![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy są karty kredytowe z małymi opłatami ?
Czy są jakieś karty kredytowe, które miałyby żadną lub b.niską opłatę roczną oraz brak ukrytych opłat za transakcje (nie mówię o bankomatach) ? Bo,że kredyt dają na 55 dni tylko to chyba wszyscy.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
forumholiczka
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Master card standard 25 zł rocznie w Reiffaisen banku. Taka sama opłata za visa nova w tym samym banku
A tak w ogóle zerknij tu
Pozdrawiam wszystkich fanów Toma Waitsa ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Agusia : 23.08.2006 o godz. 19:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A zajrzę dzieki. Widze,że moje BPH też Bursztynową oferuje za 25 zł, tylko pewnie dranie ukryli gdzieś jakieś opłaty
![]() A tak w ogóle uzywacie na co dzień kredytówek ? I korzystacie z tych 55 dni ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
forumholiczka
Zlotowicz
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Ja jestem przeciwnikiem KK. Caly mechanizm jest moim zdaniem celowo tak zagmatwany zeby ukryc oplaty. Poza tym jak w niektorych miejscach chcesz placic karta, to doliczaja Ci prowizje ktora sklep musi placic operatorowi. A jak chcesz wyjac z bankomatu to od razu prowizja, odsetki leca - bulisz niemilosiernie.
Te 55 dni to tez jest ostro naciagane. Tak naprawde pewnosc masz przez 21 dni, reszta zalezy od momentu w ktorym byla transakcja i w ktorym jest rozliczenie okresu. Oplaty to minimum 18 zl. rocznie - chyba tyle kosztuje najtansza karta, najwyzej oprocentowana. Wbrew pozorom to chyba najmniej tu boli to ogromne oprocentowanie. Ale to wszystko zalezy od kwoty. Gdyby mi proponowali karte z limitem 5k za 18 rocznie, to pewnie bym sie zdecydowal - zawsze jakas pralke, lodowke, czy innego grata, czy co tam jeszcze innego wypadnie mozna kupic za pozyczone, ale branie karty z malym limitem (jak mi proponowali 800 zl.), na zakupy groszowe IMO nie maja sensu - wiecej sie tylko czlowiek zdenerwuje jak mu kaza placic za dodatkowo za kupowanie karta, czy jak przyjdzie wyciag z oplatami, bo trzeba bylo wyjac kase z bankomatu a nie bylo Electrona pod reka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
forumholiczka
Zlotowicz
Cytat:
To jest chyba w ogóle niezgodne z prawem
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Dodajcie sobie cos do koszyka na www.znak.pl i zobaczcie na rachunek. W wielu sklepach komputerowych jest podobnie (w jednym sklepie sprzedajacym laptopy w ktorym tak to jest rozwiazane przez jakis czas pracowalem). Czego oczekuje - ano tego ze kredytowa powinna byc dla klienta TAKA SAMA jak Electron w limitem. W szczegolnosci zebym mogl pojsc do bankomatu i wejsc sobie na wyznaczony debet i nie placic nic przez 21 dni. Wtedy taki debet moglby byc znacznie nizszy (np. taki ktory mi zaproponowano, na takich warunkach jakie opisalem by mi pasowal). Cytat:
Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 23.08.2006 o godz. 22:47 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
![]() |
Cytat:
btw. kredytowka to przywilej, a nie prawo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Troch***281; odbiegam od tematu, ale @pepperman czy pracujesz w banku lub firmie kt***243;ra sprzedaje karty kredytowe?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Karta kredytowa, jak sama nazwa wskazuje to kredyt. Bank musi z czego***347; ***380;y***263;. Te pieni***261;dze, kt***243;re dostajesz ma od kogo***347; - jak komu***347; p***322;aci za nie odsetki, to na Tobie musi dosta***263; wi***281;cej (jeszcze premia za ryzyko, ***380;e jaki***347; klient nie sp***322;aci w terminie, albo w og***243;le).
Wi***281;c 75PLN za rok to przy moim, 10 000 limicie ca***322;kiem rozs***261;dna kwota. Wygoda - bez por***243;wnania. Dostaj***281; wyp***322;at***281;, sp***322;acam kart***281; i wiem, na czym stoj***281;. A jak co***347; kupuj***281;, to nie zastanawiam si***281;, czy akurat musz***281; sprzeda***263; fundusze, akcje czy zerwa***263; lokat***281;. Fakt, ***380;e to nie s***322;u***380;y do wyci***261;gania kasy z bankomatu - ale to chyba oczywiste. Za to bez problemu kupuj***281; w necie.
![]() |
|
|