![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#106 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W Stanach było bardzo ciekawie na ulicach. Generalnie wszyscy (lub prawie wszyscy jeździli zgodnie z przepisami), a policji nigdzie nie było. Ale w momencie, kiedy ktoś te przepisy łamał, nagle rozlegał się sygnał i pojawiał się radiowóz. Skąd, nie wiadomo, ale zawsze kiedy potrzebna była reakcja, ta reakcja była.
Jak wyglądają statystyki wypadków w Stanach nie wiem, jednak sytuacja na drogach, sposób jazdy i generalnie jej.. 'łatwość', są nieporównywalne. U nas właściwie zawsze jadąc gdzieś samochodem (w mieście) nie mogę się oprzeć wrażeniu, że na drodze toczy się nieustanna walka. Walka o dominację i o przetrwanie. A organizacja ruchu drogowego jedynie tę walkę pogłębia..
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#107 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Dla odmiany właśnie wróciłem z Gdańska ... Zielona góra -> Gdańsk -> zielona na strzała bo taka potrzeba była.
Droga zielona góra -> poznań spoko można te 130 polecieć jak trzeba bez problemu... za to droga poznań - Bydgoszcz to jest ****a jakaś paranoja ! foto gówno co 30 m !! dosłownie .w każdej wiosce . Są tylko 3 znaki ... 90 70 50 a zazwyczaj w takiej kolejności . 90 50 m dalej 50 jep 90 dalej 70 no ****a ochujeć można . Sorry za język ale idzie z nerwów kierownicę kierownicę pogryźć . Nawet nie ma jak tempomatu włączyć bo co chwila trzeba rząglować wajchą od niego a wiadomo, że to nie retarder ... ![]() Za Chełmnem na autobana wskoczyłem zapłaciłem te 17,5 za to miałem prawie pusta drogę na miare ue !! aż się jechać chciało ... konkluzja ktoś tam mózgu nie ma, albo to tak specjalnie żeby w paranoje popadać . potem dziwne ze sa wypadki ...
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
the one
CDRinfo VIP
Moja teoria jest taka - kiedy kierowcy nie mogą jeździć płynnie, tylko muszą co chwila zatrzymywać się i ruszać, zatrzymywać i ruszać (w mieście) czy przyspieszać i zwalniać, przyspieszać i zwalniać, to zaczynają jeździć szybciej i znacznie agresywniej.
Nie mam nic na poparcie tej tezy, ale ze swoich obserwacji już wieloletnich wyciągam taki wniosek.
![]() |
#109 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Na tak dokładnie jest . MI chodzi o to , że tam masz praktcznie jedną wioske przez prawie 200 km !! z fotoradarami średnio co 10 km ?! i dosłownie jedziesz i masz tylko 3 znaki i to tak ze jedziesz hamujesz gaz nagle hebel w podloge bo z 90 musisz wyhamować do 40 w 20 m ! a za znakiem 40 w odległości kolejnych 100 m znak odwoławczy po 200 m nakaz 70 ...
paranoja .
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler Ostatnio zmieniany przez Oktawian89 : 04.09.2010 o godz. 08:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Właśnie wróciłem z trasy Zielona Góra - Wrocław
![]() Obwodnice macie kosa a sama droga do ... jak na Pl warunki to kozacka ! ani jednego foto scierwa ani jednego tajniaka nic tylko tempomat włączyć ![]() A i filmowcy most zamknęli to w korku 10 min stałem ^^
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
the one
CDRinfo VIP
Byłem wczoraj w Długołęce i wracałem tak po południu do Wrocławia. Wjazd od tej strony jest bardzo dobry - dwu, trzypasmówka, dobry asfalt, przyjemnie się jedzie. Spieszyć mi się nie spieszyło, jechałem około 70. Nagle okazało się, że na tej szerokiej trzypasmówce, gdzie w pobliżu nie ma nawet śladu chodnika, ani żadnych zabudować, jest już ograniczenie do 50. Dużo więcej nie jechałem, ale też specjalnie nie zwolniłem. Jechałem więcej około 60-65.
Wyprzedzali mnie wszyscy i to nie na zasadzie wolnego przejazdu obok, ale mijania z różnicą przynajmniej 20-30 (albo i więcej) km. A i ja już przecież nie jechałem przepisowo. Teraz pytanie - czy takie ograniczenie w tym miejscu ma jakikolwiek sens? Jeśli tak na oko 90% kierowców przekracza je prawie o 100%..
![]() |
#112 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Na ja średnio miałem tam koło 100 km / h bo można powiedzieć dostosowałem się do wszystkich .. i jakoś tak płynnie się nawet jechało .
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Miejsce gdzie typowy kierowca przekracza prędkość o 100% jest bardzo dobre.
W weekend można sie ustawić z radarem i premia murowana! |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Na cb mówili, że czystko
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
the one
CDRinfo VIP
Jadąc wcześniej w drugim kierunku też jechałem ciut za szybko (~10) i widząc szybko zbliżającą się do mnie policję przez chwilę zastanawiałem się, czy nie jestem obiektem zainteresowania. Ale jak mnie minęła i oddaliła się równie szybko wszystko było w normie..
![]()
![]() |
#117 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W zeszłym tygodniu wracałem z Torunia do Gdyni. Ile tam jest masztów na radary, to normalnie masakra
![]() Mam nadzieje, że nie dostane żadnych drogich fotek, bo cisnąłem dosyć mocno...
![]() |
#118 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oglądałem sobie dziś na wikipedii zdjęcia dróg miedzystanowych w USA (długość nieraz po pare tys KM, limit prędkości ok 75 mph) - chętnie bym sobie taką pojeździł
![]() Ale natknąłem sie na coś, po czym o mało nie spadłem z krzesła, spójrzcie sami: Śmiech przez łzy ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|