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Merry F****** Christmas
![]() |
Cytat:
![]() to by sie dla mnie zle skonczylo... ![]() Powiem jedynie, ![]() ze to sprawa wagi panstwowej ![]() i ma zwiazek z demaskowaniem polskiej fili alkaidy... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|