![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Włączcie teraz szybko na tv4
...ale ubaw hehe
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a co w tym zabawnego...?
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja trafilem na przerwe na reklamy - bylo zabawniejsze od samego programu - dzieciaki odpowiadaja na pytania
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
Chodziło mi o ten program "najinteligentniejszcze dziecko Ameryki". Nie potrafili odpowiedzieć na pytania z którym przeciętne polskie dziecko nie miało by problemu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
a jakie to byly pytania?
![]()
![]() |
#6 | |
tranceaddict
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
np skąd się wzieła nazwa 7 miesiąca (July) a koleś mówi august i sie ostro zastanawia. No chyba znajomość kolejności miesiący to podstawa?
![]()
![]() |
#8 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Student matematyki w USA o ciaglosci funkcji dowiaduje sie na mniej wiecej 3. roku studiow ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
A ja nie mam TV4 i nie oglądałem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
No cóż co do poziomu pytań. Były np. takie:
1.Jak nazywał sie koń którego dosiadł Bellerefont (qrde gdyby nie Mission Imposible 2 to nawet niewiedziałbym że ktoś taki istniał, odp.Pegaz) 2.Najwyższy szczyt Afryki (Kilimandżaro) 3. Jakie państwo odłączyło się od Pakistanu w 1971 (Bangladesz o ile dobrze pamiętam) 4. Jak nazywa się proces podziału komórki na połowę (mejoza) 5.Przeliterowywanie słów (nie dość że trudne słowa to jeszcze ze słuchu w angielskim trudno wywnioskować jakie litery są w nim zawarte, np. narcystyczny) 6.Operacje matematyczne (np.Cenę towaru z 100$ obniżono o 20% a następnie o kolejne 20%. Ile wyniosła cena towaru, to akurat w miare łatwe ale trudniejesze też były) 7.Ojciec współczesnej powieści dedektywistycznej (Alan Poel chyba, ale głowy nie dam) 8. Statek jaki został zatopiony przez niemiecką łódź podwodną w 1917 (Lusitania ale też nie jestem pewien) 9.Kontynent zajmujący 1/3 powierzchni Ziemi(Azja) 10.Ile liczb 2 cyfrowych dzieli sieprzez 5 i 6.(3 liczby) 11.Jeżeli bok sześcianu powiększymy 3 razy to o ile wzrośnie jej obiętość (27 raza) i wiele innych pytań których już nie pamiętam ![]() Na niektóre pytania jak np.1,3,7,8 to ja nie potrafiłem odpowiedzieć, a należy zaznaczyć że zadawano je 12 latkom !!!!!!! Oglądałem ten program dopiero od finałowej 3 więc nie wiem jaki poziom reprezentowały sobą wcześniejsze pytania, ale końcówka była naprawdę ciężka. Pewnie zdarzały się pytania łatwe, jak zresztą w każdym teleturnieju, jednak moja rodzina była w szoku jak nie znała odpowiedzi na pytania które te dzieciaki udzielały bez mrugnięcia okiem. Ostatnio zmieniany przez _Neoo_ : 24.01.2004 o godz. 20:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
I ten eksperyment jakos sie kurcze sprawdza ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | |
tranceaddict
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
Cytat:
Tez tak na poczatku myslalem. Na poczatku bylo super latwo, nic sie nie uczylem i wogle i mialem same A. Na nastepny rok szkolny dali mi inne klasy (poszerzone) prawie wszystkie i jest nieziemski zapierdziel. Nie tyle co jest to trudne (bo jest, nawt) ale roboty duzo. I zeby utrzmac poziom moich ocen musialem sie zaczac wiecej uczyc. Mimo wszystko sadze ze w Polsce poziom jest wyzszy, ale nie jest az tak przerazajaca roznica. Sa 3 rodzaje klas Zwykla (maxymalna ocena jaka mozesz dostac to A za ktora dostaniesz 4 punkty) Honors (maxymalnie 5 za B chyba masz 4) Oraz Advanced Placement (tu maksymalnie mozesz dostac 6 czyli jak w Polsce) Dlatego wiekszosc ludzi mysli ze tutaj jest tak latwo dostac A czyli mysla ze to jest 6, ale zalezy tez jakie to jest A (czy zwykle, honors, AP) I naprawde nie jest tak latwo zeby dostac same A w klasach AP, chociaz i tak latwiej niz w POlsce ale nie znowu tak bardzo. Co do tego 1% to nie rozumiem? Czyli ze tylko 1% ludnosci USA ma wyksztalcenie ponadpodstawowe? Nie sadze Tutaj jak studiujesz (to z moich obserwacji) to nie uczysz sie zeczy nie z twojego kierunku (czytaj, jak studiujesz Hirurgie to nie bierzesz zaawansowanej i trudnej matmy (mysle ze to dobry przyklad), wiadome muszisz wziasc matme ale nie super trudna) uczysz sie tego co ci sie przyda, a nie zbednych p.ie.rdol(chyba) BTW. Dzisiaj musialem wstac o 5 rano i jechac 100km zeby wziasc test. Mial tylko 400 pytan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|