![]() |
Wszędzie podobnie chyba jest. Ja też miałem na 8. Oczywiście żyby być punktualnie wszyscy byli przed już 8. Pierwsze kolo 8:30 przyszedl jakis kolo i pozbieral dowody osobiste. Potem ok. 9:30 wywoływali zeby uzupełnić dane. Potem znowu czekanie, chyba do 11, wreszcie szanowna komisja sie zabrala i zaczeli badania. Ksiązeczeke odebrałem jakieś 30 minut po badaniu. Ogólnie to w domu byłem ok 14.
|
u mnie byli hetero w komisji - nie sciagalismy gaci
wystarczylo powiedziec ze chce sie kontynuowac nauke (zalozyli sami iz kazdy po liceum kontunuuje!) dostawal bez niczego 6 miechow odroczenia - zawolali kilka osob po liceum i pytaja: czy kontynujecie, chorek: tak, no i tak dali odroczenie kazdemu inne wku, pare lat pozniej przychodze spokojnie poznym popoludniem, wzywaja komendanta, ten przychodzi, pyta czy skonczylem studia, pokazuje mu dyplom ktorego nawet nie czyta i wpisuje mi w ksizeczke przenisiony... czyli ja mialem super wku :) generalnie jak wszedzie - trafisz na ch.. to w kazdej instytucji cie zgnoja trafisz na fajnego goscia, nawet wku pokaze ludzka twarz... :) |
U mnie komisja to jakas ściema nic ciekawego było
ttaa ja na Prage Południe jade w czwartek ul. szwedzka......... chce mi sie cholernie .... jestem na dziennych i naprawe teraz nie mam czasu by jechac z jakims swistniem by tylko go zawiesc ze sie ucze......teraz musze nie isc na zajecia, przez co musze je pozniej odrabiac ..... Ciekawe ile będe tam stał i czekał kiedy łaskawie ktoś się zjawi..... Ja nie łapie wogole tego wcielania na siłe |
Cytat:
Ale to zrobilbym dzisiaj, po wielu doświadczeniach z różnymi "urzędami" państwowymi, kiedy nauczyłem się, że jeśli traktują Cię po hamsku, to tylko stawiając się można coś osiągnąć. Kiedy sam byłem na komisji to raczej bym się na coś takiego jeszcze nie zebrał. Chociaż może... ;) |
a umnie to tak (trzy lata temu)
trzeba był sie zgłosić na 8:00 więc zjawiłem sie o 8:01,ale nie wiem dlaczego ci co mieli na pózniejsze godziny też przypełzali. (około 30 osób) ekipa od kart przyszła o 8:30 (wszyscy zaczeli sie pchać aby szybciej skończyć) (taka uwaga ,ci co mieli na późniejsze godziny wypełnili karty pierwsi) to ja niewiem po co WKU pisze te godziny . Pózniej czekasz jak gupi aż lekarze łaskawie przyjdą. Wreszcie około 11:30 przychodzi jakis grubas we fartuszku i mówi "po kolei i w samych slipach" a ja do kumpla "ta zostawisz ubranie a pózniej wracasz w slipach do domu" I zaś wchodzi kto chce, żadnej kolejki (po co te godziny piszą) Około 14:00 wparowałem tam i dostałem pierwsze pytanie(imiona rodziców !!!!!!??) tak sprawdzają czy jesteś głuchy. A i patrzą na ciebie jak na przyszłego chłopaka czy coś.(pie.... geje) Około 15:00 przybył Marszałek i co i pierwsze pytanie "gdzie chcecie należeć" a ja do niego "nie interesuje mnie to" i wyszedłem pozdro |
Cytat:
Powinni sie odczepic. Tak kiedys robilem i nie bylo problemu. |
Cytat:
wierzcie mi, że pretekst można bardzo łatwo wymyślić. |
To nie prawda, ze nie nalezy Ci sie zwrot kasy.
Jesli jedziesz na komisje przedstawisz bilety itd. to powinny ci oddac, ja sie o 60gr nie upominalem ;) U mnie w WKU wszelkiego rodzaju swistki trzeba niestety dostarczac osobiscie :/ potem zlozyc podpisik, ze bylem i tyle |
Cytat:
spoko jak nie pojade to wysle. Moze śnieg zacznie padac i cała Warszawa bedzie stała jak w ponidzialek :) Pozdro |
Podsumuję to tylko tak - burdel jest w tym kraju na każdym kroku...
|
Cytat:
wlasnie ze nie u mnie w pokoju jest pozadek ;) WKU to lipa, a komisja lekarska :haha: badania :haha: takie to badania, sam sie lepiej zbadam, ludzie majac 186 po zmiezeniu i zapisaniu w ksiazecce okazalo sie ze mam 190 :haha: , hamstwo wsrod ludzi, niezauwazylem, pani przychodzila i prosila pokolei, wiec nie bylo problemow |
Cytat:
|
Cytat:
No a mi powiedzieli D, Ja ze nie chce D, ale i tak dostalem, przyp***li sie do tego ze nosze okulary :(, ja nie wiem jak oni to oceniaja, ale lekarze w komisji to przekrety.... |
Cytat:
|
Cytat:
no ja nie wiem za co ty Ty(teraz juz tak) kumpel odemnie dostal E za to ze nie ma kawalka palca wskazującego prawej reki (wypadek), chodzil dlugo i nadal sie stara o D (2 rok), bo go do pracy z E nie chca przyjąc, a ten uszczerbek mu nie przaeszkadza, wogole. Ludzie w tych komisjach sa bezmyslni, sami nie wiedza co robia, byle nastepny, nastepny PS. koles u mnie w klasie ma problemy z sercem (szmery czy cos) i ma A - PARANOJA |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:13. |