![]() |
Cytat:
PAsuje zarówno na socket 7 jak i socket A jest cichy i wydajny już 3 takie wiatraki zamawiałem z proline i jak na razie nie narzekam szkoda pieniędzy na jakieś chłodzenie wodą arctic cooling kosztuje chyba 90zł +1zł koszt wysyłki w proline ALBO wiesz co? kup sobie radiator ZEN http://www.pccooler.com.pl/sklepmain...&lev_up=&lev=8 Radiator ZEN Cooler o dużej wydajności i nowoczesnej konstrukcji z zamkniętym obiegiem specjalnej cieczy. Zastosowanie : Procesory AMD (socketA) oraz INTEL (socket 370) . Producent: TS Heatronics Wymiary: 90x86x76 mm Materiał: ABS Mocowanie (klip): Nylon 66 Radiator: model: SCR325 wymiar: 64x32x60 materiał: aluminium waga: 135g ciecz chłodząca: HCF-134a spód radiatora: 32x32 - miedź powlekana niklem Wentylator: producent: Minebea Co. Ltd. model: 2406KL-04W-B59 wymiar: 60x60mm ilość obrotów: 4,600 RPM wydajność: 0,52 m3 / min Max. ciśnienie: 51,2 Pa czas pracy: 70000 godzin coś ok. 430PLN :) |
Cytat:
|
Witam !
Do ZbigNieff'a one sa w ofercie jako Silent Ball z reszta oglądnis sobie stronke producenta http://www.arctic-cooling.com/arctic_e.html |
jeszcze o chłodzeniu wodnym:
podstawy Forum Tweak.pl- na tym forum można się wiele dowiedzieć nt. WaterCoolingu i Ogniwie Peltiera |
Cytat:
Zobacz tutaj http://www.proline.com.pl/shop.php?p...86fd141c49864f |
Do +++LeWaP+++
Nie znalazlem czegos takiego jak "arctic cooling" w ProLine ani w PcCooler!! Mozesz mi przeslac Fotke tego BIG Coolera albo zamiesc ja na forum!! Do -Sid-The-Rat=> Wlasnie mam zamiar kupic ogniwo peltiera ale twoja opinia daje mi cos do myslenia!! Jesli chodzi o zasilacz to mam 300W!! A po 2 mam zamiar podkrecic tego Athlona 2,2 na 2,6 (moj znajomy w sklepie to robil i da sie ale tak sie gral ze nie wiedzial co na niego zalozyc i cosfnał na 2,2) i jestem ciekaw czy wlasnie Wodne Chlodzenie to schlodzi czy nie?? |
Re: Wodne Chłodzenie .... czy ??
Cytat:
|
ogniwo peltiera jest slepa uliczka - poniewaz dziala tak ze cieplo z jednej strony plytki wyprowadza po drugiej stronie (i dodaje jeszcze cos od siebie) i owszem procesor chlodzisz ale w srodku obudowy masz saune (pozatym peltier zre pare amperow - czy wyrobi to twoj zasilacz?)
chlodzenie wodne to jest cudowna, skomplikowana maszyna, ale jesli nie podkrecasz (a nie wspomniales o tym) to do regularnego chlodzenia prcesora powinien ci wystarczyc pozadny radiator z wydajnym wiatrakiem moj p4 (poprzednio 2ghz teraz 2.4, oba podkrecane (troche, dla zasady)) pracuja bardzo stabilnie jesli zamiast standardowego aluminiowego radiatora dalem im miedziany - nie zmieniajac wiatraka - o chlodzeniu wodnym nie myslac nawet przez chwile |
ZbigNieff
wodne chłodzenia... e! tam. masz athlona XP 2.2... czyli ma jakieś 1800MHz ja ze swojej str, mogę ci poradzić, żebyś kupił sobie chłodzenie arctic cooling... jest to na prawdę BIG cooler, a do tego jest cichy i ma automat. regulowaną il. obr/min (chyba do 3500).... ma czujnik wbudowany w radiator, który steruje wiatrakiem do tego możesz sobie jeszcze kupić jeden wiatrak, który wyciąga ciepłe pow. na zew. obudowy ... też arctic cooling i też z regulacją obr. te wiatraki są b. ciche, razem nie kosztują więcej niż 120 PLN razem z wysyłką; ja kupowałem je tutaj http://www.proline.com.pl athlon XP 2000+ ma na nim po wł. coś ok. 58 stopni a xp 1700+ ma coś ok 50 :) ostatecznie możesz dołożyć wiatrak z przodu obudowy, który będzie wdmuchiwał pow. do jej wnętrza... musi być poprawna cyrkualacja Chłodzenie wodą nie wydaje się dla mnie dobrym pomysłem... słyszałeś może o ogniwach peltiera lub o chłodzeniu ZALMANA! poszukaj tutaj, duży wybór: www.pccooler.com.pl |
jak masz wiecej kasy to sproboj z cieklym azotem...
|
Cytat:
|
no to jak chodzi caly dzien, a ty mu jeszcze pewnie dobrze dajesz w p***e to musi sie zagrzac,jak to athlon. radze zmienic wiatrak .za 70-80zl cos dobrego znajdziesz
|
Cytat:
|
Cytat:
i pozniej jest niestabilny!! |
a co sie dzieje z kompem (poza tym ze halasuje)jakies zawisy,dziwne komunikaty?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:36. |