![]() |
jeszcze o chłodzeniu wodnym:
podstawy Forum Tweak.pl- na tym forum można się wiele dowiedzieć nt. WaterCoolingu i Ogniwie Peltiera |
Witam !
Do ZbigNieff'a one sa w ofercie jako Silent Ball z reszta oglądnis sobie stronke producenta http://www.arctic-cooling.com/arctic_e.html |
Cytat:
|
Cytat:
PAsuje zarówno na socket 7 jak i socket A jest cichy i wydajny już 3 takie wiatraki zamawiałem z proline i jak na razie nie narzekam szkoda pieniędzy na jakieś chłodzenie wodą arctic cooling kosztuje chyba 90zł +1zł koszt wysyłki w proline ALBO wiesz co? kup sobie radiator ZEN http://www.pccooler.com.pl/sklepmain...&lev_up=&lev=8 Radiator ZEN Cooler o dużej wydajności i nowoczesnej konstrukcji z zamkniętym obiegiem specjalnej cieczy. Zastosowanie : Procesory AMD (socketA) oraz INTEL (socket 370) . Producent: TS Heatronics Wymiary: 90x86x76 mm Materiał: ABS Mocowanie (klip): Nylon 66 Radiator: model: SCR325 wymiar: 64x32x60 materiał: aluminium waga: 135g ciecz chłodząca: HCF-134a spód radiatora: 32x32 - miedź powlekana niklem Wentylator: producent: Minebea Co. Ltd. model: 2406KL-04W-B59 wymiar: 60x60mm ilość obrotów: 4,600 RPM wydajność: 0,52 m3 / min Max. ciśnienie: 51,2 Pa czas pracy: 70000 godzin coś ok. 430PLN :) |
jeszcze możesz zajrzeć tutaj
http://www.watercooler.prv.pl/ ale sam nie wiem co o tym sądzić w każdym razie chłodznie wodą |
Cytat:
Hehe domowa robota ! Ja bym sie bał woda i eektronika - mały przeciek i po zawodach. |
Cytat:
i uważam, że najlepszy cooler będzie kosztował tyle co słabe chłodzenie wodą... :( Ja bym zainwestował w ARCTIC COLING ewentualnie możesz jeszcze zastosować dodatkowe chłodzenie " na śledzie" jest to b. wydajen chyba coś do 20 CFM czy jakoś tak ;) i zapewniam, ze to też cicho działa |
kup sobie wiatrak SuperSilent 2400rpm i bedzie cichutko jak na pustyni
|
No niezle ten za 430zl to dziwne cudo :o i nawet mi sie podoba ale czy to na Athlona 2,2GHZ wystarczy??
|
jesli mowieles do mnie do on nie kosztuje tyle
tylko: Wroclaw: ul. Kotlarska 25 - PoP Land -Wentylator SuperSilent Athlon 2.0+ z czujnikiem temp. 89zl ul. Oławska 13 - AREST -wentylator AMD K7 - SuperSilent 65zl |
Cytat:
|
Ja na swoim XP1600+@1800+ mam WC od kilku miesięcy.
Poprzednio miałem Zalmana CNPS 3100GP, który, pomimo, że wykonany jest z dobrej gatunkowo miedzi i dodatkowo pozłacany, to i tak się nie wyrabiał, temperatura dochodziła do 70 stopni, i często kończyło się zwiechą. Po zamontowaniu WC, temperatura nie przekracza 35 stopni. Co do tematu woda + elektronika, to powiem tylko, że jeżeli wszystko jest zrobione starannie, to nie ma mowy o wyciekach. PS. Jak zamierzasz przetaktować procesor, to gra warta jest świeczki. |
Cytat:
Powiedz mi jaki masz tez swoj zestaw WC i ile za niego dales?? Czy moze masz jakas samorobke!! ?? :D 8) |
Na gotowca szkoda było mi kasy, więc mam samoróba, a całość wyniosła mnie około 150 zł.
Blok wodny kupiłem przez internet, przewody igielitowe i objemki zaciskowe w sklepie samochodowym, pompkę zatapialną w akwarystycznym, itd. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:06. |