Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   wstęp powyżej 21 lat (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wstep-powyzej-21-lat-19811/)

Y@nkee_PL 12.04.2003 23:49

Maciek "Jankes" J. - 20 lat - dokladnie za miesiac 21 ;)
bardziej znany, jako ten, ktory pija tylko okazjonalnie
na "baletach" - piwo, likiery :)
imreza urodzinowa, jakas wycieczka - wodka, ulubil sobie Smirnoffa i Bolsa i jesli wodka to tylko Smirnoff/Bols, rzadziej mniej znane marki, chyba ze nie ma wyboru :P
Tequilla - dawno nie pil, ale chce nawiazac ponowna wspolprace z tym rodzajem trunku :cool: - wspolpraca na tradycyjnych zasadach, czyli sol, zagrycha ;p
wspomnienia z picia szampana/wina - brak - zrazil sie :blee:
raz mial starcie z Finlandia, tylko ze nikt mu nie powiedzial zeby nie pil czystej, wycofal sie :D - teraz wie ze lepiej pic z RedBullem lub Spritem

-Sid-The-Rat=> 13.04.2003 09:42

Lobo - wiek 21 lat - nie nazywaj mnie abstynentem :)

z piwa - Heineken, Stefl, Foster - ewentualnie MOCNO schlodzony Zywiec

z win - co akurat ojciec przywiezie - preferuje wina kalifornijskie, czerwone dwuletnie, do tego uwielbijam Bojolais Nouveau - tylko czemu to jest tylko raz w roku! :(

z mocnych nie-wodek - rum pity na czysto - ale musi byc kilkugwiazdkowy - jak sprobowalem rumu marki rum to myslalem ze zejde, koniaki, giny i innye wynalazki (zwlaszcza whiskey) odpadaja - w domu od paru lat (i wielu imprez) czeka na smialka litr czerwonego Johny Walkera...

no i wodeczki... :)
na imprezach dominuje Bols - mamy juz 73 butelczyny w kolekcji - gladko przechodzi, oferuje pewna jakosc i nie ejst drogi :) - do spozycia domowego preferuje Absoluta Mandarin lub lodowego Smirnoffa

ostatnio zostal zakupiony w celach imprezowych - troche przez przypadek zestaw 0.7 Premium z soczkiem pomidorowym - musze przyznac ze czysta jak i w postaci Krwawej zrobila na nas pozytywne wrazenie (choc to bylo juz pozno a ja podobno caly shaker tej krwawej obalilem wiec w sumie nie powinienem sie wypowiadac.. bo szczegoly tego jak znalazlem sie w lozku sa mgliste)

w celach leczniczych siegam po przepis mojej matki polegajacy na mieszaniu miodu (rodzina ma pasieke) ze spirytusem - POTEZNE ale blyskawicznie stawia na nogi (naturalnie juz po wytrzezwieniu :))

a tak ogolnie to ja nie pije

Torwald 13.04.2003 09:43

A ja polecam Malibu ;) Mam do tego...sentyment..a poza tym mi smakuje.
Z wódek: Smirnoff, Finlandia.
Szczerze odradzam alkohole niewiadomego pochodzenia i "nie markowe"... Mozna sie niemile rozczarowac.

jelonkowo 13.04.2003 10:03

Krzysiek lat 23
Najlepsza bez watpienia jest dla mnie Śliwowica sprzedawana na Słowacji taka z fioletowa nalepka i z narysowana śliweczka poprostu super na drugi dzien nic nie czujesz wchodzi jak ta lala polecam przynajmniej zdrowa i nie oszukana...
Sam produkuje wino z (wiśni, jeżyn leśnych, czerwonych pożeczek i malin ) wzmacniam je pozniej lekko spirytusem i jak postoi rok (hehe)to poprostu wszystko sie chowa.
Czyste alkochole mieszam z sokiem malinowym ale nie jakims kupnym tylko produkcji mojej mamy (natura to natura) poprostu extra...

Franc 13.04.2003 12:44

Pijam teraz rzadko - okazyjnie jak mówią, czystą wódkę, żadnych soków (wolę ogóreczki ^_^ ), Bols, Soplica ... - co wpadnie w oko w sklepie - żależy od kaprysu,
nie znoszę whisky i wódek aromatyzowanych - zostało tak po studiach

pablo.k 13.04.2003 14:17

:)

Z bialych wodek pije Absoluta z kolorowych Whisky 12 letnia,a dobrego piwa jest naprawde duzy wybor.

Pozdr.

kryjak 13.04.2003 15:10

ankieta?????

Absolut !!!!!!! w dużych ilosciach najlepszy:P

CIAPEK 13.04.2003 15:20

Ciapek lat 20!;) Myśle, że moge coś dodać.

Każdy organizm ma inną tolerancję do alkoholu. Jeden może wypić więcej, jednemu bardziej wchodzi TO jednemu TAMTO, jeden po łyku TEGO pawiuje i takie tam.

Wóda w większości to wóda (poczynając od ok. 20 zyli-od Absolwentów przez Bolsy do Smirnoffów i droższych), ALE! te tanie badziewia za 10-15 zł z hipermarketów ta dla mnie katorga, dziwny smak i mdłe i nie dobrze mi po tym. Mi Absolwencik pasuje!:) papa

P.S. Aaaa! I piwka: Żywiec, Wareczka Strong, Leszek zielony:P

brzuszki 13.04.2003 18:04

Zdecydowanie Tequila na różne sposoby.
Polecam Koskenkorva -finska woda czysta i rozne kolorowe wynalazki.
Rewela,ale w Polsce nie widzialem.Kupuje w Czechach.
Moja mazonka zdecydowanie Koskenkorva Peach-ja też lubię.:jupi:

raptor123 13.04.2003 18:17

Raptor123, lat 24, z regóły wodki nie pije wole browarek Żywiec, Warka ( nie strong) no i Lecha.
A jak dochodzi do wódki to tylko białe nie barwione i nie aromatyzowane wyjątek stanowi Metaxa (nie ważne ile gwiazdek ale najlepsza siedmio gwiazdkowa).
Bols, Smirnoff, bardzo żadko Finlandia, zdaża się jakiś Absolwent i Absolut(chyba najlepsza wódka jak dla mnie)

Nikita_Bennet 13.04.2003 19:00

jesli zdarza mi sie pic to preferuje

z alkocholi - spirytus z miodem - tylko dobrze rozrobiony (nie idzie o stosunek jednego do drugiego ale o odpowiednie polaczenie tego). pije sie extra ale szybkie wstawanie z fotela niewskazane.

no i oczywiscie piwo: warka strong i czarny specjal. czasem kaper.

moj rocznik to 1980 ale popijam od 21 urodzin.

pzdrwm Niktia_Bennet

Sorty 13.04.2003 20:01

Sorty vel Głowa. Imie Emil. Lat 24 (dokladnie za 14 dni). Stan wolny.

W małych ilosciach polecam gorzką zoładkową, jesli sprawa jest poważniejsza (trzeba sie sponiewierać) polecam maximusa. Jdnak najlepszy jest Żywiec (swieży z beczki), Może być również Perła (tylko mocna i koniecznie z puszki, dla ludzi z poza lubelskiego "Perła": zaj***ste pivko z browarów lubelskich).

:jupi: :jupi: :jupi:

Kasprzak 13.04.2003 22:46

Ilość załączników: 1
moze nie powinienem tu zagladac ale chcialem cos zapodac w tym topicu.(nie wiem czy tego nie bylo na forum)ale jest napewno scisle zwiazane z topic`iem. Zamieszczam to i spadam.

cana 13.04.2003 23:06

Cytat:

Sorty napisa***322;(a)
dla ludzi z poza lubelskiego "Perła": zaj***ste pivko z browarów lubelskich).

:jupi: :jupi: :jupi:

czy zaj... ste to już kwestia gustu / mnie osobiście ne pasi/ ale na pewno lepsze niż RELAX z browaru Zaczernie /qrde zaczyna mi się uruchamiać tryb nostalgia :)/
pozdro

Pedros 13.04.2003 23:11

Re: wstęp powyżej 21 lat

Cytat:

przemas napisa***322;(a)
zacznę od prośby. proszę o nie branie udziału w dyskuji osób poniżej 21 lat. w moim przekonaniu nie powinny one mieć nic do powiedzenia w tej kwestii. może nie mam racji, ale prosze to uszanować.

zatem, zastanawia mnie kwestia alkoholi. w szczególności wódek. chodzi mi o między innymi: absolut, finlandia, smirnoff and so on...

nie chce nic sugerowac i broń Boże zawężac dyskusji to tych przeze mnie wymienionych. jeśli mieliście styczność z takimi alkoholami to zapraszam do podzielenia sie ze mna odczuciami. jak je postrzegacie i pamietacie [lub nie :zeby: ] i po ktore najchetniej siegacie.

ankiety robił nie będę bo nie. nie chce sie wtapiac w mode ktora zagoscila na tym forum. uwazam ja na razie za nieporzebna, jak sie temat przyjmie to moze nad tym pomyslimy

Pedros - 100 lat ... eeee, to był toast, a nie wiek. ;)
Finlandia mniam, Smirnoff też mniam
Dodatki jak najbardziej - sok z grapefruita, jabłkowy
Żubrówka mniam (mam niedaleko do Białowieży) z sokiem jabłkowym
Spirytus mniam z miodkiem, albo czyściutki pod jajeczko :)
Również dodatki w stylu sos tobasco czyli "wściekłe psy"
Jak różności namieszam, to szybko zasypiam :)
Acha - wódka tylko zimna - nie cierpię ciepłej wódki, błeee... :P
A najbardziej to browarek - już kiedyś pisałem jaki.
Wina są dla kobiet... i dzieci.

To byłem ja - Pedros Wacław - lat ponad już 35 - płeć M.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:17.