Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 16.11.2003, 18:26   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Neostrada - instalacji i czas oczekiwania

Witam,

Zamowilem sobie Neostrade na probe i mam juz w domu wszystko, co potrzebne do instalacji.

Rzucilem okiem na instrukcje i zainstalowalem cala te aplikacje dolaczona z modemem, nastepnie podlaczylem odpowiednio same urzadzenie i probowalem polaczyc sie z internetem, aby przeprowadzic rejestracje. Naturalnie nie udalo mi sie polaczyc i w zwiazku z tym mam kilka pytan do osob, ktore juz sa po przeprawie z instalacja tej uslugi.

1) W instrukcji czy umowie napisane jest, ze TP ma 3 dni na uaktywnienie uslugi. Czy te trzy dni liczy sie od momentu odebrania sprzetu z siedziby, czy od momentu rejestracji on-line. Teoretycznie to drugie jest niemozliwe, bo przeciez bez aktywacji nie moge sie polaczyc, ale nie takie juz rzeczy widzialem w TP

2) Zainstalowalem po raz pierwszy te aplikacje dolaczona z urzadzeniem, poniewaz chcialem zrobic wszystko wedlug instrukcji, ale juz widze, ze zrobilem to po raz ostatni (zmiany w ulubionych, dodatkowe programy, glupi napis: Neostrada wita w Internecie i inne takie to jak dla mnie zbyt wiele szczescia). Czy mozna korzystac z Neostrady bez instalacji aplikacji dostepowej?

3) W komplecie dolaczone byly filtry przeciwzakloceniowe i wyrazne zalecenie, zeby wszystkie telefony podlaczyc przez nie. Jest to dla mnie dosc klopotliwe, czy jest to rzeczywiscie konieczne, czy usluga dobrze dziala i bez tego?

4) To juz pytanie bardziej komputerowe - otoz cala ta aplikacja dodala mi trzy niepotrzebne ikonki w pasku zadan kolo zegarka. Denerwuja mnie one, jeszcze na jedna nie zwrocilbym uwagi, ale trzy to zdecydowanie za duzo. Zwlaszcza, ze ikonka: Odinstalowanie urzadzenia naprawde nie jest mi potrzebna. Potrafie to zrobic bez jej uzycia. Pytanie brzmi, czy mozna sie ich jakos pozbyc i jesli tak (bo ze sie da to jestem pewien, ale to juz bardziej zaawansowane funkcje systemowe), to w jaki sposob?

Najbardziej zalezy mi na odpowiedzi na pierwsze pytanie. Dzisiaj mijaja trzy dni od momentu odebrania urzadzenia i dalej nie moge sie polaczyc, wiec moze jednak cos zle zrobilem przy instalacji. Szkoda mi tracic kolejne dni z testowego miesiaca, bo nie jestem jeszcze pewien, czy zdecyduje sie na kolejne.

Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: