![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Witam,
Zauważyłem, że coraz więcej sie mówi (pisze) o Linux'ie. Przeglądając stronki www, coraz więcej ludzi korzysta właśnie z tego systemu. Moje pytanie jest następujące: Czy jest możliwość, aby powstał nowy dział n/t nagrywania pod Linux'em? Zapraszam do dyskusji. ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Nie sądzę, żeby miał ogromne powodzenie, ale byłby to kolejny krok na drodze do popularyzacji open source. Miałem kiedyś koncepcje do założenia takiego wątku na innym forum, ale doszliśmy do wniosku, że zainteresowanie było by malutkie, gdyż osoby zajmujące się linuxem dobrze wiedzą gdzie szukać pomocy, zreszta oprogramowanie dla linuxa ma to do siebie, że w znakomitej większości ma bardzo bogate i przejrzyste manuale, czego nie można powiedziec o win.
Generalnie jestem za choćby ze względu na osoby, które chcą spróbować, a na początku przygody z linuxem niewszystko jest oczywiste i trzeba sobie wyrobić pewne nawyki, ktoś kto ma już jakieś podstawy napewno sobie poradzi, ale ze zdobywanie podstaw bywa różnie. I wiele osób zniechęca się. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
![]() A ostatnio na forum można zauważyć coraz więcej topic'ów apropos Linux'a. Wydaje mi się, że zainteresowanie samym Forum także by wzrosło. W końcu na Widozach świat się nie kończy ![]() Dzięki za poparcie Bas, no to jest nas JUŻ dwóch ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Re: OS: Linux - Nowy Dział
Cytat:
pomalu sie tym zajmiemy i jak jestescie chetni do wspolpracy to prosze o kontakt ...
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Wstyd sie przyznac
![]() Nie umiem i nie wiem jakie sa do tego programy ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Przyłączam się do stworzenia takiego działu. Miło będzie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
A co z pozostałymi "Stałymi Bywalcami" i nie tylko ?
Nie wyrazicie swojego zdania ? ![]() Dopoki wszyscy nie wyrażą zdania, będę "utrzymywał" ten topic w "czołówce" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Będę ci pomagał
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Hmm dosc ciekawy pomysl. Nigdy nie bawilem sie w Linuksie ale moze przelamie sie do jego zainstalowania i poszerze swoja wiedze z wasza pomoca na jego temat. Zdecydowanie jestem na TAK
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
też być się coś nowego dowiedział, choć te nowe dystrybucje są już całkiem całkie mw standardzie wyposarzone w narzędzia ale co ja będe truł, przecież BD tu mastah w tej domenie
ale nagrywanie to już sam miód w porównaniu z poprawną konfiguracją systemiku aby z niego cały power uzyskać / a nie daj Boże jakiś niestndardowy konfig mieć bo wtedy to ciekawie i wiedzochłonie się robi 8) ale przeciez to inspirujące bo to przecież wyzwanie jeztem bardzo za i pod petycyjką o stworzenie dizłau o paleniu pod unixowatymi się alles chwytnymi kończynami podpisuje pozdro
![]() |
#11 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Szczerze mowiac nie korzystam z linuxa ale kto wie moze kiedys zaczne.
Jestem wiec za tym aby postal taki dzial z tym, ze przydalyby sie wtedy jakies opisy programow na stronie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Jestem za, ale pod warunkiem, że dział nie dotyczyłby tylko nagrywania w Linuxie, a ogólnie traktowałby o tym systemie.
![]() |
#13 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
No i masz racje że nie na temat, nagrywanie - OK, a systemu ogólnie opisywać nie ma po co, robi to już wiele innych stron.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Pomysł nowego działu "LINUX" jest dobry, chociaż nie wiem, czy uda się utrzymać go ściśle w tematyce nagrywania. Monter, tak to już jest, że wielu wytrwałych "użyszkodników" z jakoś się zrosła z tym Forum i podejrzewam, że woleliby rozwijać ten nowy dział w różnych kierunkach, zamiast poszukiwać nowego/innego forum (choć tych o linuksie jest rzeczywiście sporo). Sam bez wątpienia będę często korzystał z tej działki - trochę w tym temacie umiem, a jeszcze więcej chciałbym się douczyć.
Miłego dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|