![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Neostrada - instalacji i czas oczekiwania
Witam,
Zamowilem sobie Neostrade na probe i mam juz w domu wszystko, co potrzebne do instalacji. Rzucilem okiem na instrukcje i zainstalowalem cala te aplikacje dolaczona z modemem, nastepnie podlaczylem odpowiednio same urzadzenie i probowalem polaczyc sie z internetem, aby przeprowadzic rejestracje. Naturalnie nie udalo mi sie polaczyc i w zwiazku z tym mam kilka pytan do osob, ktore juz sa po przeprawie z instalacja tej uslugi. 1) W instrukcji czy umowie napisane jest, ze TP ma 3 dni na uaktywnienie uslugi. Czy te trzy dni liczy sie od momentu odebrania sprzetu z siedziby, czy od momentu rejestracji on-line. Teoretycznie to drugie jest niemozliwe, bo przeciez bez aktywacji nie moge sie polaczyc, ale nie takie juz rzeczy widzialem w TP ![]() 2) Zainstalowalem po raz pierwszy te aplikacje dolaczona z urzadzeniem, poniewaz chcialem zrobic wszystko wedlug instrukcji, ale juz widze, ze zrobilem to po raz ostatni (zmiany w ulubionych, dodatkowe programy, glupi napis: Neostrada wita w Internecie i inne takie to jak dla mnie zbyt wiele szczescia). Czy mozna korzystac z Neostrady bez instalacji aplikacji dostepowej? 3) W komplecie dolaczone byly filtry przeciwzakloceniowe i wyrazne zalecenie, zeby wszystkie telefony podlaczyc przez nie. Jest to dla mnie dosc klopotliwe, czy jest to rzeczywiscie konieczne, czy usluga dobrze dziala i bez tego? 4) To juz pytanie bardziej komputerowe - otoz cala ta aplikacja dodala mi trzy niepotrzebne ikonki w pasku zadan kolo zegarka. Denerwuja mnie one, jeszcze na jedna nie zwrocilbym uwagi, ale trzy to zdecydowanie za duzo. Zwlaszcza, ze ikonka: Odinstalowanie urzadzenia naprawde nie jest mi potrzebna. Potrafie to zrobic bez jej uzycia. Pytanie brzmi, czy mozna sie ich jakos pozbyc i jesli tak (bo ze sie da to jestem pewien, ale to juz bardziej zaawansowane funkcje systemowe), to w jaki sposob? Najbardziej zalezy mi na odpowiedzi na pierwsze pytanie. Dzisiaj mijaja trzy dni od momentu odebrania urzadzenia i dalej nie moge sie polaczyc, wiec moze jednak cos zle zrobilem przy instalacji. Szkoda mi tracic kolejne dni z testowego miesiaca, bo nie jestem jeszcze pewien, czy zdecyduje sie na kolejne. Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|