Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.12.2005, 17:44   #16
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@andrzejj9 z tego co Piszesz, to Jesteś po prostu za dobry do armii i z tego powodu E.

z ponadprzeciętnymi nie chcą mieć problemów
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.12.2005, 18:46   #17
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Blackegg
I to jest niesprawiedliwosc bez obrazy dla nikogo. Mam stawy kolanowe w strzepach bo na rowerze mialem czolowke z maluchem. Potem mam astme i problemy z serduchem i tak dalej. Ale mimo wszystko lekarz na komisji powiedzial ze dobrze by mi bylo w mundurze wiec dostale kat.A ***a****** pier*** grzyb za dwa zlote. Takich burakow tylko plenic
Zależy od lekarza z komisji ale na ogół uważają że wszyscy to symulanci, ja mam wadę wrodzoną w lewym oku i słabiej nim widzę, przeczytałem wszystkie literki prawym okiem na komisji, jak przyszła kolej na lewe mówię że nie widzę wyraźnie, lekarz machnął ręką, mruknął że symluję (nie miałem akurat ze sobą żadnych papierków ani nawet okularów) i zawołał następnego delikwenta.
Franc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2005, 18:50   #18
Blackegg
Szperacz

Data rejestracji: 26.06.2005
Blackegg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Franc
Zależy od lekarza z komisji ale na ogół uważają że wszyscy to symulanci, ja mam wadę wrodzoną w lewym oku i słabiej nim widzę, przeczytałem wszystkie literki prawym okiem na komisji, jak przyszła kolej na lewe mówię że nie widzę wyraźnie, lekarz machnął ręką, mruknął że symluję (nie miałem akurat ze sobą żadnych papierków ani nawet okularów) i zawołał następnego delikwenta.

Stare pryki z psychiatrycznej kliniki
Stary 09.12.2005, 21:10   #19
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
metoda na wojsko jest taka:
masz kolege lub kogos w rodzinie kto ma firme? podpisz kontrakt na 10 lat ze w przypadku zerwania umowy z twojej strony musisz pokryc w wysokosci x miesiecy ktorych nie przepracowales
czyli 10 lat to 120 miesiecy
masz kontrakt podpisany na 3 tys na miesiac
rachunek prosty 360 tysiecy zlotych za zerwanie wiec wojsko musi pokryc koszty czy im to sie podoba czy nie - wbija ci rezerwe z miejsca
odpowiednia nowelizacje przeczytalem za pozno bo bym to dawno temu zrobil
a jesli ci wbija rezerwe to rozwiazujesz umowe za porozumieniem stron i nie moga ci nic zrobic czyli cofnac rezerwy!!
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2005, 21:22   #20
Blackegg
Szperacz

Data rejestracji: 26.06.2005
Blackegg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lol dobry jestes!! Madrego to i milo posluchac

Ostatnio zmieniany przez Blackegg : 09.12.2005 o godz. 21:25
Blackegg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2005, 22:37   #21
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez demek
metoda na wojsko jest taka:
masz kolege lub kogos w rodzinie kto ma firme? podpisz kontrakt na 10 lat ze w przypadku zerwania umowy z twojej strony musisz pokryc w wysokosci x miesiecy ktorych nie przepracowales
czyli 10 lat to 120 miesiecy
masz kontrakt podpisany na 3 tys na miesiac
rachunek prosty 360 tysiecy zlotych za zerwanie wiec wojsko musi pokryc koszty czy im to sie podoba czy nie - wbija ci rezerwe z miejsca
odpowiednia nowelizacje przeczytalem za pozno bo bym to dawno temu zrobil
a jesli ci wbija rezerwe to rozwiazujesz umowe za porozumieniem stron i nie moga ci nic zrobic czyli cofnac rezerwy!!
a kto zapłaci ZUS i podatek

a jak nie zapłaci to 2 lata odsiadki murowane
Stary 09.12.2005, 23:44   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Blackegg
I to jest niesprawiedliwosc bez obrazy dla nikogo. Mam stawy kolanowe w strzepach bo na rowerze mialem czolowke z maluchem. Potem mam astme i problemy z serduchem i tak dalej. Ale mimo wszystko lekarz na komisji powiedzial ze dobrze by mi bylo w mundurze wiec dostale kat.A ***a****** pier*** grzyb za dwa zlote. Takich burakow tylko plenic
Masz rację i nie czuję się urażony. Mogę tylko ubolewać, że Polska armia, podobnie jak większość rzeczy w tym kraju prezentuje się w ten właśnie sposób - żałosny, żeby zbytnio się nie rozwodzić.

Na twoim miejscu poszperałbym w paragrafach i od razu odwołał się od decyzji tego "lekarza", a także sprawdził, czy jest jakaś możliwość dochodzenia od niego zadośćuczynienia za szkody, które niewątpliwie byś w wojsku poniósł (a na które on cię naraził). Nie można tolerować takich rzeczy, bo będą one tak jak dotychczas - na porządku dziennym..

Cytat:
Napisany przez Franc
Ja bym takiego zjechał od góry do dołu tak, żeby mu się wszystkiego odechciało. Jego psim obowiązkiem jest dokładnie sprawdzić twój wzrok, a że zapewne nie ma ku temu na miejscu warunków, wysłanie cię do gabinetu okulistycznego. Kurde, ta bezkarność w Polsce momentami zaczyna mnie wkurzać..

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 09.12.2005 o godz. 23:50
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2005, 23:49   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
a kto zapłaci ZUS i podatek

a jak nie zapłaci to 2 lata odsiadki murowane
Tak w pamięci sobie policzyłem to jakieś 150 tys, zaokrągly do dwustu, bo nie wziąłem pod uwagę ubezpieczeń i innych takich (tylko ZUS i podatek). Trochę drogo jak zwolnienie z wojska.. No ale jeśli komuś bardzo zależy..

Stary 10.12.2005, 00:25   #24
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Tak w pamięci sobie policzyłem to jakieś 150 tys, zaokrągly do dwustu, bo nie wziąłem pod uwagę ubezpieczeń i innych takich (tylko ZUS i podatek). Trochę drogo jak zwolnienie z wojska.. No ale jeśli komuś bardzo zależy..
oczywiście to był zgryw. wojsko ma w dupie gdzie, kto i na jakich warunkach jest zatrudniony. jedyny wyjątek to firmy produkujące dla wojska i pokrewne czasami (znaczenie strategiczne) - można się często wymigać tyrając w takiej firmie. na czas powołania do wojska dostaje się przerwę w pracy - sorry nie pamiętam jak to się nazywa a po powrocie pracodawca ma obowiązek przyjąć spowrotem na to samo stanowisko.

jak sobie panowie kupicie fajny motor a enduro to już pewniej, to wojsko może wam go zająć na wypadek wojny, zobowiązać do zakupienia opon terenowych/zimowych i utrzymania sprzętu w nienagannym stanie technicznym.

nie żartuję - mnie nikt by bie musiał zmuszać.
Stary 10.12.2005, 01:19   #25
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
nie ma w dupie
jesli zerwa twoj kontrakt oni musza za to zaplacic
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2005, 05:27   #26
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Ja bym takiego zjechał od góry do dołu tak, żeby mu się wszystkiego odechciało. Jego psim obowiązkiem jest dokładnie sprawdzić twój wzrok, a że zapewne nie ma ku temu na miejscu warunków, wysłanie cię do gabinetu okulistycznego. Kurde, ta bezkarność w Polsce momentami zaczyna mnie wkurzać..
ja bym zrobil, ja bym powiedzial, ja bym zalatwil, mnie trafia szlag.. a zrobiles cos?

kat E to sie sorry, ale dostaje albo na wlasne WYRAZNE 'zyczenie' albo trzeba miec naprawde cos nie tak ze zdrowiem. fizycznym lub psychicznym. bo do wojska i tak sie nie idzie, a kat D jest 'bezpieczna' a E to lekki smrod w papierach. pozatym mozna zawnioskowac o ponowne staniecie przed komisja i zmiane kategorii - zero problemu.

ps.
Cytat:
Do tego mam bardzo dobre wykształcenie i świetne (zdecydowanie ponadprzeciętne) wyniki. Jednak według wojska zasługiwało to na E. Nie oponowałem, bo wolę w przyszłości kłócić się z pracodawcą niż wtedy z wojskiem. Szybciej, a i jeśli stwierdzę, że to baran, to dam sobie po prostu z nim spokój. Z wojskiem wymagałoby to więcej zachodu..
zapomniales powiedziec, ze powinnismy cie chwalic bycie niedocenianym najlepszym i najcudowniejszym i najpiekniejszym, ale wciaz niedocenianym jest przykre.. zwlaszcza jak pracodawca bedzie na to inaczej patrzyl [no bo w koncu baran] i stwierdzi to co ja jakis czas temu

ps2. autor tego watku robi takie bledy ortograficzne, ze rada 'idz na studia' chyba odpada. przykro to mowic, ale na studia dzis dostac sie latwo, duzo latwiej niz kiedys, i trzeba a) naprawde bardzo, bardzo lubic siedzenie na lawce z piwem i imprezy lub b) miec spore problemy finansowe - zeby na studia nie pojsc. kazdy sobie rzepke skrobie, teraz placisz za glupote popelniana w dziecinstwie/mlodosci. tak zle bylo sie uczyc?

ps3. jak rozumiem tylko oszalamiajacej karierze i ponadprzecietnym wynikom zawdzieczamy brak jakiegos ludzkiego layoutu strony fotograficznej? bo to co jest to i w 1999 roku powinno sie schowac pod dywan
Stary 10.12.2005, 08:26   #27
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...)
Ja z wojskiem mam spokój bo mam kategorie E. Jest to dla mnie śmieszne, bo przez wszystkie lata wśród swoich znajomych byłem zawsze najbardziej sprawny fizycznie, uprawiałem czynnie wiele wymagających sportów, mam za sobą również treningi sztuk walki, a i obecnie ze sportem sporo mam wspólnego (naturalnie na drodze treningu).
To dałeś w łapę czy jak? Nie rozumiem...

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Do tego mam bardzo dobre wykształcenie i świetne (zdecydowanie ponadprzeciętne) wyniki. Jednak według wojska zasługiwało to na E.
A co ma piernik do wiatraka? O czym Ty piszesz?

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie oponowałem, bo wolę w przyszłości kłócić się z pracodawcą niż wtedy z wojskiem. Szybciej, a i jeśli stwierdzę, że to baran, to dam sobie po prostu z nim spokój. Z wojskiem wymagałoby to więcej zachodu..
^_^
Spytam się jednak: szukałeś kiedyś już pracy lub/i pracowałeś gdzieś?

Jeśli masz założyć własną działalność, to OK, ale jak będziesz patrzył z góry na pracodawcę, to powodzenia... Wiesz, czasem, po Twoich wypowiedziach, myślę, że masz się za nie wiadomo kogo... trochę pokory Andrzeju.
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2005, 10:58   #28
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
ja bym zrobil, ja bym powiedzial, ja bym zalatwil, mnie trafia szlag.. a zrobiles cos?
W swojej sprawie owszem i to nie raz, ewentualnie sporadycznie, żeby pomóc najbliższym znajomym. Wybacz, że nie pomogłem osobie, której nawet nie znałem, a i z którą i teraz mam kontakt jedynie przez forum... na zbawianie świata przyjdzie jeszcze czas..

Cytat:
kat E to sie sorry, ale dostaje albo na wlasne WYRAZNE 'zyczenie' albo trzeba miec naprawde cos nie tak ze zdrowiem. fizycznym lub psychicznym. bo do wojska i tak sie nie idzie, a kat D jest 'bezpieczna' a E to lekki smrod w papierach. pozatym mozna zawnioskowac o ponowne staniecie przed komisja i zmiane kategorii - zero problemu.
Tak, w pięknej teorii różne rzeczy w różny sposób powinny dziać się w tym kraju.. Kategorię E dostałem prawdopodobnie ze względu na wadę wzroku i daltonizm (prawdopodobnie, bo uzasadnienia ostatecznie nie dostałem). Nie było to nigdy nic, co przeszkadzałoby mi w życiu, czy też w zrobieniu prawa jazdy (poza tym od tamtego czasu poprawiłem sobie trochę wzrok), ale że wtedy kategoria E była mi na rękę to nie oponowałem. Chociaż jednocześnie tak, jak napisałem było to dla mnie śmieszne..

O możliwości zawnioskowania w przypadku kat. E nie wiedziałem, bo i nigdy nad tym się nie zastanawiałem. Może kiedyś to zrobię, jeśli uznam, że jest mi do czegoś potrzebne. Bo robić dla zasady, albo po to, żeby mieć problemy z wojskiem to nie, dziękuję. Nie mam zamiaru tracić pewnego okresu życia na pójście do tej pomyłki, zwanej w Polsce wojskiem...

Cytat:
zapomniales powiedziec, ze powinnismy cie chwalic bycie niedocenianym najlepszym i najcudowniejszym i najpiekniejszym, ale wciaz niedocenianym jest przykre.. zwlaszcza jak pracodawca bedzie na to inaczej patrzyl [no bo w koncu baran] i stwierdzi to co ja jakis czas temu
Tak dokładnie, piszę tu na forum codziennie właśnie po to, żeby ktoś mnie w końcu docenił, pochwalił.. Ehh.. Sid, udowodniłeś nie raz, że jesteś inteligentą osobą, ale czasami ******ysz takie rzeczy, że aż przykro to czytać..

Cytat:
ps3. jak rozumiem tylko oszalamiajacej karierze i ponadprzecietnym wynikom zawdzieczamy brak jakiegos ludzkiego layoutu strony fotograficznej? bo to co jest to i w 1999 roku powinno sie schowac pod dywan
Rozumiem, że według ciebie o wartości człowieka świadczy jego znajomość html-a? Daruj sobie, naprawdę...

Stary 10.12.2005, 11:18   #29
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Kristoferros
To dałeś w łapę czy jak? Nie rozumiem...
Nie, nie dałem i nigdy w życiu nie zamierzam załatwiać niczego przez łapówkę, ani korzystać przez znajomości (aby zdobyć coś w sposób, z którego nie mogą skorzystać inni). W poście wyżej napisałem, co jak podejrzewam było przyczyną.

Cytat:
A co ma piernik do wiatraka? O czym Ty piszesz?
Ma może i to, że kategorię E dostaje się nie tylko za określone wady, czy upośledzenia fizyczne, ale także psychiczne i natury emocjonalnej. Chciałem pokazać, że nie mogło to mieć w moim wypadku zastosowania.

Cytat:
^_^
Spytam się jednak: szukałeś kiedyś już pracy lub/i pracowałeś gdzieś?
Owszem. A w chwili obecnej mam szczęście być w takiej sytuacji, kiedy nie muszę na siłę szukać jakkolwiek płatnej pracy gdziekolwiek, tylko mogę tak pokierować swoim życiem, aby następne lata spędzać w miejscach, które będą cenne dla mojego rozwoju i przyszłości. I jeśli stwierdzę, że dany pracodawca jest w mojej ocenie baranem, to tak - pójdę gdzie indziej.

Naprawdę szkoda tracić życia na pracę dla ludzi i w miejscach, które w żaden sposób nad nie rozwijają i tak naprawdę, poza chwilową korzyścią finansową, nic nam nie dają. Chociaż zgadzam się, że czasami sytuacja życiowa tego wymaga.

Cytat:
Jeśli masz założyć własną działalność, to OK, ale jak będziesz patrzył z góry na pracodawcę, to powodzenia...
Nie wykluczam tego, a nawet będę do tego dążył. Jednak - czy to w celu zdobycia pewnego doświadczenia, czy pomysłów - odkładam do raczej na trochę dalszy okres.

Patrzenie z góry na pracodawcę na pewno może się źle skończyć, ale nigdy nie będę zachowywał się tak w stosunku do człowieka, który zasługuje na szacunek.

Cytat:
Wiesz, czasem, po Twoich wypowiedziach, myślę, że masz się za nie wiadomo kogo... trochę pokory Andrzeju.
Możesz rzeczywiście odnieść takie wrażenie, ale gdybyś przyjrzał się dokładnie tematom, w których wypowiadam się w ten sposób, zobaczyłbym, że się mylisz. Jest we mnie bardzo dużo pokory i szacunku wobec innych ludzi - ale tych, którzy na to zasługują. Kiedy czytam, bądź spotykam się z tym, że ludzie całkowicie przeciętni, bądź jeszcze poniżej tego, zachowują się jak nieomylni i bezkarni tylko ze względu na stanowisko/pozycję, którą zajmują, kiedy nie licząc się z innymi potrafią rujnować czyjeś zdrowie czy też uprzykrzać życie, wtedy cały ten szacunek znika, a tym samym nie ma miejsca na pokorę..

Miałem już do czynienia z profesorami, dziekanami i różnymi urzędnikami, którzy właśnie tak się czują - jako osoby nie wiadomo, jak wspaniałe ze względu na stanowisko na którym są. I nie mam zamiaru robić wtedy tego, co robi niestety większość osób - kulić uszu po sobie i mieć nadzieję na litość, czy łaskę.. Niestety, przez to, że znacząca większość ludzi, po prostu ze strachu w takich sytuacjach się wycofuje, cały ten kraj funkcjonuje tak, jak funkcjonuje. Urzędnicy czują się bezkarni, bo tacy stają się w istocie, wszelkie urzędy, czy działalność publiczna działa na granicy akceptowalności (przez niektórych) nie realizując połowy posiadanych obowiązków.. W samym Wrocławiu komunikacja miejsca jeździ spóźniona, bądź nie jeździ wcale, ulice zamykane są na miesiące w celu wyremontowania dziury i średnicy metra, nie ma objazdów, nie ma znaków, straż miejsca daje tylko mandaty za złe parkowanie, a parkingów nie ma nidzie, samochody w miejscach, w których utrudniają ruch są blokowane (!!!) zamiast odcholowywane, w urzędach kolelki, nikt nic nie wie, nie ma nikogo kompetentnego, na ulicach niebezpiecznie, a wszędzie po prostu brudno i brzydko.. I wymieniać można bez końca, a za to wszystko są odpowiedzialne osoby! Tyle tylko, że one tę odpowiedzialność mają gdzieś, bo i tak nikt nie będzie jej od nich egzekwował.

A nawet jeśli znajdzie się taka osoba.. to okaże się, że brak jej pokory i inni szybko się od niej odsuną..

Stary 11.12.2005, 22:24   #30
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...)
Ja z wojskiem mam spokój bo mam kategorie E. (...).
Witam !
@andrzejj9 - witaj w klubie - też mam E
Dostałem ją z przyczyn - nazwijmy to fizycznych (nie psychicznych !!) - co prawda w pewnym momencie zastanawiali się czy dać mi D cz E - dali E - i jest OK. I jak razie nigdzie mi to nie przeszkodziło - i wątpie aby przeszkodziło w moim przypadku.

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 11.12.2005 o godz. 22:41
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: