Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   wstęp powyżej 21 lat (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wstep-powyzej-21-lat-19811/)

jasut 14.04.2003 00:11

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
no coz, 21 lat mam dokladnie, ale nie pije nic (nie lubie alkoholu) wiec nie podyskutuje
Myślałem, że jestem tylko jedynym zboczonym na tym forum, uff... co za ulga. Nie łykam.

-Sid-The-Rat=> 14.04.2003 00:14

Re: Re: wstęp powyżej 21 lat

Cytat:

Pedros napisa***322;(a)

Wina są dla kobiet... i dzieci.

jesli przezyjesz dwie butelki wina Pik jestes moim guru :)

cana 14.04.2003 00:23

Re: Re: Re: wstęp powyżej 21 lat

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a może być nadwiślańskie albo którekolwiek z serii dynastia? :)
w ostateczniści rambo :)
bo jak tak, to wiesz już jak mówić
pozdro

-Sid-The-Rat=> 14.04.2003 00:27

hmm - mi tez mozesz - choc przyznaje ze do wina Pik to tym boskim trunkom daaaaaaaaaaaaleko...

cana 14.04.2003 00:31

no to moze kordiał brzoskwiniowy? :)
swiństwo takie że baba jaga i tym podobne rasowe ;) trunki są niczym ambrozja :)
pozdro
ps qrde idę spać bo od rana malowanie na chacie, jak ja to wytrzymam

Y@nkee_PL 14.04.2003 00:38

Cytat:

cana napisa***322;(a)
...
swiństwo takie że baba jaga...

:D :D :D

:spoko: ten text mnie powalil :o

Pedros 14.04.2003 06:55

Re: Re: Re: wstęp powyżej 21 lat

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
Chodziło mi o smak - panie zwykle lubią słodkie, dzieci też ;) ale to żadna reguła ;)

A co to jest wino Pik?
To taka zemsta pegeeru?

To jak tak - to kiedyś było takie słodkie wino węgierskie "Junaszli" czy siakoś tak - straszny łamacz. No i nieśmiertelny koktail (20%) miętowy "zefirek". Ale były imprezy... ;) :)

-Sid-The-Rat=> 14.04.2003 07:20

pedros - nie mowimy o 'slodkich' winach... one sa smaczne - ale do slodkosci im daaaaaaleko

a co do Pikusia... to taki poludniowopolski wynalaek - region Rytra - wino ktore ja nazywac proponuje 'Oddech Piekiel' czy 'Piekielny Dech' - siara na sciankach, podejzany kolor - nieeeeeezaapomniany smak... zawsze uwazalem ze kazdy powinien choc szklanke tego wypic - tak dla celow informacyjnych - i uwazam wciaz ze nie wiem kto jest w stanie przezyc 2 butelki... nas (3 chlopa i kobieta) rozlozyla jedna do tego stopnia ze zrezygnowalismy z pieszych wycieczek na ten dzien :)

Zetoxa 14.04.2003 07:58

spróbujcie pięćdziesiątkę czystego spirytusu, podpaloną jak w "popiele i diamencie" na 10 do 15 sekund, nie dłużej, po zdmuchnięciu płomienia natychmiast jednym haustem do gardła, matko boska jakie wrażenia :o :cisza:

para 14.04.2003 08:15

34 lata mam spore doświadczenie w temacie, jedne studia, póżniej drugie, a obecnie spotkania ze znajomymi.
Z wódek lubię - Absoluta, Smirnoffa (ale nie tego robionego u nas),
Cognac - Main Giraud (można go tylko kupić we Francji w miejscowości Main Giraud). Kiedyś lubiałem Wyborową i Poloneza, ale teraz muszę z przykrością stwierdzić, że są znacznie gorsze.
Wina piję dość rzadko, ale wszystkie wina z winnic Bordeaux, które piłem bardzo mi smakowały (około 20-25 różnych).
Piwa - moje ulubione to Faxe, choć nie stronię od polskiej produkcji
Piast, Żywiec. Bardzo dobre jest też fińskie piwo Lapin Kulta niestety nie osiągalne w Polsce.
Jest jeszcze jeden bardzo dobry wynalazek z Francji - Pineau.
Jest to mieszanina młodego koniaku (około 6 letniego) z sokiem winogronowym ma około 20 % i jest super. Pije się to schłodzone jako aperitif. Taka sama mieszanka armagnacku z sokiem nazywa się Floc, też niezłe, ale znacznie mniej znane i popularne.

Pozdrawiam

koskut 14.04.2003 09:13

lat 31 (duże doświadczenie - różnych trunków, rozłożone w czasie)

jak mawiał dobry wojak Szwejk: są 2 gatunki piwa ciepłe i zimne
zimne nie wiadomo jak niedobre da sie wypić, ciepłe nie nadaje się nawet do mycie naczyń.

oczywiście sprawie tych zimnych piw są oczywiście niechlubne wyjątki (są takie piwa że nadają się tylko do Wc)

a teraz do tematu:
więc uwielbiam piwo i je piję (warka, tyski, Bosman "zielony", itp.)
(i wole piwo od wódki )

ale jak trzeba to
z wódek: kron, bols, smirnoff, rum (ale nie polski) - ale nie ten rozlewany u nas (bo on jest jakis dziwny)

nie pijam z zasady drinków

w swoim życiu miałem nawet duże doświadcznia z TDW (tanie dobre wina tzzn. takie za 2,50 zl) wiadomo studia, szkoła średnia, i kupuje sie to na co stać. (ach te okienka w szkole sredniej i wino "kordiał" w parku.

Niuniek 14.04.2003 09:28

.... uwazam wciaz ze nie wiem kto jest w stanie przezyc 2 butelki... nas (3 chlopa i kobieta) rozlozyla jedna do tego stopnia ze zrezygnowalismy z pieszych wycieczek na ten dzien :)...

Widać że "Czarnej Hańczy" nie piliście :) To dopiero jest oddech piekieł :)

cana 14.04.2003 10:12

a pił ktoś takie prosto z pasteryzatora ? /niezapomniane wrazenie smakowe 8)/
/pracowalem kiedyś w zakładzie który między innymi produkował wina :) obsługa winiarni tylko wtedy była trzeźwa jak szły czerwone wynalazki :) / po teście konsumpcyjnym doszedłem do tego samego wniosku co zahartowani w boju pracownicy tego przybytku 8)/
raz na pewniem czas trzeba sobie przypomnieć że tego nie wolno pić
a zreszta patrząc po ilości kartonów z "win" marki cavalier w parku i tego typu miejscach bedących ostojami miłośników takich trunków to "klasyczne" mózgo***y odchodzą powoli w niebyt / ekonomia się kłania ;)/ i pozostaje powtórzyć za mistrzem Sapkowskim "... coś się kończy , coś się zaczyna..."
pozdro

Rambler 14.04.2003 10:16

:)

No cóż , z perspektywy 44 lat mogę powiedzieć , że :
1. z czystych - Finlandia i Absolut
2. do popijania - Johny Walker 8)
3. piwo - tylko zimne
4. wino - węgierskie lub chilijskie!
5. inne - Olmeca

Pozdrawiam i idę coś zdegustować
:chytry: :P

Majonez 14.04.2003 12:04

ale z was to pijaki ja tam wole spedzic czas na lonie natury
lubie sobie poplywac lodka ;) lub stanac w kolejce na kasprowy ;)
czasami wychodze na spacer z pieskiem niestety on czesto wscieka sie ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:07.