Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.06.2004, 08:35   #1
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pytanie o odbitki (na konkurs :))

no więc: "Odbitki FOTO na prawdziwym papierze fotograficznym są: bardzo trwałe, zielone czy może niebieskie?"

Pytam się was dlatego że widziałem już zielone odbitki zdjęć więc już nie wiem ale wydaje mi się że będzie to odpowiedź 1.

Sorry jeżeli to głupie pytanie (a takowym się okaże).

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.06.2004, 08:36   #2
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mi też się wydaje że odpowiedz 1. Pozdro
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2004, 10:44   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Czekaj, bo albo ja źle czytam, albo to pytanie jest wyjątkowo kretyńskie... Co to znaczy niebieskie? Zielone?...

Ich trwałość jak również odcień zależy od klasy i rodzaju papieru.. Mogą być trwałe (ale też nie przesadzajmy, że tak bardzo... to z kolei w dużej mierze zależy od tuszu), ale też mogą mieć różne dziwne przebarwienia.. Ponieważ jednak, jak sądze jest to konkurs organizowany przez jakiegoś producenta papieru (pewnie HP...) to zaznacz odpowiedz 1, bo to jedyna, która może być (poliltycznie ) poprawna.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2004, 11:04   #4
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Podobno nie ma głupich pytań, ale:
1. "Bardzo trwałe" to pojęcie względne. Jestem przekonany, że w porównaniu do płyty czy HDD są dużo mniej trwałe.
2. "Zielone" czy "niebieskie" - zależy od zdjęcia i wykonania odbitki. Np. zdjęcia zrobione pod wodą bez lampy będą hmmm..., taki niebieski kolorek z domieszką zielonego.
3. Co to jest "prawdziwy papier fotograficzny"?
Reasumując - zarówno wszystkie odpowiedzi mogą być dobre, albo i wszystkie złe. Pytanie jest tendencyjne i jeżeli od niego coś zależy, to oceniający może uwalić kogo chce
Stary 26.06.2004, 11:14   #5
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dla mnie wszystkie odpowiedzi są dobre. Zakładam za chodzi o papier foto a nie jakiś do drukarek. Wszystko zależy jaki jest użyty papier. Jeśli Kodaka to z założenia zdjęcia wychodzą do D***... polecam FujiFilm. Zielone albo niebieskie też wychodzą jak człowiek obsługujący fotolaba myśli ze wszystko za niego zrobi. No ale pewnie to nie obchodzi kogoś kto robi swoje zdjęcia wypasionym automatycznym aparatem Kodaka który cały jest z plastiku. A bateryjki używa tylko do lamply która wali z jednakową mocą.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2004, 13:03   #6
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
napisz co to za konkurs, albo daj link...
wg mnie odp 1.

zielone, niebieskie... rownie dobrze moblo by byc czerwone, fioletowe, pszenno-buraczane

@Ziele - czy o klasie aparatu swiadczy material z jakiego jest wykonany?
Stary 26.06.2004, 13:19   #7
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@mr_spock

material z jakiego wykonany jest aparat nie swiadczy o jego klasie, ale dobre aparaty nieczesto bywaja plastikowe, chociaz tytanowa obudowa jeszcze oczywiscie nie jest gwarancja dobrej jakosci fotek...

a pytanie postawione w temacie chyba jest po prostu z serii audiotele - sadze, ze chodzi o konkurs oragnizowany przez kogos, kto zarabia na tym papierze wiec odbitki pewno sa bardzo trwale i tyle
Stary 26.06.2004, 13:27   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
napisz co to za konkurs, albo daj link...
wg mnie odp 1.

zielone, niebieskie... rownie dobrze moblo by byc czerwone, fioletowe, pszenno-buraczane

@Ziele - czy o klasie aparatu swiadczy material z jakiego jest wykonany?
Zapisz się na jakąś listę dyskusyjną dotyczącą fotografii (a konkretniej sprzętu), to bardzo szybko zauważysz jakąś dziwną sympatię w stosunku do koloru czarnego, a niechęć do srebrnego

Stary 26.06.2004, 13:30   #9
mr_spock
Merry F****** Christmas

@pykson - no niestety teraz sa takie trendy, wiekszysc porzadnego, firmowego sprzetu to plastikowe wydmuszki. Nawet bagnet - mocowanie obiektywu jest z plastiku, albo metal wkrecony w lastik.
Czasy Zanita, ktorym najbierw wpijalo sie sledzie do namiotu, a potem robilo ladne zdjecia juz przeminely
Zeby daleko nie szukac... mam lustrzanke w klasie zawansowana-amatorska, niestety jest plastickow.
Co nie zmienia faktu, ze optycznie i elektronicznie jest ok.
Stary 26.06.2004, 13:35   #10
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Zapisz się na jakąś listę dyskusyjną dotyczącą fotografii (a konkretniej sprzętu), to bardzo szybko zauważysz jakąś dziwną sympatię w stosunku do koloru czarnego, a niechęć do srebrnego
To tez jakis dziwny trend
ale za to w srebrnym ladnie sie slonko odbija

Na forach foto. tez czasami jestem
nawet za twoja rada zapisalem sie na pl foto

Ostatnio zmieniany przez mr_spock : 26.06.2004 o godz. 13:39
mr_spock jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2004, 15:13   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez mr_spock
To tez jakis dziwny trend
ale za to w srebrnym ladnie sie slonko odbija
Fetysz wręcz

A ja osobiście wolę srebrne aparaty. Jakoś wizualnie dużo bardziej mi się podobają, a tłumaczenie, że czarne mają lepszą optykę (tłumienie dodatkowego światła) jakoś mnie nie przekonuje. Mój MZ-6 jest srebrny i dobrze mi z tym

Cytat:
Na forach foto. tez czasami jestem
nawet za twoja rada zapisalem sie na pl foto
No ja właśnie na dniach zamierzam tam wrócić i poumieszczać trochę zdjęć. Ale też jak zawsze w przymrużeniem oka, bo wiem, jak tam bywa z komentarzami od "speców" i "znawców"

A ostatnio dobitnie to sobie przypomniałem, kiedy było chyba ze 100 komentarzy i ocen jednego zdjęcia i wszystkie dobijały do oceny: wybitne. Niby nic dziwnego, czasami zdarzają się naprawdę dobre zdjęcia, ale to było tak beznadziejne, że ja bym go nawet rodzinie nie pokazał, tylko po wywołaniu od razu wyrzucił ( i nie było to tylko moja opinia). To przypomniało mi, że na PlFoto więcej znaczy Twój nick niż rzeczywista wartość zdjęcia..

Stary 26.06.2004, 15:32   #12
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Fetysz wręcz

A ja osobiście wolę srebrne aparaty. Jakoś wizualnie dużo bardziej mi się podobają, a tłumaczenie, że czarne mają lepszą optykę (tłumienie dodatkowego światła) jakoś mnie nie przekonuje. Mój MZ-6 jest srebrny i dobrze mi z tym

No ja właśnie na dniach zamierzam tam wrócić i poumieszczać trochę zdjęć. Ale też jak zawsze w przymrużeniem oka, bo wiem, jak tam bywa z komentarzami od "speców" i "znawców"

A ostatnio dobitnie to sobie przypomniałem, kiedy było chyba ze 100 komentarzy i ocen jednego zdjęcia i wszystkie dobijały do oceny: wybitne. Niby nic dziwnego, czasami zdarzają się naprawdę dobre zdjęcia, ale to było tak beznadziejne, że ja bym go nawet rodzinie nie pokazał, tylko po wywołaniu od razu wyrzucił ( i nie było to tylko moja opinia). To przypomniało mi, że na PlFoto więcej znaczy Twój nick niż rzeczywista wartość zdjęcia..
Ja mam akurat czarna minolte
zaczyna mnie to denerwowac, chce sobie jakis nowy obiektyw sprawic, wiekszosc, ktora mi sie podoba jest srebrna
Co do tego swiatla... to tez jakos mnie ten argument nie przekonujea.
Za to po jakims czasie uzytkowania, zwlaszcza na brzegach zacznie sie zcierac to "sreberko" i wyjdzie piekny bialo-szary plastik

Co do galeri, to wszystkie trzeba traktowac jako zabawe. Na jednej zdjecie ma super oceny i full komentarzy, na innej przemyka bez zainteresowania. A oceny tez nie sa adykwatne. Zaowazylem, ze na Plfoto bardzo naduzywa sie wszystkich z przedzialu "wybitne".
Stary 26.06.2004, 15:55   #13
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Sorry za to totalnie-oftopikowe pytanie 8)
Spock, Co to znaczy
Cytat:
Lokalizacja: ***8216;***65166;***65252;***65208; ***65249;***65268;***65176;***65204;***65259; ***8216;***65193;***65268;***65176;***65204;***65259; ***8216;***65193;***65256;***65176;***65204;***65259; ***65257;***65199;***65252;***65166;***65170; ***8216;***65167;***65268;***65184;***65227;
Stary 26.06.2004, 16:01   #14
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sorry że odbiegam od tematu.
@andrzejj, @mr_spock a co sądzicie o tych. Znajomy przesłał mi je kilka dni temu pocztą. Stwierdzam z całą stanowczością że robią ogromne wrażenie. Natura to potęga co by nie mówić.

pozdr.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Pytanie o odbitki (na konkurs :))-1.jpg   Pytanie o odbitki (na konkurs :))-2.jpg   Pytanie o odbitki (na konkurs :))-3.jpg   Pytanie o odbitki (na konkurs :))-4.jpg  
Stary 26.06.2004, 16:01   #15
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez MacGyver
Sorry za to totalnie-oftopikowe pytanie 8)
Spock, Co to znaczy
Nie moge zdradzic...
to by sie dla mnie zle skonczylo...

Powiem jedynie,
ze to sprawa wagi panstwowej
i ma zwiazek z demaskowaniem polskiej fili alkaidy...

Twoje uprawnienia: