![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@andrzejj9 z tego co Piszesz, to Jesteś po prostu za dobry do armii i z tego powodu E.
z ponadprzeciętnymi nie chcą mieć problemów
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Szperacz
Data rejestracji: 26.06.2005
![]() |
Cytat:
Stare pryki z psychiatrycznej kliniki
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
metoda na wojsko jest taka:
masz kolege lub kogos w rodzinie kto ma firme? podpisz kontrakt na 10 lat ze w przypadku zerwania umowy z twojej strony musisz pokryc w wysokosci x miesiecy ktorych nie przepracowales czyli 10 lat to 120 miesiecy masz kontrakt podpisany na 3 tys na miesiac rachunek prosty 360 tysiecy zlotych za zerwanie wiec wojsko musi pokryc koszty czy im to sie podoba czy nie - wbija ci rezerwe z miejsca odpowiednia nowelizacje przeczytalem za pozno bo bym to dawno temu zrobil a jesli ci wbija rezerwe to rozwiazujesz umowe za porozumieniem stron i nie moga ci nic zrobic czyli cofnac rezerwy!!
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Szperacz
Data rejestracji: 26.06.2005
![]() |
Lol dobry jestes!! Madrego to i milo posluchac
Ostatnio zmieniany przez Blackegg : 09.12.2005 o godz. 21:25 |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() a jak nie zapłaci to 2 lata odsiadki murowane
|
|
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Na twoim miejscu poszperałbym w paragrafach i od razu odwołał się od decyzji tego "lekarza", a także sprawdził, czy jest jakaś możliwość dochodzenia od niego zadośćuczynienia za szkody, które niewątpliwie byś w wojsku poniósł (a na które on cię naraził). Nie można tolerować takich rzeczy, bo będą one tak jak dotychczas - na porządku dziennym.. Cytat:
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 09.12.2005 o godz. 23:50 |
||
|
|
|
|
|
#23 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#24 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
wojsko ma w dupie gdzie, kto i na jakich warunkach jest zatrudniony. jedyny wyjątek to firmy produkujące dla wojska i pokrewne czasami (znaczenie strategiczne) - można się często wymigać tyrając w takiej firmie. na czas powołania do wojska dostaje się przerwę w pracy - sorry nie pamiętam jak to się nazywa a po powrocie pracodawca ma obowiązek przyjąć spowrotem na to samo stanowisko.jak sobie panowie kupicie fajny motor a enduro to już pewniej, to wojsko może wam go zająć na wypadek wojny, zobowiązać do zakupienia opon terenowych/zimowych i utrzymania sprzętu w nienagannym stanie technicznym. nie żartuję - mnie nikt by bie musiał zmuszać.
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
nie ma w dupie
jesli zerwa twoj kontrakt oni musza za to zaplacic
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#26 | ||
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
kat E to sie sorry, ale dostaje albo na wlasne WYRAZNE 'zyczenie' albo trzeba miec naprawde cos nie tak ze zdrowiem. fizycznym lub psychicznym. bo do wojska i tak sie nie idzie, a kat D jest 'bezpieczna' a E to lekki smrod w papierach. pozatym mozna zawnioskowac o ponowne staniecie przed komisja i zmiane kategorii - zero problemu. ps. Cytat:
bycie niedocenianym najlepszym i najcudowniejszym i najpiekniejszym, ale wciaz niedocenianym jest przykre.. zwlaszcza jak pracodawca bedzie na to inaczej patrzyl [no bo w koncu baran] i stwierdzi to co ja jakis czas temu ![]() ps2. autor tego watku robi takie bledy ortograficzne, ze rada 'idz na studia' chyba odpada. przykro to mowic, ale na studia dzis dostac sie latwo, duzo latwiej niz kiedys, i trzeba a) naprawde bardzo, bardzo lubic siedzenie na lawce z piwem i imprezy lub b) miec spore problemy finansowe - zeby na studia nie pojsc. kazdy sobie rzepke skrobie, teraz placisz za glupote popelniana w dziecinstwie/mlodosci. tak zle bylo sie uczyc? ps3. jak rozumiem tylko oszalamiajacej karierze i ponadprzecietnym wynikom zawdzieczamy brak jakiegos ludzkiego layoutu strony fotograficznej? bo to co jest to i w 1999 roku powinno sie schowac pod dywan
|
|
|
|
|
#27 | |||
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Cytat:
Cytat:
Cytat:
^_^ Spytam się jednak: szukałeś kiedyś już pracy lub/i pracowałeś gdzieś? Jeśli masz założyć własną działalność, to OK, ale jak będziesz patrzył z góry na pracodawcę, to powodzenia... Wiesz, czasem, po Twoich wypowiedziach, myślę, że masz się za nie wiadomo kogo... trochę pokory Andrzeju. |
|||
|
|
|
|
|
#28 | ||||
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
O możliwości zawnioskowania w przypadku kat. E nie wiedziałem, bo i nigdy nad tym się nie zastanawiałem. Może kiedyś to zrobię, jeśli uznam, że jest mi do czegoś potrzebne. Bo robić dla zasady, albo po to, żeby mieć problemy z wojskiem to nie, dziękuję. Nie mam zamiaru tracić pewnego okresu życia na pójście do tej pomyłki, zwanej w Polsce wojskiem... Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#29 | |||||
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naprawdę szkoda tracić życia na pracę dla ludzi i w miejscach, które w żaden sposób nad nie rozwijają i tak naprawdę, poza chwilową korzyścią finansową, nic nam nie dają. Chociaż zgadzam się, że czasami sytuacja życiowa tego wymaga. Cytat:
Patrzenie z góry na pracodawcę na pewno może się źle skończyć, ale nigdy nie będę zachowywał się tak w stosunku do człowieka, który zasługuje na szacunek. Cytat:
Miałem już do czynienia z profesorami, dziekanami i różnymi urzędnikami, którzy właśnie tak się czują - jako osoby nie wiadomo, jak wspaniałe ze względu na stanowisko na którym są. I nie mam zamiaru robić wtedy tego, co robi niestety większość osób - kulić uszu po sobie i mieć nadzieję na litość, czy łaskę.. Niestety, przez to, że znacząca większość ludzi, po prostu ze strachu w takich sytuacjach się wycofuje, cały ten kraj funkcjonuje tak, jak funkcjonuje. Urzędnicy czują się bezkarni, bo tacy stają się w istocie, wszelkie urzędy, czy działalność publiczna działa na granicy akceptowalności (przez niektórych) nie realizując połowy posiadanych obowiązków.. W samym Wrocławiu komunikacja miejsca jeździ spóźniona, bądź nie jeździ wcale, ulice zamykane są na miesiące w celu wyremontowania dziury i średnicy metra, nie ma objazdów, nie ma znaków, straż miejsca daje tylko mandaty za złe parkowanie, a parkingów nie ma nidzie, samochody w miejscach, w których utrudniają ruch są blokowane (!!!) zamiast odcholowywane, w urzędach kolelki, nikt nic nie wie, nie ma nikogo kompetentnego, na ulicach niebezpiecznie, a wszędzie po prostu brudno i brzydko.. I wymieniać można bez końca, a za to wszystko są odpowiedzialne osoby! Tyle tylko, że one tę odpowiedzialność mają gdzieś, bo i tak nikt nie będzie jej od nich egzekwował. A nawet jeśli znajdzie się taka osoba.. to okaże się, że brak jej pokory i inni szybko się od niej odsuną..
|
|
|
|
#30 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
@andrzejj9 - witaj w klubie - też mam E ![]() Dostałem ją z przyczyn - nazwijmy to fizycznych (nie psychicznych !!) - co prawda w pewnym momencie zastanawiali się czy dać mi D cz E - dali E - i jest OK. I jak razie nigdzie mi to nie przeszkodziło - i wątpie aby przeszkodziło w moim przypadku. Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 11.12.2005 o godz. 22:41 |
|
|
|
|
![]() |
|
|